|
| Vafler Fra : Peter Løhde Svarre |
Dato : 10-08-10 17:46 |
|
Hej!
Jeg har købt et vaffeljern, men mangler en rigtig god opskrift på vafler.
Er der nogen af jer, som har en rigtig god, børnevenlig og nem opskrift?
--
Med venlig hilsen
Peter
| |
Andreas M. Hansen (10-08-2010)
| Kommentar Fra : Andreas M. Hansen |
Dato : 10-08-10 18:40 |
|
"Peter Løhde Svarre" <svarre69@mali.tele.dk> wrote in message
news:4c6182f2$0$56782$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej!
>
> Jeg har købt et vaffeljern, men mangler en rigtig god opskrift på vafler.
>
> Er der nogen af jer, som har en rigtig god, børnevenlig og nem opskrift?
>
>
Vi er meget begejstrede for denne side:
http://mrbreakfast.com
Og vores yndlingsvafler er:
http://mrbreakfast.com/superdisplay.asp?recipeid=1462
mvh
Andreas M. Hansen
| |
Lisbet Overvad Laurs~ (10-08-2010)
| Kommentar Fra : Lisbet Overvad Laurs~ |
Dato : 10-08-10 18:47 |
|
Peter Løhde Svarre wrote:
> Hej!
>
> Jeg har købt et vaffeljern, men mangler en rigtig god opskrift
> på vafler.
> Er der nogen af jer, som har en rigtig god, børnevenlig og nem
> opskrift?
Sprøde hverdagsvafler:
2½ dl vand
2 dl mælk
1/4 tsk. salt
3½ dl (275 g) mel
2 tsk. bagepulver
125 g smør/margarine
Bland mælk, vand og salt og pisk det i melet, der er blandet med
bagepulver.
Tilsæt smeltet afkølet fedtstof lige inden bagningen af vaflerne.
Smør vaffeljernet første gang dejen skal hældes på.
Bag vaflerne og hold dem evt. varme i en svagt opvarmet ovn hvis de
ikke kan serveres efterhånden som de bages.
Strø sukker på og giv jordbær- eller tyttebærsyltetøj til.
Frugtkompot af friske frugter er også dejligt til vafler. Giv evt.
iskoldt flødeskum til foruden det søde.
(fra Billedkogebogen 1970)
--
Med venlig hilsen
Lisbet
| |
padre (10-08-2010)
| Kommentar Fra : padre |
Dato : 10-08-10 21:22 |
|
> Jeg har købt et vaffeljern, men mangler en rigtig god opskrift på vafler.
>
> Er der nogen af jer, som har en rigtig god, børnevenlig og nem opskrift?
Jeg ved ikke, om den er børnevenlig, men den er god, og den er også let.
1.. Gaufres (Gaston Lenôtre)
100 gram smør
350 gram mælk
250 gram mel
8 æg
3 gram salt
30 gram sukker
Smørret smeltes i mælken og det bringes i kog; tag det af ilden og tilsæt
melet. Blandingen sættes over ilden igen og tørres, hvorefter den puttes i
røremaskinen, og æggene æltes i, tre af gangen.
Rørearmen skiftes ud med piskeriset, der tilsættes salt og sukker og
derefter en blanding af enten
250 gram mælk/250 gram kaffefløde
eller
300 gram mælk/200 gram piskefløde
--
--
padre
| |
|
|