Jørgen Farum Jensen skrev:
> Jeg har tænkt mig at lave noget pesto
> af en hel del rosmarin, jeg kan høste.
Jeg bruger frisk rosmarin året rundt, jeg har
en krukke i havestuen, den holder så længe
den ikke får frost.
Salvie plukker jeg også året rundt.
> Jeg er i tvivl om holdbarheden af
> hjemmelavet pesto. Købepesto er
> efter min erfaring ikke særlig holdbart.
Jeg har prøvet at lave grøn pesto af basilikum,
den bliver hurtigt kedelig om efteråret, men
den holder ikke bedre end den man kan købe
i små glas fra Svansø.
> Nogen erfaringer med det hjemmelavede?
Det eneste der holder længe er det jeg laver
af hvidløg og chili - et frisk islæt i tomatsuppe
og mange sovse.
I fryseren har jeg så en masse oregano, kørvel,
persille, purløg, basilikum, bladselleri og en hel
masse flade ærtebælge - alt sammen fra mit
fine højbed med den slags.
Dildskærme blev høstet for nogle måneder
siden - og i går høstede jeg frø fra 4 radiser
der fik lov at stå.
Kartofler, rødbeder og spinat er brugt for længe
siden, der står nogle få gulerødder tilbage - de
ryger nok i en suppe inden længe.
--
Allan Vebel
http://vebel.dk