Den 06-05-2011 18:33, Kurt Hansen skrev:
> Jeg ved ikke rigtig, om jeg gider at slæbe Weberen frem igen i år.
> Mine erfaringer er, at en (Weber)grill bliver for varm til det meste.
> Pølser, koteletter o.a. daglig-gill-mad er ikke egnet til de høje
> temperaturer og da slet ikke under låg.
>
> En Weber med låg er så definitiv. Man kan regulere luft, men man kan
> ikke hæve/sænke risten. Resultat: Pølser der er eksploderet og ligner
> et færdselsuheld.
>
> Jeg påstår ikke, at jeg er nogen mester ved grillen. Det der med over-
> og underluft har jeg eksperimenteret meget med, men enten bliver der
> for varmt, eller også går kullene ud.
Jeg må indrømme, at jeg ikke er den store haj til det dér med at 
regulere varmen i Weberen. Pølser og brød blir som regel til noget 
uspiseligt brændt et-eller-andet på grillen, så det har vi ikke lavet så 
tit.
Men i forgårs fik jeg en åbenbaring:
Datteren, svigersønnen og lillemanden var på besøg, og lillemor og jeg 
trakterede med bacon, flæsk og et udvalg af pølser med pølsebrød og 
kartoffelsalat til.
Gris og brød skulle laves på Weberen, og jeg var lidt stresset fra start 
af, fordi erfaringen sagde mig, at jeg ville bruge min tid ved grillen 
mens de andre spiste forkullet mad.
Så kom jeg i tanker om, at vi sguda havde købt nogle 
støbejerns-grill-tallerkener, så dem fandt jeg frem og smækkede på 
grillen under låg, indtil de var godt varme.
På med flæsk og bacon og det sydede og brasede så det var en lyst.
Den autoriserede Weber brødholder, som hæver brødet op fra grillristen 
kom også i brug, den er god til både brød og pølser, fandt jeg ud af.
Pølserne sprak ikke, men blev gode og gyldne, og brødet kunne også ligge 
der uden at blive til kul.
Jeg kom til at spise sammen med familien og kunne nøjes med at gå ud til 
grillen og vende maden en gang imellem. Det var fedt!
Jeg havde altså arrangeret briketterne til 50/50 grillning, 
støbejernstallerkenerne stod over briketterne og brødholderen til pølser 
og brød var i den 'kolde' side. Og låget var på, når jeg ikke rodede med 
maden. Begge spjæld var helt åbne, så der var sådan set plads til at 
lege med varmen, hvis det skulle være.
Prøv det! 
Claus