|
| lasagne med kartoffel, hvad er det nu? Fra : Nana |
Dato : 11-07-10 17:26 |
|
Hej gruppe...
Jeg kan huske at have fået en lasagne, hvor kartoffelskiver var brugt i
stedet for pastaplader. Hvad hedder sådan en, og er der nogen der har en
opskrift? Den skal ikke smage for fancy, bare af "mors mad", hvis man kan
sige det sådan.
Mvh. Nana
| |
Tove Krieger (11-07-2010)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 11-07-10 18:33 |
|
"Nana" <nana@phobiasild.dk> skrev i meddelelsen
news:4c39f09b$0$36576$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej gruppe...
>
> Jeg kan huske at have fået en lasagne, hvor kartoffelskiver var brugt i
> stedet for pastaplader. Hvad hedder sådan en, og er der nogen der har en
> opskrift? Den skal ikke smage for fancy, bare af "mors mad", hvis man kan
> sige det sådan.
>
> Mvh. Nana
>
Det hedder faktisk kartoffellasagne. Hvis du googler på navnet er der flere
vidt forskellige opskrifter.
Jeg laver det en gang imellem, og det smager herligt. Jeg bruger Mornaysauce
som fås i pakninger med ½ ltr.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Jens Bruun (11-07-2010)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 11-07-10 19:13 |
|
Tove Krieger <missminimiv@dk.invalid> skrev i meddelelsen
4c3a0025$0$36578$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk:
> Det hedder faktisk kartoffellasagne. Hvis du googler på navnet er der
> flere vidt forskellige opskrifter.
>
> Jeg laver det en gang imellem, og det smager herligt. Jeg bruger
> Mornaysauce som fås i pakninger med ½ ltr.
Fås morneysauce i pakninger på ½ liter? Fy for helvedet da! Jeg ville ikke
engang servere sådan noget lort for katte, og jeg hader ellers katte.
Morneysauce kan laves på få minutter, men så har man selvfølgelig ikke tid
til at være "kattedame" så længe.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Lisbet Overvad Laurs~ (11-07-2010)
| Kommentar Fra : Lisbet Overvad Laurs~ |
Dato : 11-07-10 19:19 |
|
Jens Bruun wrote:
> Morneysauce kan laves på få minutter
Opskrift, tak!
--
Med venlig hilsen
Lisbet
http://spanskgrammatik.dk
| |
Jens Bruun (11-07-2010)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 11-07-10 19:27 |
|
Lisbet Overvad Laursen <lisbet.ol@gmail.com> skrev i meddelelsen
4c3a0b34$0$278$14726298@news.sunsite.dk:
>> Morneysauce kan laves på få minutter
>
> Opskrift, tak!
Du tager:
- En god klump smør (meget gerne Thise)
- Hvedemel
- En passende riv- og smeltbar ost (jeg foretrækker personligt Gruyere)
- Muskatnød
og så gør du følgende:
- Smelter smøret i en gryde, uden at det bruner
- Smider hvedemelet i
- Varmer det godt igennem under omrøring (når massen begynder at tage lidt
farve, er den klar)
- Tilsætter den tidligere nævnte passende ost i reven udgave
- River rigeligt med muskatnød over
- Smager til med salt og - ikke mindst - lidt sukker
Max. fem minutter fra start til slut, hvis du river osten, mens smøret
smelter.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Ralph (11-07-2010)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 11-07-10 21:47 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:DdednetBRv5gkafRnZ2dnUVZ8kqdnZ2d@giganews.com...
> Lisbet Overvad Laursen <lisbet.ol@gmail.com> skrev i meddelelsen
> 4c3a0b34$0$278$14726298@news.sunsite.dk:
> - En god klump smør (meget gerne Thise)
> - Hvedemel
> - En passende riv- og smeltbar ost (jeg foretrækker personligt Gruyere)
> - Muskatnød
Øh, vædske, ellers skal der godt nok meget smør til
--
Ralph
| |
Jens Bruun (11-07-2010)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 11-07-10 21:58 |
|
Ralph <rwr@post6.tele.dk> skrev i meddelelsen
4c3a2dd0$0$56784$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk:
> Øh, vædske, ellers skal der godt nok meget smør til
Øh, ja.
Mælk skal der selvfølgelig til. My bad. Tilsættes, når opbagningen er
gennemvarm.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Tove Krieger (11-07-2010)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 11-07-10 19:52 |
|
"Lisbet Overvad Laursen" <lisbet.ol@gmail.com> skrev i meddelelsen
news:4c3a0b34$0$278$14726298@news.sunsite.dk...
> Jens Bruun wrote:
>> Morneysauce kan laves på få minutter
>
> Opskrift, tak!
>
Når jeg selv laver Mornaysauce, er det bare en ganske almindelig
bechamelsauce med smør til opbagningen (ikke margarine). Jeg kommer dog
aldrig muskatnød i, det bryder jeg mig ikke om, men masser af revet mild ost
og en smule hvidløg er rigtig godt.
Jeg bruger i en snæver vending den købte, men det er dog sjældent.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Jens Bruun (11-07-2010)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 11-07-10 19:10 |
|
Nana <nana@phobiasild.dk> skrev i meddelelsen
4c39f09b$0$36576$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk:
> Jeg kan huske at have fået en lasagne, hvor kartoffelskiver var brugt
> i stedet for pastaplader. Hvad hedder sådan en,
Den hedder med sikkerhed ikke "lasagne".
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (11-07-2010)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 11-07-10 12:22 |
|
On 11 Jul., 20:13, "Jens Bruun" <bruun_j...@hotmail.com> wrote:
> Morneysauce kan laves på få minutter,
Enig. Og jeg tør vædde på, at der ikke er de rigtige oste i en købe-
mornay. For slet ikke at tale om, at der sikkert heller ikke er smør i
osv. osv.
Jeg er engang blevet serveret en ret med det produkt i, og det smager
efter min mening afskyeligt. Og så er det både dyrere og mere
besværligt end den ægte vare.
> men så har man selvfølgelig ikke tid
> til at være "kattedame" så længe.
Behøver du altid at blive personlig? Hold nu øjet på bolden, Jens, jeg
ved jo, du er vant til boldspil.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Jens Bruun (11-07-2010)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 11-07-10 19:29 |
|
Kevin Borbye Edelvang <edelvang@gmail.com> skrev i meddelelsen
4a1f7bab-6259-4f73-b16c-fee23efc514f@k39g2000yqb.googlegroups.com:
>> men så har man selvfølgelig ikke tid
>> til at være "kattedame" så længe.
>
> Behøver du altid at blive personlig? Hold nu øjet på bolden, Jens, jeg
> ved jo, du er vant til boldspil.
Det er så *mit* kors i livet. Desuden læser kattedamen ikke mine indlæg, så
det er da kun fordi, du citerer det, det når frem
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Knut Hagen (11-07-2010)
| Kommentar Fra : Knut Hagen |
Dato : 11-07-10 19:44 |
|
På Sun, 11 Jul 2010 20:10:28 +0200, skrev Jens Bruun
<bruun_jens@hotmail.com>:
> Nana <nana@phobiasild.dk> skrev i meddelelsen
> 4c39f09b$0$36576$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk:
>
>> Jeg kan huske at have fået en lasagne, hvor kartoffelskiver var brugt
>> i stedet for pastaplader. Hvad hedder sådan en,
>
> Den hedder med sikkerhed ikke "lasagne".
>
Mosaka heter den, og er fra grekenland.
--
Sendt med Operas revolusjonerende e-postprogram: http://www.opera.com/mail/
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (11-07-2010)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 11-07-10 13:31 |
|
On 11 Jul., 20:44, "Knut Hagen" <knut.ha...@optonet.no> wrote:
> Mosaka heter den, og er fra grekenland.
Du tænker vist på den traditionelle græske ret mousakas, staves
moussaka på de skandinaviske sprog. Men den ret er med aubergine, ikke
kartofler.
Formentlig er denne kartoffelret en variant over enten den italienske
lasagne al forno eller den græske moussaka. Jeg får ikke fine
fornemmelser af benævnelser som "kartoffellasagne" og lignende, men
det er der sikkert andre, der gør.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Heidi (31-07-2010)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 31-07-10 20:54 |
|
"Kevin Borbye Edelvang" <edelvang@gmail.com> skrev i meddelelsen
news:823c6285-446a-431c-89ed-e342c4af0625@j8g2000yqd.googlegroups.com...
> Du tænker vist på den traditionelle græske ret mousakas, staves
> moussaka på de skandinaviske sprog. Men den ret er med aubergine, ikke
> kartofler.
Det kan godt være retten nogle steder er blevet tilrettet til mere nordlige
ganer, men jeg har lige fået den på Kreta, og der var der også kartofler i.
Det var på en lille familieejet restaurant, og ikke i et af
turist-helvede-stederne.
--
Heidi
| |
|
|