| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Hvad hedder det? (Recola) Fra : Steen F. | 
  Dato :  23-05-11 20:50 |  
  |   
            Jeg har netop smagt nogle tynde skiver oksekød der hedder "resola" eller 
 noget i den stil. Jeg mente det staves "recola", men Google kan ikke hjælpe.
 Det minder meget om pastrami, altså meget magert okseinderlår. Nogen der 
 ved hvad jeg snakker om? Jeg kan ikke huske navnet på det.
 
 Mvh
 Steen
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Hanne (23-05-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Hanne | 
  Dato :  23-05-11 13:53 |  
  |   
            On 23 Maj, 21:50, "Steen F." <st...@steenmartin.dk> wrote:
 > Jeg har netop smagt nogle tynde skiver oksekød der hedder "resola" eller
 > noget i den stil. Jeg mente det staves "recola", men Google kan ikke hjælpe.
 > Det minder meget om pastrami, altså meget magert okseinderlår. Nogen der
 > ved hvad jeg snakker om? Jeg kan ikke huske navnet på det.
 >
 > Mvh
 > Steen
 
 Du tænker nok på "bresaola"?
 
 Mvh
 Hanne
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Steen F. (23-05-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Steen F. | 
  Dato :  23-05-11 22:39 |  
  |   
            Den 23-05-2011 21:52, Hanne skrev:
 > Du tænker nok på "bresaola"?
 
 Ja netop. Tak.
 Jeg synes dog det blev stavet "brecola", men måske kært barn osv.
 Er det normalt at pastrami er svært at finde hos slagtere, eller var jeg 
 bare uheldig hos Vollstedt i Haderslev?
 
 Mvh
 Steen F.
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Henrik (29-05-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Henrik | 
  Dato :  29-05-11 01:06 |  
  |   
            On 23 Maj, 21:50, "Steen F." <st...@steenmartin.dk> wrote:
 > Det minder meget om pastrami, altså meget magert okseinderlår. Nogen der
 > ved hvad jeg snakker om? >
 
 Der er verdener til forskel på bresaola og pastami
 
 Bresaola er lavet af kalvekød og stammer fra Valtellina (Italien) i
 nærheden af alperne og gennemgår en 3 måneder lang modningstid, hvor
 den lufttørrer, den er saltet og krydret med enebær, kanel og
 muskatnød.
 
 Pastrami er kryddersaltet, røget oksekød (bov, nakke eller lårtunge).
 I krydderblandingen kan indgå allehånde, hvidløg, kanel, koriander,
 nellike, rød peber og/eller sort peber. I processen krydres, saltes,
 røges (på nettet er der uenighed om det kold eller varmrøges) og koges
 kødet.
 
 På et tidspunkt solgte Dansk Supermarked bresaola (lå sammen med
 parma- og andre skinker).
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kim Jensen (29-05-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kim Jensen | 
  Dato :  29-05-11 09:55 |  
  |  
 
            > På et tidspunkt solgte Dansk Supermarked bresaola (lå sammen med
 > parma- og andre skinker).
 Du siger "på et tidspunkt"; så er det måske i samme ombæring, at de har 
 sløjfet salget af skiveskåret pancetta? I mine lokale Føtex'er har de i 
 hvert fald heller ikke dét længere   
-- 
 mvh Kim Jensen
 blog.werx @  http://kim.litewerx.dk
Port80.biz // ColorExplorer.com // LiteWerx.dk
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Jens Bruun (29-05-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  29-05-11 19:59 |  
  |  
 
            Kim Jensen <kim@_NOSPAM_litewerx.dk> skrev i meddelelsen 
 4de209fb$0$302$14726298@news.sunsite.dk:
 > Du siger "på et tidspunkt"; så er det måske i samme ombæring, at de
 > har sløjfet salget af skiveskåret pancetta? I mine lokale Føtex'er
 > har de i hvert fald heller ikke dét længere   
Føtex i Hvidovre (både den ene og den anden) har skiveskåret pancetta. Jeg 
 køber nu min (i ikke-skivekåret, ikke-rullet udgave)  i Supermarco, og vil 
 anbefale dig at gøre det samme, hvis du har mulighed for det.
 -- 
 -Jens B.
 D.e.f.f.e.s. 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             Kim Jensen (30-05-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kim Jensen | 
  Dato :  30-05-11 22:25 |  
  |  
 
            On 29-05-2011 20:58, Jens Bruun wrote:
 > Kim Jensen<kim@_NOSPAM_litewerx.dk>  skrev i meddelelsen
 > Føtex i Hvidovre (både den ene og den anden) har skiveskåret pancetta. Jeg
 > køber nu min (i ikke-skivekåret, ikke-rullet udgave)  i Supermarco, og vil
 > anbefale dig at gøre det samme, hvis du har mulighed for det.
 Efter intens søgning i den største af "mine" to Føtex'er (og efter 
 "slagteren" havde berettet, at han ikke rigtig vidste hvad pancetta var 
 ....!!??!) fandt jeg faktisk et helt stykke pancetta i deres egen 
 "Princip"-serie i delikatesseafdelingen. Sammenholdt med en pris på 40,- 
 er kvaliteten i min optik ganske fin - så nu er jeg glad igen   
Supermarco har vi desværre ikke her i Århus :-/
 -- 
 mvh Kim Jensen
 blog.werx @  http://kim.litewerx.dk
Port80.biz // ColorExplorer.com // LiteWerx.dk
            
              |   |   
            
        
 
            
         
              Kurt Hansen (31-05-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kurt Hansen | 
  Dato :  31-05-11 05:26 |  
  |   
            Mon, 30 May 2011 23:24:51 +0200 skrev Kim Jensen:
 
 >On 29-05-2011 20:58, Jens Bruun wrote:
 >> Kim Jensen<kim@_NOSPAM_litewerx.dk>  skrev i meddelelsen
 >> Føtex i Hvidovre (både den ene og den anden) har skiveskåret pancetta. Jeg
 >> køber nu min (i ikke-skivekåret, ikke-rullet udgave)  i Supermarco, og vil
 >> anbefale dig at gøre det samme, hvis du har mulighed for det.
 >
 >Efter intens søgning i den største af "mine" to Føtex'er (og efter 
 >"slagteren" havde berettet, at han ikke rigtig vidste hvad pancetta var 
 >...!!??!) 
 
 Han var måske etnisk dansker?
 -- 
 Venlig hilsen
 Kurt Hansen
 
 Søges: En person der kan passe heste, som ikke ryger eller drikker.
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Lisbet Overvad Laurs~ (31-05-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lisbet Overvad Laurs~ | 
  Dato :  31-05-11 19:40 |  
  |   
            Kurt Hansen wrote:
 > Mon, 30 May 2011 23:24:51 +0200 skrev Kim Jensen:
 >
 >> On 29-05-2011 20:58, Jens Bruun wrote:
 >>> Kim Jensen<kim@_NOSPAM_litewerx.dk>  skrev i meddelelsen
 >>> Føtex i Hvidovre (både den ene og den anden) har skiveskåret
 >>> pancetta. Jeg køber nu min (i ikke-skivekåret, ikke-rullet
 >>> udgave)  i Supermarco, og vil anbefale dig at gøre det
 >>> samme, hvis du har mulighed for det.
 >>
 >> Efter intens søgning i den største af "mine" to Føtex'er (og
 >> efter "slagteren" havde berettet, at han ikke rigtig vidste
 >> hvad pancetta var ...!!??!)
 >
 > Han var måske etnisk dansker?
 
 Måske en hest som ikke ryger eller drikker.
 
 -- 
 Lisbet
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Jens Bruun (29-05-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  29-05-11 19:59 |  
  |  
 
            Kim Jensen <kim@_NOSPAM_litewerx.dk> skrev i meddelelsen 
 4de209fb$0$302$14726298@news.sunsite.dk:
 >> På et tidspunkt solgte Dansk Supermarked bresaola (lå sammen med
 >> parma- og andre skinker).
 >
 > Du siger "på et tidspunkt"; så er det måske i samme ombæring, at de
 > har sløjfet salget af skiveskåret pancetta? I mine lokale Føtex'er
 > har de i hvert fald heller ikke dét længere   
-- 
 -Jens B.
 D.e.f.f.e.s. 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Kim Schulz (29-05-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kim Schulz | 
  Dato :  29-05-11 10:12 |  
  |  
 
            On Sun, 29 May 2011 10:55:24 +0200
 Kim Jensen <kim@_NOSPAM_litewerx.dk> wrote:
 > > På et tidspunkt solgte Dansk Supermarked bresaola (lå sammen med
 > > parma- og andre skinker).
 > 
 > Du siger "på et tidspunkt"; så er det måske i samme ombæring, at de
 > har sløjfet salget af skiveskåret pancetta? I mine lokale Føtex'er
 > har de i hvert fald heller ikke dét længere   
> 
 > 
 Her i aalborg sælger føtex og bilka både panchetta og bresaola sammen
 med parmaskinke, hütten schinken, Schwarzwälder Schinken, corizo og en
 masse andre udemærkede produkter af den slags. 
            
              |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |