"smiley" <smileymaxphoto@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:4c3ccc2c$0$283$14726298@news.sunsite.dk...
> On 13-07-2010 20:55, Jens Bruun wrote:
>> eljay<nobody@nowhere.org> skrev i meddelelsen
>> 4c3c5afb$0$24763$c3e8da3@news.astraweb.com:
>>
>>> Gå efter de økologiske. Bedste dyrevelfærd og mindste risiko for
>>> salmonella.
>>
>> Nej. Der er langt større risiko for salmonella i fritgående besætninger,
>> så
>> du videreformidler en løgn, der ikke bliver sand af at blive fortalt igen
>> og
>> igen.
>>
>> Og nu vi taler om salmonella: Har du tallet for antal salmonellatilfælde
>> i
>> f.eks. 2009?
>>
>> Salmonella er stærkt opreklameret.
>>
>>> Mht. friskhed, så havde SuperBest på Fredriksberg før i tiden
>>> dagfriske æg fra en mindre producent. Det har de desværre ikke længere.
>>> Det var
>>> muligvis den gang de stadig hed ISO. Jeg synes der skete en
>>> forringelse da SuperBest overtog dem, selvom det nu stadig er en af de
>>> bedre kæder
>>> (lokale tilfælde af kødsvindel til trods).
>>
>> Enig. ISO var god. SuperBest bliver bare dårligere og dårligere.
>>
>>> Måske andre kender butikker i Københavnsområdet, der har helt friske
>>> æg?
>>
>> Friske æg er langt fra at foretrække i mange sammenhænge. Emnet har været
>> diskuteret før i denne gruppe.
>>
>> I mange lande opbevares æg *ikke* på køl, og i nogle lande kan man selv
>> vælge, om æggene skal være daggamle eller have "modnet" lidt mere. Og den
>> ene udgave anses ikke som bedre end den anden. Der er blot tale om to
>> forskellige produkter.
>>
>
> Godt indl æg Jens. Jeg er enig. Damn.
-max-
>
Æg er sindssygt dyre. Især fra høns der har det rimeligt. Så derfor er jeg
glad for min høns, der går frit på grunden, selvom jeg må lede lidt efter
æggene, og regne ud hvor de de nu har lagt dem hver dag. (Jeg har mange
bygninger og menge steder hønsene kan finde på at lægge æg)
Men jeg foretrækker bestemt at æg jeg skal spise er så friske som muligt.
Helst dagsfriske. Til bagværk betyder det ikke så meget om de er lidt ældre.
--
Martin
www.martinbak.dk/