"Lars Haugaard" <haugaard@danbbs.dk> skrev i en meddelelse
news:4oTf7.272$W64.5666@news.get2net.dk...
> Hej Pouline.
>
> Først og fremmest, nul tilsætning, du vil vel gerne være sikker på at det
er
> blodet hunden går på, ikk! Hvis du bruger vildtblod sier du det efter
> hjemkomst og fryser det herefter ned i, hvad der for dig er egnede
potioner.
> Der bliver generelt ingen problemer med koagulering ved optøning, da
> blodlegemerne sprænges ved frysning, og den koagulering der sker, vil det
> tilfælde hvor du tager blod fra et stykke nedlagt hjortevildt, allerede
være
> sket før du når at få blodet ud
> Hvad okseblod angår, så kan de fleste slagtere et trick med lidt varmt
vand
> og omrøring som løser det problem.
Kan man få fat i vildt blod? Jeg har en god del af et rådyr i fryseren, jeg
tænker, at næste gang jeg tager noget op, kan hælde blod/saft fra efter
optøning, men indtil da?
> Hvad angår brugen af ren okseblod, så afhænger det mere af racen/den
enkelte
> hund. Ren okseblod fra slagteriet har kun et minimum af bakterier i sig.
Det
> hunden primært går på, er det tyskerne kalder "wündfärt", forrådnelsen af
> blodet, hvilket også er forklaringen på, at hunden altid finder den
rigtige
> retning på sporet, hvis man f.eks sætter den ind midt på sporet, den kan
> "simpelthen" registrere alderen på forrådnelsen, og vælger så naturligvis
> den vej som leder til byttet, nemlig den vej for forrådnelsen aftager.
>
> Denne forrådnelse går pga manglende bakterier hos det "sterilt" slagtede
> kvæg langsommere end tilfældet vil være med blod, taget fra et stykke
skudt
> vildt. Her vil der være bakterier tilstede i blodet bl.a. pga gennemskud
> et.c. Desuden lugter vildtblod anderledes og tænder det fleste jagthunde
> mere. Personligt kan jeg ganske nemt skelne imellem okse-råvildt samt
> dåvildt, men ikke imellem då og kron
Så hvad kan hundene mon ikke
klare!
Er okseblod (ikke vin) ok til at starte sportræning? Eller præger det hunden
forkert? Jeg har lab og cocker
> Ønsker du lidt "smag på okseblodet tilsætter du blot lidt lunge, lever
eller
> andet lign. fra et stykke råvildt eller anden klovbærende, og lader det
stå
> køligt en dags tid, hvorefter du fryser det ned.
Har jeg heller ikke lige liggende, men jeg skal huske det for fremtiden..
> Skal man til schweissprøver er den en god ting at have konfronteret sin
hund
> med blod fra klovbærende vildt før man går op til prøven, da det
udelukkende
> er det der bliver brugt. Jeg har set nogen hunde gå ligefrem "ballistisk"
> første gang de blev udsat for det, og det ønsker man vel næppe til en
> prøve
>
> De venligste Hilsner
> Lars Haugaard
>
Og mange tak for svaret
Pouline
> --