"Jakob Griffel" <NOPEgriffel@NOPENOPEprivat.dk> skrev i meddelelsen
news:4c0a4f71$0$285$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej med jer
>
> Jeg har kogt noget rarbarber og har brugt rød Melatin + Nonoxal til at
> lave grøden med. Nu, dagen efter, viser det sig, at jeg vist ikke har
> ladet rarbarberen koge længe nok. Men grøden er jo stiv nu... Den smager
> fint, men der er lidt rigeligt at tygge på...
> Kan jeg bare koge den igen (og skal jeg så stive den igen?) eller hvad kan
> jeg gøre?
>
> Nogen redningsforslag...?
>
> --
> Hilsen Jakob
>
Jeg ved godt nok ikke om det er heldigt at koge grøden op igen. Det er da
muligt at det kan lade sig gøre.
Jeg har altid kogt rabarberne til de er kogt ud, derefter lader jeg det gå
gennem en si, og så bruger jeg enten Tørsleffs idealjævning (rød) rørt ud i
lidt vand eller saft, og flydende nonoxal efter brugsanvisningen. Gryden
skal tages af ilden inden man rører jævningen i, ellers bliver grøden
"lang". Man kan starte med lidt af jævningen og derefter komme mere i
efterhånden indtil grøden har en passende konsistens.
Du skriver at du har brugt rød Melatin. Det bruger jeg altså kun til
marmeladekogning.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats