|
| And på kuglegril Fra : Margit |
Dato : 09-11-10 15:13 |
|
Forsøger mig i øjeblikket med en and på kuglegrillen.
Skal spjældene være åbne både foroven og i bunden
under hele stegningen? Bliver der ikke varmere hvis jeg lukker
dem lidt?
Hilsen Margit
| |
Christian B. Andrese~ (09-11-2010)
| Kommentar Fra : Christian B. Andrese~ |
Dato : 09-11-10 07:19 |
|
On 9 Nov., 15:12, "Margit" <has...@mail.dk> wrote:
> Forsøger mig i øjeblikket med en and på kuglegrillen.
> Skal spjældene være åbne både foroven og i bunden
> under hele stegningen? Bliver der ikke varmere hvis jeg lukker
> dem lidt?
Nej, der skal altdi være helt åbent både i top og bund.
Mere varme = flere og bedre briketter.
--
Christian
| |
Margit (09-11-2010)
| Kommentar Fra : Margit |
Dato : 09-11-10 15:29 |
|
Tak for lynhurtig hjælp. Der er kommet flere briketter på nu.
Og den ser altså lækker ud.
Hilsen Margit
"Christian B. Andresen" <trav@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:41b26364-f010-4472-b454-11712dfbd261@s4g2000yql.googlegroups.com...
On 9 Nov., 15:12, "Margit" <has...@mail.dk> wrote:
> Forsøger mig i øjeblikket med en and på kuglegrillen.
> Skal spjældene være åbne både foroven og i bunden
> under hele stegningen? Bliver der ikke varmere hvis jeg lukker
> dem lidt?
Nej, der skal altdi være helt åbent både i top og bund.
Mere varme = flere og bedre briketter.
--
Christian
| |
michael (09-11-2010)
| Kommentar Fra : michael |
Dato : 09-11-10 17:04 |
|
Den 09-11-2010 15:19, Christian B. Andresen skrev:
> On 9 Nov., 15:12, "Margit"<has...@mail.dk> wrote:
>> Forsøger mig i øjeblikket med en and på kuglegrillen.
>> Skal spjældene være åbne både foroven og i bunden
>> under hele stegningen? Bliver der ikke varmere hvis jeg lukker
>> dem lidt?
>
> Nej, der skal altdi være helt åbent både i top og bund.
> Mere varme = flere og bedre briketter.
Nemlig. Jo mere ilt briketterne får "at spise" jo kraftigere brænder de.
Men de brænder jo også hurtigere, derfor flere briketter, hvis
stegningen tager et godt stykke tid som ved en and.
/michael
| |
Allan Jensen (10-11-2010)
| Kommentar Fra : Allan Jensen |
Dato : 10-11-10 08:06 |
|
Margit forklarede den 09-11-2010:
> Forsøger mig i øjeblikket med en and på kuglegrillen.
> Skal spjældene være åbne både foroven og i bunden
> under hele stegningen? Bliver der ikke varmere hvis jeg lukker
> dem lidt?
>
> Hilsen Margit
Det afhænger af hvad du ønsker. Jeg stegte en and i en kuglegrill i
weekenden, der regulerede jeg temperaturen i grillen med det øverste
spjæld så temperaturen var ca 160 gr. C. Fordi jeg ville have det til
at vare ca 3 timer.
Anden blev saftig med sprødt skind.
Allan
| |
Erik Poulsen (10-11-2010)
| Kommentar Fra : Erik Poulsen |
Dato : 10-11-10 10:36 |
|
> Det afhænger af hvad du ønsker. Jeg stegte en and i en kuglegrill i
> weekenden, der regulerede jeg temperaturen i grillen med det øverste
> spjæld så temperaturen var ca 160 gr. C. Fordi jeg ville have det til at
> vare ca 3 timer.
> Anden blev saftig med sprødt skind.
>
> Allan
Kunne du hold samme temperatur hele vejen uden, at komme flere kul på eller
regulerede spjældet?
Mvh
Erik
| |
Allan Jensen (10-11-2010)
| Kommentar Fra : Allan Jensen |
Dato : 10-11-10 11:18 |
|
Erik Poulsen udtrykte præcist:
>> Det afhænger af hvad du ønsker. Jeg stegte en and i en kuglegrill i
>> weekenden, der regulerede jeg temperaturen i grillen med det øverste spjæld
>> så temperaturen var ca 160 gr. C. Fordi jeg ville have det til at vare ca 3
>> timer.
>> Anden blev saftig med sprødt skind.
>>
>> Allan
>
> Kunne du hold samme temperatur hele vejen uden, at komme flere kul på eller
> regulerede spjældet?
>
> Mvh
> Erik
Jeg måtte lukke lidt for spjældet da jeg var halvvejs, fordi solen
ramte grillen.
I øvrigt bruger jeg altid samme mængde kul/briketter, nemlig et
optændings rør fuld.
Når begge spjæld tilslut bliver lukket går gløderne ud, og kullene kan
bruges igen næste gang.
Mvh
Allan
| |
Peter Løhde Svarre (13-11-2010)
| Kommentar Fra : Peter Løhde Svarre |
Dato : 13-11-10 12:33 |
|
Hej!
Min erfaring er, som Allan også skriver, at regulere temperaturen i
kuglegrillen ved at lukke ca. halvt for det øverste spjæld.
Hvis både top og bundspjæld er helt åbne, kommer der jo masser af luft
gennem grillen, så briketterne får masser af ilt, hvilket igen bevirker, at
der nemt bliver for varmt inde i grillen. Det kræver lidt øvelse, at
regulere topspjældet, så den ønskede temperatur opnås, og det afhænger også
af, hvor koldt der er omkring grillen, om der er direkte sol på, samt hvor
meget det blæser.
Hvis begge spjæld er lukkede, forhindrer man at forbrændingen tilføres ilt,
og briketterne vil tilsidst gå ud.
Med venlig hilsen
Peter
| |
Jens Bruun (13-11-2010)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 13-11-10 23:07 |
|
Peter Løhde Svarre <svarre69@mali.tele.dk> skrev i meddelelsen
4cde781e$0$56767$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk:
> Hvis både top og bundspjæld er helt åbne, kommer der jo masser af luft
> gennem grillen, så briketterne får masser af ilt, hvilket igen
> bevirker, at der nemt bliver for varmt inde i grillen. Det kræver
> lidt øvelse, at regulere topspjældet, så den ønskede temperatur
> opnås, og det afhænger også af, hvor koldt der er omkring grillen, om
> der er direkte sol på, samt hvor meget det blæser.
Well. Alle de problemer kan undgås ved at bruge en ganske almindelig
varmluftovn, der snildt holder en temperatur, der er tæt på den ønskede. Men
så skal man selvfølgelig ikke stå udenfor i regn, slud og sne, og dét har jo
*sin* charme.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Margit (14-11-2010)
| Kommentar Fra : Margit |
Dato : 14-11-10 15:33 |
|
Den and blev bare rigtig lækker. Saftig og med sprød skind.
Ikke sidste gang vi prøver det.
Hilsen Margit
| |
|
|