Emil wrote:
> Hej
>
> Fra mine noter. Denne er sakset fra Grillguro portalen.
>
>
> m.v.h. Emil
> ---oooOooo---
>
>
> Syltede hvidløg
>
> Opskrift af Claus Meyer og den er skøn: Den er fra hans bog eddike:
>
> 7 hele store hvidløg
> 5 dl æblemost
> 2 dl æblecidereddike
> 1 tsk salt
> 1 tsk hele peber
> 2 laurbærblade
> et par grene salvie eller timian
> skallen af en ½ øko citron
> 2 spsk rørsukker
> 2 små stærke chili
>
> Del hvidløget i fed, overhæld dem med kogende vand, og lad dem stå
> nogle minutter inden du fjerne vandet og piller dem.
>
> Nu sættes en stor gryde på blusset og alle ingredienser undtagen
> hvidløgene, kommes i:
> Gryden bringes i kog og lagen koger under låg i 5 minutter.
>
> Imens blancheres de pillede hvidløg i kogende vand i 2-3 minutter:
>
> Så tages hvidløgene op af vandet og kommes i den "færdig" kogte lage
> og koger med i 3 minutter.
>
> Tag gryden af blusset og hæld de syltede hvidløg på atamon skyllede
> glas ( passer ca med 2 x ½ l glas)
>
> Lad hvidløgene trække i lagen i mindst en uge, før du begynder at
> spise dem.
>
> Så længe man ikke har åbnet glassene kan de holde i mindst 1 år, men
> åbnet holder de nok kun 3-4 uger, vil jeg tro.
> Men spiser du ikke så mange af gangen kan du sylte dem i mindre glas.
> De fleste krydderier er i "saften", så det betyder ikke helt så meget,
> hvilke glas der har chili osv.
Goddam - endnu en bog, jeg skal have fingrene i
--
>> <///°> Torben