On 13-08-2010 21:08, Emil wrote:
> smiley wrote:
>
>> "Vital Gluten Flour" nogen der ved hvor jeg
>> køber det her hjemme eller EU.
>> Al min google peger mod USA og Kina..
>
>
> Nu véd jeg ikke, om det alene er proteinerne eller om det er
> glutenproteinerne du går efter.
>
> Er det kun proteinerne, kan i stedet bruges skummetmælkepulver.
>
> Hvis det er forøgelsen af gluten til hvedebrød, kan en god meltype +
> lang tids koldhævning med vand og salt (evt. kun fordej) gøre tricket.
>
> Jeg har også "hørt" om nogen, som lavede en franskbrødsdej med
> rigeligt mel, og herefter udvaskede lidt af melet fra den let hævede
> dej, mens dejen var indpakket i et hviskestykke (tys tys). Det mindede
> meget om fremgangsmåden ved ægte vandkringle - det sviner dog meget!
> Her er færdighævningen betydningsfuld.
>
> Mit sidste bud er, at kontakte møllerierne. De blander hvedemel så
> proteinindholdet i mærkevarerne er stabilt. De må altså besidde noget
> hvedemel med et meget højt indhold af glutenprotein, altså det fra "De
> varme lande".
>
>
> m.v.h. Emil
Tak for indput - Jeg faldt over en lille artikel, der beskrev
"vital gluten flour" som et mel hvor størstedelen af kulhydraterne
er fjernet. Så står man tilbage med et ekstremt højt gluten protein
produkt. Kan bla. bruges til at lime kød sammen ???
Men mere
interessant, kan det blandes med grove mel typer som ellers har
ringe hæve evne. Resultatet sku så blive et luftigt brød med færre
usunde kulhydrater. Det ku jeg godt tænke mig at afprøve.
Mht. ekstra hæve evne mel, så findes det i de fleste supermarkeder.
Selv Nettos billigste holder 12%, Aldi har en med ekstra hæve evne,
Super Best har et enormt udvalg af mel sorter, men deres billigste
holder også 12%, mens de dyre ofte ligger lavere. sjovt nok holder
mærkevare mel ofte lavere protein procenter, så hvis man ellers kan
stole på indholdsfortegnelsen, kan man roligt købe det billige til
3-4 kr/kg.
Har lige prøvet Aldi's en enkelt gang, det gav en lidt underligt
blank udseende dej lidt som om melet var gammelt eller æltet træt?
Men det hævede og bagte fint nok.
Jeg er enig - fordej og/eller langtidshævning er den eneste vej.
-max-