Hej Kim
Det er en rigtig god hjemmeside du har, og jeg er ikke itvivl om, at jeg vil
komme til at benytte den meget
Tak for hjælpen
Til andre
Jeg tager gerne imod andre opskrifter på formbrød, hvis andre også ligger
inde med en opskrift, jo flere jo bedre.
Hilsen fra
Bolette
Kim Juul <kim-juul@mail.dk> skrev i en
news:3bc1f5ed$0$266$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk
>
> "Bolette Nielsen" <Bobo@kimj.dk> skrev i en meddelelse
> news:9psi1g$1f1m$1@news.cybercity.dk...
> > Er der nogen der ligger inde med en simpel opskrift på et formbrød?
> >
> > På forhånd tak
> >
> > Bolette
>
> Franskbrød.
>
> Til 2 brød.
>
>
> 50 g gær
> 6 dl mælk
> 4 spsk. raps olie
> 2 spsk. sukker
> 2,5 groft salt
> 1 kg hvedemel
> 1 æggeblomme til pensling
> Fremgangsmåde:
>
> Gæren udrøres i håndlunt mælk. Tilsæt olie, sukker og salt. Rør godt.
Tilsæt
> halvdelen af melet og rør dejen ensartet. Tilsæt yderligere mel og ælt
dejen
> godt igennem. Det er ikke sikkert at man får brug for alt melet. Dejen er
> klar til hævning når den er æltet blank - den må godt hænge lidt i. Hæver
> tildækket på et lunt sted ca. halvanden time. Ælt dejen igennem igen og
del
> i 2 brød der hæver ca. 45 min. i bageform. Pensl brødene med æggeblomme
rørt
> op med lidt koldt vand. Drys evt. birkes eller sesam frø på brødene og bag
> ca. 30 min. på midterste rille ved 200 grader forvarmet ovn. Hvis du
bruger
> varmluft skal der kun bages i 25 min.
>
>
> Hilsen
>
>
> Kim Juul
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
> kim-juul@mail.dk
>
>
www.kim-juul.dk www.bager-kim.dk
> Country musik Bager og konditor faget
> og slægtsforskning
>
>
>
>
>
>