"cykelsmeden" <news@not2old.dk> skrev i meddelelsen
news:4c5141ff$0$36585$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Den 25-07-2010 18:50, Tove Krieger skrev:
>>
>> Det kan staves både schmaltz og schmalz, men dette laves jo bl.a. af
>> gåse- eller kyllingefedt, så der er sikkert meget kolesterol i.
> Jeg har af min diætist fået at vide, at indholdet af kolesterol ikke har
> betydning, men problemet er det fedtstof som danner kolesterol i kroppen.
>
> Altså, jeg skal ikke være nervøs for at spise eks. æg og skaldyr i store
> mængder, men afholde mig i videst omfang fra animalske og stive
> fedtstoffer.
>
> har andre viden om denne tese?
>
> finn
>
Jeg ved bare iflg. hospitalets diætist da min mand havde en blodprop i
hjertet, efterfølgende ordinerede bl.a. kolesterolsænkende tabletter, så
noget er der da sikkert om snakken.
Jeg bruger altid flydende Becel i madlavningen, da jeg bedst kan lide den
form for fedtstof. Der er mange der sværger til rigtigt smør, men det har
jeg nu aldrig brugt, heller ikke på rundstykkerne, der bruger vi Kærgården.
Hvor meget det har at sige, skal jeg lade være usagt. Jeg går ikke så meget
op i den "videnskab", for meget af det der bliver rost i høje toner den ene
dag, bliver sablet ned den næste.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats