/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Chili kerner
Fra : Aksel


Dato : 21-04-10 13:10

Det irriterer mig undertiden, at der i opskrifter, som tilstræber en kraftig
smag, anføres , at kernerne skal skrabes ud af chilifrugterne og kasseres.
Det er for søren der, de gode, kraftige smagsstoffer sidder.
Af "Chili" er der mange forskellige slags. De mest anvendte til mexikansk
madlavning er Serrano, Jalapeños og undertiden Habaneros. Man kan sagtens
dyrke dem alle herhjemme i drivhus.
Det er vanskeligt at bedømme de forskelligt udseende "chilis" der ligger på
supermarkedernes hylder - hvad styrke angår. og for at være sikker på
effekten bruger jeg bruger i stedet supplement af tørrede chilikerner -
formentlig fra Serrano planten.
I aften skal jeg lave Chili con carne og glæder mig til at smide en lille
håndfuld kerner i gryden!
Mvh
Aksel



 
 
Kim Schulz (21-04-2010)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 21-04-10 15:54

On Wed, 21 Apr 2010 14:09:37 +0200
"Aksel" <Aksel@stribnet.dk> wrote:

> Det irriterer mig undertiden, at der i opskrifter, som tilstræber en
> kraftig smag, anføres , at kernerne skal skrabes ud af chilifrugterne
> og kasseres. Det er for søren der, de gode, kraftige smagsstoffer
> sidder. Af "Chili" er der mange forskellige slags. De mest anvendte
> til mexikansk madlavning er Serrano, Jalapeños og undertiden
> Habaneros. Man kan sagtens dyrke dem alle herhjemme i drivhus.
> Det er vanskeligt at bedømme de forskelligt udseende "chilis" der
> ligger på supermarkedernes hylder - hvad styrke angår. og for at
> være sikker på effekten bruger jeg bruger i stedet supplement af
> tørrede chilikerner - formentlig fra Serrano planten.
> I aften skal jeg lave Chili con carne og glæder mig til at smide en
> lille håndfuld kerner i gryden!
> Mvh
> Aksel
>
>

Størstedelen (op mod 80-90%) af styrken sidder faktisk i
frøstolen(cellevæggen/mellemvæggen) og ikke i kernerne.
Så hvis du virkelig vil udnytte styrken af en chili, så er det dette,
ofte hvide, "frugtkød" du skal bruge.

kim Schulz


3140 Abildgaard (22-04-2010)
Kommentar
Fra : 3140 Abildgaard


Dato : 22-04-10 09:37

Aksel wrote:
> Det irriterer mig undertiden, at der i opskrifter, som tilstræber en
> kraftig smag, anføres , at kernerne skal skrabes ud af chilifrugterne
> og kasseres. Det er for søren der, de gode, kraftige smagsstoffer
> sidder.

Det er mit indtryk at smagen ligger i frugtkødet, mens smerten i form af
capsaicin er koncentreret i membranen. Er du ude efter smag alene, skal du
således kyle kerner og membran ud, mens du selvfølgelig kan være ligeglad
med kødet, hvis det bare skal gøre nas. Og så er der en del, der hævder, at
et passende mål smerte fremmer smagsoplevelsen - i alle livets forhold.

--
><///°> Torben



Aksel (22-04-2010)
Kommentar
Fra : Aksel


Dato : 22-04-10 13:01


"3140 Abildgaard" <FJERNpialykke@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:4bd00aa2$0$36578$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> Det er mit indtryk at smagen ligger i frugtkødet, mens smerten i form af
> capsaicin er koncentreret i membranen. Er du ude efter smag alene, skal du
> således kyle kerner og membran ud, mens du selvfølgelig kan være ligeglad
> med kødet, hvis det bare skal gøre nas. Og så er der en del, der hævder,
> at et passende mål smerte fremmer smagsoplevelsen - i alle livets forhold.
>
> --
>><///°> Torben


Der kan sikkert udledes en masse om, hvor i chilifrugten de bedste
smagstoffer er lokaliseret. Men normalt anvender man vel hele frugten -
minus frøene, som tilrådes kasseret. Det er det, jeg er modstander af, og
jeg har tværtimod investeret i en god portion Pimiento Rojo Triturado, som
jeg synes, giver et ekstra pift til retter med stærk chili.
Jeg ønsker både smagsaroma og "bid" (et vist mål af "smerte") i mine
chiliretter.
Mvh
Aksel



3140 Abildgaard (23-04-2010)
Kommentar
Fra : 3140 Abildgaard


Dato : 23-04-10 07:18

Aksel wrote:
> "3140 Abildgaard" <FJERNpialykke@get2net.dk> skrev i en meddelelse
> news:4bd00aa2$0$36578$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>>
>> Det er mit indtryk at smagen ligger i frugtkødet, mens smerten i
>> form af capsaicin er koncentreret i membranen. Er du ude efter smag
>> alene, skal du således kyle kerner og membran ud, mens du
>> selvfølgelig kan være ligeglad med kødet, hvis det bare skal gøre
>> nas. Og så er der en del, der hævder, at et passende mål smerte
>> fremmer smagsoplevelsen - i alle livets forhold. --
>>> <///°> Torben
>
>
> Der kan sikkert udledes en masse om, hvor i chilifrugten de bedste
> smagstoffer er lokaliseret. Men normalt anvender man vel hele frugten
> - minus frøene, som tilrådes kasseret. Det er det, jeg er modstander
> af, og jeg har tværtimod investeret i en god portion Pimiento Rojo
> Triturado, som jeg synes, giver et ekstra pift til retter med stærk
> chili. Jeg ønsker både smagsaroma og "bid" (et vist mål af "smerte") i
> mine
> chiliretter.
> Mvh
> Aksel

Jeg bruger hele banditten, når det er gryderettter, marinader eller retter,
der bare skal have fuld æde på alle knapper, men fjerner som regel kener og
membran med en teske, når chili smugles ind i salater.
--
><///°> Torben



Uffe Bærentsen (22-04-2010)
Kommentar
Fra : Uffe Bærentsen


Dato : 22-04-10 18:06


"Aksel" <Aksel@stribnet.dk> skrev i en meddelelse
news:8_-dnUEYmYEpdVPWnZ2dnUVZ7vadnZ2d@giganews.com...
> Det irriterer mig undertiden, at der i opskrifter, som tilstræber en
> kraftig smag, anføres , at kernerne skal skrabes ud af chilifrugterne og
> kasseres.
> Det er for søren der, de gode, kraftige smagsstoffer sidder.
> Af "Chili" er der mange forskellige slags. De mest anvendte til mexikansk
> madlavning er Serrano, Jalapeños og undertiden Habaneros. Man kan sagtens
> dyrke dem alle herhjemme i drivhus.
> Det er vanskeligt at bedømme de forskelligt udseende "chilis" der ligger
> på supermarkedernes hylder - hvad styrke angår. og for at være sikker på
> effekten bruger jeg bruger i stedet supplement af tørrede chilikerner -
> formentlig fra Serrano planten.
> I aften skal jeg lave Chili con carne og glæder mig til at smide en lille
> håndfuld kerner i gryden!

Har ikke forstand på hvad i frugten der giver smag.
Men faldt lig over en netbutik som føret en masse chili i (næsten?) alle
styrker.

http://fuglebjerggaard.dk/netbutik/

Kig nedad på siden, i venstre side under 'Artikler'
Der findes chili i mange varianter.



--
Uffe Bærentsen



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177549
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408820
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste