"Henrik Schmidt" <smurf@rrk.kollegienet.dk> wrote in message
news:reQR7.3059$Q3.387499@news010.worldonline.dk...
> "Kim Grandjean" <coolion@mailme.dk> wrote in message
> news:3c179cdc$0$25381$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > "Henrik Schmidt" <smurf@rrk.kollegienet.dk> wrote in message
> > news:%VvR7.6705$z4.842451@news000.worldonline.dk...
> >
> > > > Ved at lægge kosten om og se på det samlede indtag af kalorier, kan
> ris
> > og
> > > > pasta glimrende passe ind, specielt hvis man som jeg dyrker cykling,
> > hvor
> > > > det er vigtigt at have stabilt blodsukker. Det får man jo af ris,
brød
> > > pasta
> > > > osv.. Læs "spis og vind" af Robert Haas. Der står jo hvordan "fedt
> > > > forbrændes bedst i kylhydratflamme", hvad det så end betyder.
> > >
> > > Hehe. Han har da vist læst "Biochemistry" af Lupert Stryer. Det er et
> > næsten
> > > direkte oversat citat fra den bog. Det betyder såmænd bare, at man
bedst
> > > forbrænder fedt, hvis der er kulhydrater til stede. Det er nu en
sandhed
> > med
> > > modifikationer, afhængig af hvordan man definerer ordet "bedst".
> >
> > Hvor lang tid siden er det Stryer skrev det? "Eat to Win" er fra 83. Men
> > selv da var det næppe cutting edge, at fedt bedst forbrændes ved
> > tilstedeværelsen af kulhydrater
>
> Det er svært at sige. 1st edition er fra 1975, men jeg har 4th ed., så
hvem
> ved? Men du har nok ret. Opdagelsen af citronsyrecyklusen fik Krebs jo
> allerede nobelprisen for i 1953. Jeg studsede mere over, at der i begge
> bøger er brugt præcis den samme vending.
>
> Mvh,
> Henrik Schmidt
>
>
Hehe Nu skal det lige siges jeg ikke aner en dyt om kemi og den slags i
skriver om, men jeg ved at havregryn, rugbrød og pasta ganske rigtigt er
fremragende at arbejde længe på. Jeg ved jo bare hvad der virker for mig.
Jeg spiser jo også mit hovedindtag af kalorier noget før de fleste andre
spiser til aften og somregel lige efter træning.
Andet kan jeg ikke sige.
Motion i kombination med en fornuftig kostplan man er i stand til at holde
resten af livet, må da være opskriften?!
Thomas