|
| Olie til henkogning Fra : Heidi |
Dato : 04-08-10 16:14 |
|
Jeg er ved at gå totalt i sylte/henkogningsmode, og vil bl.a. gerne afprøve
nogle af Camilla Plums metoder på henkogning af grøntsager.
Hun skriver flere steder at man skal bruge olivenolie til henkogning - men
er der noget i vejen for at udskifte olivenolien med almindelig rapsolie?
Når først man har taget hul på feks. et glas henkogte tomater, så er det vel
bedst at opbevare den i køleskab, og så stivner olivenolie jo, hvilket ikke
er så smart.
--
Heidi
| |
Emil (05-08-2010)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 05-08-10 05:24 |
|
"Heidi" wrote:
>Hun skriver flere steder at man skal bruge olivenolie til henkogning - men
>er der noget i vejen for at udskifte olivenolien med almindelig rapsolie?
Nej, hvis der alene tænkes på holdbarheden.
Det er vel kun smagen, som måtte mangle ved rapsolie. Ved at tilsætte
de opfiskede, afdryppede varer lidt god olivenolie, er det sikkert OK.
Olivenolie findes i flere kvalliteter, og de billigste størkner ikke i
køleskabet. De mangler dog nogle faste stoffer og olietyper, som giver
den karakteristiske smag.
En væsentlig smagsingrediens er olivenoliens indhold af vaniljesmagen.
Den bemærker man ikke i hverdagen, men den er en vigtig faktor.
Så brug en billig oliven- eller rapsolie, men lad den først trække med
en fint opskåret stang vanilje pr. liter i nogle uger før brug.
De billige olier findes nok ikke i økologiske/ikke raffinerede
udgaver, så valget er mellem pest eller kolera.
m.v.h. Emil
| |
|
|