| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Holdbarhed på frossen kød Fra : TDN | 
  Dato :  13-05-11 10:52 |  
  |   
            Hej!
 
 Fandt en svinemørbrad på bunden af fryseren. Er der en tommelfingerregel for 
 hvor længe magert svinekød kan holde sig frossent uden at tage skade mht. 
 smagen osv.
 
 På forhånd tak.
 
 Mvh
 Thomas
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Preben (13-05-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Preben | 
  Dato :  13-05-11 11:04 |  
  |   
            Den 13.05.2011 kl. 11:51 skrev TDN <tdnfjerndette@net.telenor.dk>:
 
 > Hej!
 >
 > Fandt en svinemørbrad på bunden af fryseren. Er der en tommelfingerregel  
 > for hvor længe magert svinekød kan holde sig frossent uden at tage skade  
 > mht. smagen osv.
 
 
 
 For fedt svinekød vil jeg sige maks 3 måneder, men en mørbrad er jo ikke  
 fed, så jeg vil mene, den kan holde sig 6+ måneder.
 Prøv at tø den op og lugte til den. Hvis den lugter OK kan du roligt spise  
 den. Det kan du iøvrigt også selv om den ikke lugter så godt, det er bare  
 ikke så lækkert.
 Ovenstående er selvfølgelig under forudsætning af, at den har været  
 opbevaret ved min. -18 grader.
 -- 
 mvh/Preben
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jens Bruun (13-05-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  13-05-11 12:23 |  
  |   
            TDN <tdnfjerndette@net.telenor.dk> skrev i meddelelsen 
 4dccff3b$0$312$14726298@news.sunsite.dk:
 
 > Fandt en svinemørbrad på bunden af fryseren. Er der en
 > tommelfingerregel for hvor længe magert svinekød kan holde sig
 > frossent uden at tage skade mht. smagen osv.
 
 Kød tager generelt skade på smagen, så snart det nedfryses. Når det så er 
 sagt, så fik jeg serveret en polskslagtet okseculotte forleden, der var 
 pakket i... 2001, og som havde ligget på frost siden. Det var så langt fra 
 verdens bedste culotte, men den var spiselig og - selvfølgelig - overhovedet 
 ikke sundhedsfarlig.
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           TDN (15-05-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : TDN | 
  Dato :  15-05-11 08:35 |  
  |   
            
 "TDN" <tdnfjerndette@net.telenor.dk> skrev i meddelelsen 
 news:4dccff3b$0$312$14726298@news.sunsite.dk...
 > Hej!
 >
 > Fandt en svinemørbrad på bunden af fryseren. Er der en tommelfingerregel 
 > for hvor længe magert svinekød kan holde sig frossent uden at tage skade 
 > mht. smagen osv.
 >
 > På forhånd tak.
 >
 > Mvh
 > Thomas
 >
 >
 
 Tog chanchen med andet køb i beredskab, men trods 3 år i fryseren fejlede 
 den intet, hverken lugtmæssigt eller smagsmæssigt, den fik en gang bacon 
 rundt om og en tur i Weber'en.
 
 Takker for svar.
 
 mvh
 Thomas 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Ukendt (02-06-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  02-06-11 02:50 |  
  |   
            On Fri, 13 May 2011 11:51:50 +0200, "TDN"
 <tdnfjerndette@net.telenor.dk> wrote:
 
 >Hej!
 >
 >Fandt en svinemørbrad på bunden af fryseren. Er der en tommelfingerregel for 
 >hvor længe magert svinekød kan holde sig frossent uden at tage skade mht. 
 >smagen osv.
 >
 >På forhånd tak.
 >
 >Mvh
 >Thomas
 >
 Der var noget i Go'morgen Danmark på Tv2 for et par måneder siden. Der
 blev det anbefalet at fedtholdigt kød ikke lå på frost mere end 1
 måned, og at magert kød helst skulle bruges senest tre måneder efter
 nedfrysning, men jeg vil helt ærligt mene, at det er overdrevet.
 
 Jeg har netop optøet, stegt og spist en okse-steak, som har ligget på
 frost siden nytår, og den fejlede bestemt ikke noget... tværtimod var
 den mør, smagfuld og meget lækker. Den bar end ikke antydningen af at
 være det mindste harsk i smagen.
 
 Frys, tø op, lugt til kødet; og hvis duften er OK, så steg den
 motherfucker.
 
 Mvh
 
 Dave
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Cykelsmeden (02-06-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Cykelsmeden | 
  Dato :  02-06-11 09:48 |  
  |  
 
            Den 02-06-2011 03:50, Dave skrev:
 > Der var noget i Go'morgen Danmark på Tv2 for et par måneder siden. Der
 > blev det anbefalet at fedtholdigt kød ikke lå på frost mere end 1
 > måned, og at magert kød helst skulle bruges senest tre måneder efter
 > nedfrysning, men jeg vil helt ærligt mene, at det er overdrevet.
 Det er vel også kun omkring 30% af hvad der altid har været gængs holdning.
 Jeg har ingen problemer med en and (=fed) fra sidste jul i nov.
 - nu mener jeg dog også at and skal være gennemstegt, = selv løsner sig 
 fra benene   
//finn
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Carsten Stage (02-06-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Carsten Stage | 
  Dato :  02-06-11 06:08 |  
  |   
            "TDN" <tdnfjerndette@net.telenor.dk> skrev i meddelelsen 
 news:4dccff3b$0$312$14726298@news.sunsite.dk...
 
 > Fandt en svinemørbrad på bunden af fryseren. Er der en tommelfingerregel 
 > for hvor længe magert svinekød kan holde sig frossent uden at tage skade 
 > mht. smagen
 
 Fandt i går også en i bunden af min fryser, mærket 090610, altså temmelig 
 tæt på et helt år. Tilberedt som jeg plejer var der ikke noget som helst at 
 udsætte på hverken duft eller smag...
 
 
 
 -- 
 Med venlig hilsen,
 
 Carsten Stage
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |