"Andreas M. Hansen" <nokke9@hotmail.com> skrev i meddelandet:
> Da vores søn skal have kage med i børnehaven på sin fødselsdag, er vi
> på jagt efter en god opskrift på en spændende pladekage uden æg i,
> da der er en af børnene som er ægallergiker.
> Er der nogen her som har et forslag til en børnevenlig kage uden æg ??
Jeg går ud fra at du mener brade-pande-kage, og IKKE pandekager som Kim
Juul nævner i sit indlæg.
Her er en opskrift u/æg...
Bradepandekage med appelsin (har været bragt her tidligere):
125 g smør el. margarine
175 g sukker
reven skal og saft af 1 citron og 1 appelsin
500 g mel
2 tsk bagepulver
1½ dl mælk
Glasur:
300 g flormelis
saft af 1 appelsin
evt. 1 spsk vand
Smør og sukker røres godt.
Frugtsaft og -skal tilsættes.
Mel og bagepulver røres i skiftevis med mælken.
Dejen fyldes i en smurt bradepande ca. 30x40 cm.
Bagetid: ca. 1 time ved jævn varme (170°).
Kagen glaseres med appelsinglasur, når den er kold.
-oo-
Hvis du el. din søn syntes om det, kan man også lave en brunsviger i
bradepande. - Her er opskriften - og helt uden æg...
Brunsvigere (også bragt her tidligere):
Dej:
30 g smør el. margarine
2 dl mælk
25 g gær
30 g sukker
300 g mel
½ tsk kardemomme
½ tsk salt
Remonce:
100 g smør el. margarine
100 g farin
2 spsk sirup
ca. 75 g korender
Smørret smeltes, mælken tilsættes og gæren røres ud heri.
De øvrige ingredienser tilsættes.
Dejen æltes godt. Stilles til til dobbelt størrelse et lunt sted i ca.
30 min.
Luften presses ud. Dejen rulles ud til en aflang firkant og lægges i en
smurt bradepande.
Smør, sirup og farin koges let sammen og fordeles over dejen. Korender
drysses over.
Efterhæver ca. 20 min. et lunt sted.
Bagetid: ca 15 min. ved god varme (200°).
Skæres ud i firkanter på ca. 6x8 cm.
-oo-
Endnu en opskrift på bradepandekage, men denne recept indeholder "æg".
Måske kan du bruge Kim Juul's "æg erstatning" -og prøve det.
Friisenborg bradepandekage med æbler:
Dej:
300 g smør el. margarine
225 g sukker
4 æg (el. 8 spsk æg erstatning) se andet indlæg.
500 g hvedemel
6 tsk bagepulver (det må gerne være Tørsleffs)
1 dl mælk
Pynt:
4-5 æbler
2 spsk sukker
50 g syltetøj eller marmelade
1 tsk vanila
Rørt dej: smør el. margarine røres blødt. Sukkeret drysses i. Æggene
(el. æg erstatning) røres i lidt af gange. Mel og bagepulver sigtes
sammen og blandes i skiftevis med mælken. Dejen bredes ud i en smurt
bradepande 38x24 cm. Æblerne vaskes. Kernehusene bores ud. Æblerne
skæres i tynde skiver, der lægges tæt på dejen. Sukker drysses over.
Midt i hvert æblestykke lægges en tsk. syltetøj. Kagen stilles i
forvarmet ovn. Bagetid: ca. ½ time ved 200°. Afkøles 10 min., hvorefter
bradepandenkagen fjernes.
Go' fornøjelse!
PS: Jeg slår ihjel hvis ikke det var bradepande-kage du mente.
)
--
Mvh.
Peter W. Bosse
-Now you can put your feet up and read
the paper with the morning coffee...