On Fri, 30 Apr 2010 16:46:23 +0200
"Jan Vestergaard" <jan@jve.invalid> wrote:
> "Kevin Borbye Edelvang" <edelvang@gmail.com> skrev i meddelelsen
> > Du har styr på skikkens opståen, men det er en ældgammel skik
> > allerede at spise hvedeknopper storebededagsaften, altså torsdag
> > aften.
>
> Skikken med at spise varme hveder Store Bededagsaften kan
> dokumenteres i midten af 1800-tallet, men er sandsynligvis ældre.
>
> Baggrunden er, at selve Store Bededag jo skulle være en arbejdsfri
> bede- og bodsdag.
> Derfor skulle bagerne også have fri, og kunne altså ikke bage brød mv
> på selve dagen.
>
> Derfor bagte de hvedetvebakker aftenen før, som folk kunne købe for
> at spise (og evt. varme) dagen efter.
>
> Her er et link til lidt om emnet:
>
>
http://www.historie-online.dk/special/bededag/hveder.htm
noget uklar tekst, men de får da rettet lidt op på det i sidste
sætning.
Traditionen med at der bages hveder kan spores tilbage til
midten af 1800-tallet.....det er ikke traditionen med at spise dem
aftenen før store bededag man kan spore tilbage
Som linket rigtigt
nok siger :
"Derfor bagte de hvedetvebakker aftenen (storebededagsaften) før, som
folk kunne købe for at spise (og evt. varme) dagen efter."