"Pernille Højgaard" <ph@praxis.invalid> skrev i en meddelelse
news:4bf6c306$0$56783$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Jeg sidder og læse en madanmeldelse på nettet.
>
http://ibyen.dk/restauranter/kokkehuer-mellem/article976004.ece Madklubben
> Steak
>
> Der får de bøf og et spejlæg af gåse-æg til 50 kr.
>
> Citat: "Spejlægget var - gåseæg eller ej - et spejlæg og måske et lidt
> dyrt et af slagsen til en halvtredser."
>
> Mit spørgsmål: Hvad er der "normalt" specielt ved gåse-æg (Siden de vil
> betale 50 kr. for sådan et) Udover at det vel er stort? Og egentlig samme
> spørgsmål ved den nye trend med vagtel-æg? Smager de specielt? Jeg kender
> kun til hønse-æg, derfor spørgsmålet.
>
> VH Pernille
> --
>
> Livet er for kort til at undgå Pernille
Gåse og andeflokke har i mange år været suspekte mht. salmonellabakterier,
og derfor er der obligatoriske blodundersøgelser for sådanne typer af
avlsflokke.
Gåse - og andeæg kan være bærere af salmonella enteritidis og s.typhi
murium. Det har været årsag til, at æg af svømmefugle har haft et dårligt ry
indenfor madlavningen.
Hvad angår vagtelæg, bliver jeg mere usikker, men rent umiddelbart vil jeg
forvente en situation som ved høns og kalkuner.
Mvh
Aksel