Hej se nedenfor
G&H wrote:
> Nu kommer det lidt an på hvad det er for en kedel, og hvor billigt i kan
> komme til brændslet.
> Piller, flis, korn & andet "granuleret" brændsel, skal du have en "stoker"
> brænder til.
>
....
> Hvis det er en kedel uden stenforing:
Det har vi og vi fyrer med gran da jeg synes det er det nemmeste
at skove, håndtere, flække m.m.
Fornylig købte jeg dog et læs elm (20 Rummeter) hos en vognmand til ca
220 Kr/rummeter. Det er 3 meter lange stykker op til en meter i diameter.
Det var et slid at få dem savet over, jeg har kun et 18" sværd på min
motorsav.
Men ellers er det noget nemmere end at skove selv. Det tager tid, og er
ikke ufarligt. Det var et skovstykke som stormen væltede i 99.
....
>
> Noget andet ....... ( hvis du er helt grøn på området ) ........
> Nu er et ikke ment for at skræmme dig, men for at du ikke skal komme til
> skade !! ...........
> Du SKAL have åben ekspansion !!!! Hvis anlægget et "hjemmelavet", så få det
> undersøgt !!
Ja det er meget vigtigt.
>
> Men ellers, din "drift" temperatur skal ligge på 60 -> 65 grader. Når du
> fyrer op, må den godt ligge lidt højere et stykke tid, men hvis den når
> 80 -> 90 grader, så er det med at få lukket ned for luften, og åbnet for
> nogen radiatorer. !!!!
Hmmm. Hvorfor 60-65 grader. Jeg ligger da normalt på de 80-90 grader.
Er det tæring af kedlen der er problemet.
>
> Begynder det at koge, så kan du høre det !!!!!!
Ja det sker lidt for ofte da jeg glemmer at lukke luftspjældene.
Der er regulæator på men hvis det åbnes helt hænger det fast.
Det kan høres i hele huset som om der bankes på rørene.
Hvis kedlen er kogt tør så skal du ikke lukke en masse koldt vand ind
lige på en gang. Da kedlen måske er langt over 100 grader sker der en
dampeksplossion, altså en masse damp på en gang. Så start langsomt med
vandet. For det meste stopper kogning 1 minut efter at jeg lukker koldt
vand ind. Der løber evt. lidt meget varmt vand ud af overløbsrøret.
Så tænder jeg for radiatorerne til temeprature er nede på 80 grader.
> I værste fald begynder kedlen at stå og hoppe, samtidigt med at det giver
> nogen ordentlige drøn. ( Jeg blev selv ret forskrækket den første gang jeg
> oplevede det ) Så lukker du for luften til fyret, åbner for ALLE
> radiatorer, åbner for det varme vand og lader det løbe. Men pas på, alt er
> dampende varmt, jeg har set, at der kom skoldhed DAMP ud af de varme
> vandhaner !!
Jeg kan gå med til at du åbner for radiatorerne. Men det varme vand!!
Nej. Det er radiatorerne der tager hovedparten af varmen fra fyret, så
spar du bare det varme vand.
Det er iøvrigt næsten samme fremgangsmåde hvis du oplever skorstensbrand.
Luk for alle luftspjæld på fyret, og ring efter brandvæsenet, sådan en
skorssten bliver temmelig varm.
Vi prøvede det engang, skorsstenen dog gik ud inden brandvæsenet nåede frem.
Ellers så skal du finde plads til asken og forberede dig på at fyring
med træ sviner en del med sort støv m.m. i fyrrummet.
Endelig skal du skabe dig et overblik over hvilke træsorter du har mest
glæde af at fyre med. Poppel har næsten ingen brændværdi.
Gran har højere brændværdi end løvtræ!!
Ja - brændværdien måles i Kcal/Kg så der skal jo mere grantræ til.
Vær forsigtig med gratis træ, vi fik noget utørt pindebrænde
(Emballagetræ), det sodede ganske forfærdeligt, og der skulle fyres hele
tiden.
Nå men held og lykke med det.
PS. Hvis du ikke selv forarbejder træet, bliver det næsten lige så dyrt
som at fyre med olie.
>
> Mvh
> Thomas
>
>
> "Mike Andersen" <bubber@privat.dk> skrev i en meddelelse
> news:3ba26d59$0$1014$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
>> Vi er lige flyttet i hus hvor der er et brændefyr til opvarmning af huset.
>>
>> så har vi set at man kan købe div. former for brændsel til fyr så som
>> træ-piller ,træ-briketter , koks
>>
>> Er der nogen som har prøvet nogle af de dele og kan anbefale hvad som er
>> godt og billigt
>>
>> på forhånd tak B & M
>>
>>
--
Jens Borchert Pedersen
mailto:jbp@vip.cybercity.dk
try E-shopping at my place:
http://www.imart.com/ACNmall/JensBP