|
| bulgur vs. cous-cous Fra : jos |
Dato : 24-02-10 18:30 |
|
affødt af en lokal diskusion.
er det det samme?
finn
| |
Kim Schulz (24-02-2010)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 24-02-10 19:05 |
|
On Wed, 24 Feb 2010 18:29:45 +0100
"jos" <jos@her.dk> wrote:
> affødt af en lokal diskusion.
>
> er det det samme?
>
> finn
>
>
bestemt ikke. Cous-cous er semule-gryn som vendes i meget fint
hvedemel inden det tørres.
Bulgur er knækkede (durum)hvedekerne
--
kim schulz
| |
jos (24-02-2010)
| Kommentar Fra : jos |
Dato : 24-02-10 23:42 |
|
Kim Schulz wrote:
> On Wed, 24 Feb 2010 18:29:45 +0100
> "jos" <jos@her.dk> wrote:
>
>> affødt af en lokal diskusion.
>>
>> er det det samme?
>>
>> finn
>>
>>
>
> bestemt ikke. Cous-cous er semule-gryn som vendes i meget fint
> hvedemel inden det tørres.
>
> Bulgur er knækkede (durum)hvedekerne
TAK
sjovt nok. Jeg har kun set/smagt couscous 1 gang, og jeg husker min tanke
netop var barndommens semullevælling
finn
| |
Ole Larsen (25-02-2010)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 25-02-10 08:13 |
|
jos skrev:
> Kim Schulz wrote:
>> On Wed, 24 Feb 2010 18:29:45 +0100
>> "jos" <jos@her.dk> wrote:
>>
>>> affødt af en lokal diskusion.
>>>
>>> er det det samme?
>>>
>>> finn
>>>
>>>
>> bestemt ikke. Cous-cous er semule-gryn som vendes i meget fint
>> hvedemel inden det tørres.
>>
>> Bulgur er knækkede (durum)hvedekerne
> TAK
> sjovt nok. Jeg har kun set/smagt couscous 1 gang, og jeg husker min tanke
> netop var barndommens semullevælling
>
> finn
>
>
Og semulje er hvede
--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------
http://olelarsen.eu/htmlGallery/content/2006_02_22_012_large.html
| |
3140 Abildgaard (27-02-2010)
| Kommentar Fra : 3140 Abildgaard |
Dato : 27-02-10 09:27 |
|
Kim Schulz wrote:
> bestemt ikke. Cous-cous er semule-gryn som vendes i meget fint
> hvedemel inden det tørres.
>
> Bulgur er knækkede (durum)hvedekerne
Kan disse durumhvedekerner så anvendes i bagværk - erfaringer med bulgur i
brød?
--
><///°> Torben
| |
Kim Schulz (25-02-2010)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 25-02-10 08:17 |
|
On Thu, 25 Feb 2010 08:13:19 +0100
Ole Larsen <olenospam@nospam.dk> wrote:
> jos skrev:
> > Kim Schulz wrote:
> >> On Wed, 24 Feb 2010 18:29:45 +0100
> >> "jos" <jos@her.dk> wrote:
> >>
> >>> affødt af en lokal diskusion.
> >>>
> >>> er det det samme?
> >>>
> >>> finn
> >>>
> >>>
> >> bestemt ikke. Cous-cous er semule-gryn som vendes i meget fint
> >> hvedemel inden det tørres.
> >>
> >> Bulgur er knækkede (durum)hvedekerne
> > TAK
> > sjovt nok. Jeg har kun set/smagt couscous 1 gang, og jeg husker min
> > tanke netop var barndommens semullevælling
> >
> > finn
> >
> >
> Og semulje er hvede
>
njaa det er den inderste kerne i selve hvedekornet. Bulbur er hele
hvedekernen som er flækket.
kim
| |
Ole Larsen (25-02-2010)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 25-02-10 08:18 |
|
Kim Schulz skrev:
> On Thu, 25 Feb 2010 08:13:19 +0100
> Ole Larsen <olenospam@nospam.dk> wrote:
>
>> jos skrev:
>>> Kim Schulz wrote:
>>>> On Wed, 24 Feb 2010 18:29:45 +0100
>>>> "jos" <jos@her.dk> wrote:
>>>>
>>>>> affødt af en lokal diskusion.
>>>>>
>>>>> er det det samme?
>>>>>
>>>>> finn
>>>>>
>>>>>
>>>> bestemt ikke. Cous-cous er semule-gryn som vendes i meget fint
>>>> hvedemel inden det tørres.
>>>>
>>>> Bulgur er knækkede (durum)hvedekerne
>>> TAK
>>> sjovt nok. Jeg har kun set/smagt couscous 1 gang, og jeg husker min
>>> tanke netop var barndommens semullevælling
>>>
>>> finn
>>>
>>>
>> Og semulje er hvede
>>
>
> njaa det er den inderste kerne i selve hvedekornet. Bulbur er hele
> hvedekernen som er flækket.
>
> kim
>
Så semulje er hvede
--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------
http://olelarsen.eu/htmlGallery/content/2006_02_22_012_large.html
| |
Jesper Haaber Gyllin~ (25-02-2010)
| Kommentar Fra : Jesper Haaber Gyllin~ |
Dato : 25-02-10 11:19 |
|
Ole Larsen <olenospam@nospam.dk> wrote:
> Kim Schulz skrev:
> > On Thu, 25 Feb 2010 08:13:19 +0100
> > Ole Larsen <olenospam@nospam.dk> wrote:
> >
> >> jos skrev:
> >>> Kim Schulz wrote:
> >>>> On Wed, 24 Feb 2010 18:29:45 +0100
> >>>> "jos" <jos@her.dk> wrote:
> >>>>
> >>>>> affødt af en lokal diskusion.
> >>>>>
> >>>>> er det det samme?
> >>>>>
> >>>>> finn
> >>>>>
> >>>>>
> >>>> bestemt ikke. Cous-cous er semule-gryn som vendes i meget fint
> >>>> hvedemel inden det tørres.
> >>>>
> >>>> Bulgur er knækkede (durum)hvedekerne
> >>> TAK
> >>> sjovt nok. Jeg har kun set/smagt couscous 1 gang, og jeg husker min
> >>> tanke netop var barndommens semullevælling
> >>>
> >>> finn
> >>>
> >>>
> >> Og semulje er hvede
> >>
> >
> > njaa det er den inderste kerne i selve hvedekornet. Bulbur er hele
> > hvedekernen som er flækket.
> >
> > kim
> >
> Så semulje er hvede
Så hvis man piller en af glødetrådene ud af cigarettænderen i en
Ferrari, så er glødetråden Ferrari..........?
--
med venlig hilsen Jesper Haaber Gylling
http://www.gylling.net/
AIM/iChat:macnerd1965 MSN:jesper@gylling.net
www.facebook.com/profile.php?id=589926640
| |
Martin Larsen (25-02-2010)
| Kommentar Fra : Martin Larsen |
Dato : 25-02-10 11:24 |
|
Jesper Haaber Gylling wrote:
> Så hvis man piller en af glødetrådene ud af cigarettænderen i en
> Ferrari, så er glødetråden Ferrari..........?
Semulje er lavet af hvede. Det er vel ikke til diskussion. Ferrari er
ikke lavet af glødetråde.
Martin
| |
Alfred Bovin (25-02-2010)
| Kommentar Fra : Alfred Bovin |
Dato : 25-02-10 15:58 |
|
"Martin Larsen" <martin+spamfree+larsen@bigfoot.com> wrote in message
news:4b864fc7$0$286$14726298@news.sunsite.dk...
> Jesper Haaber Gylling wrote:
>
>> Så hvis man piller en af glødetrådene ud af cigarettænderen i en
>> Ferrari, så er glødetråden Ferrari..........?
>
> Semulje er lavet af hvede. Det er vel ikke til diskussion. Ferrari er ikke
> lavet af glødetråde.
>
> Martin
Du sovser rundt i de logiske implikationer..
Semulje er en ægte delmængde af hvede.
Glødetråde er en ægte delmængde af en Ferrari (forudsat at den har en
cigarrettænder)
Men det implicerer på ingen måde, at
Hvede er semulje, og at
Ferrari er glødetråde
Du benægter, at en Ferrari er lavet af glødetråde, hvilket svarer til, at
nogen havde påstået, at hvede er lavet af semulje.
Det er der ingen, der har, så din kommentar er desværre ikke ret belysende.
:(
| |
Martin Larsen (25-02-2010)
| Kommentar Fra : Martin Larsen |
Dato : 25-02-10 16:51 |
|
Alfred Bovin wrote:
> Du benægter, at en Ferrari er lavet af glødetråde, hvilket svarer til, at
> nogen havde påstået, at hvede er lavet af semulje
Korrekt, jeg fik i skyndingen byttet rundt på de to!
Men det ændrer nu ikke på at semulje er lavet af hvede, det var ligesom
det der var pointen
At jeg så fik sovset rundt i Ferrarier og glødetråde er så en anden sag!
Martin
| |
Ukendt (25-02-2010)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 25-02-10 08:42 |
|
"jos" <jos@her.dk> skrev i en meddelelse
news:4b856215$0$36558$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> affødt af en lokal diskusion.
>
> er det det samme?
Andre har svaret på om det er det samme.
Der er stor forskel på tiberedningen -
Bulgur skal koges - næsten som ris og kan fint erstatte ris.
Couscous - hvis man tager de fine gryn, så tager man den nødvendige mængde -
tilsætter salt, krydderi og lidt fedstof - gerne en god olivenolie - og
overhælder med kogende vand - når det er kvældet op, er det faktisk klar .
Utroligt nemt som en hurtig frokost - evt. med lidt kød eller måske et par
dadler.
| |
jos (25-02-2010)
| Kommentar Fra : jos |
Dato : 25-02-10 10:14 |
|
Firstname Lastname wrote:
> "jos" <jos@her.dk> skrev i en meddelelse
> news:4b856215$0$36558$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> affødt af en lokal diskusion.
>>
>> er det det samme?
>
> Andre har svaret på om det er det samme.
> Der er stor forskel på tiberedningen -
> Bulgur skal koges - næsten som ris og kan fint erstatte ris.
>
> Couscous - hvis man tager de fine gryn, så tager man den nødvendige
> mængde - tilsætter salt, krydderi og lidt fedstof - gerne en god
> olivenolie - og overhælder med kogende vand - når det er kvældet op,
> er det faktisk klar . Utroligt nemt som en hurtig frokost - evt. med
> lidt kød eller måske et par dadler.
Det lyder faktisk til at svaret ender i en gråzone, hvor alle har lidt ret,
og ingen har helt ret
herligt med en lærerig tråd!
finn
| |
Ole Larsen (25-02-2010)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 25-02-10 13:55 |
|
jos skrev:
>
> Det lyder faktisk til at svaret ender i en gråzone, hvor alle har lidt ret,
> og ingen har helt ret
>
> herligt med en lærerig tråd!
>
> finn
>
>
Der er ikke tale om nogen gråzone. Kan du ikke smage forskel på
semouljevælling og cous-cous, er det dit eller kokkens problem.
--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------
http://olelarsen.eu/htmlGallery/content/2006_02_22_012_large.html
| |
jos (25-02-2010)
| Kommentar Fra : jos |
Dato : 25-02-10 14:26 |
|
Ole Larsen wrote:
> jos skrev:
>
>>
>> Det lyder faktisk til at svaret ender i en gråzone, hvor alle har
>> lidt ret, og ingen har helt ret
>>
>> herligt med en lærerig tråd!
>>
>> finn
>>
>>
> Der er ikke tale om nogen gråzone. Kan du ikke smage forskel på
> semouljevælling og cous-cous, er det dit eller kokkens problem.
Det er vel, ifølge tråden, en gråzone hvad prokuktet er.
For og tilberedningen er en anden sag.
Jeg kender eks. fin forskel på frikadeller og kødboller. Her kan man heller
ikke på det færdige produkt se at det er samme råvare.
finn
| |
Ole Larsen (25-02-2010)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 25-02-10 18:23 |
|
jos skrev:
> Ole Larsen wrote:
>> jos skrev:
>>
>>> Det lyder faktisk til at svaret ender i en gråzone, hvor alle har
>>> lidt ret, og ingen har helt ret
>>>
>>> herligt med en lærerig tråd!
>>>
>>> finn
>>>
>>>
>> Der er ikke tale om nogen gråzone. Kan du ikke smage forskel på
>> semouljevælling og cous-cous, er det dit eller kokkens problem.
> Det er vel, ifølge tråden, en gråzone hvad prokuktet er.
> For og tilberedningen er en anden sag.
> Jeg kender eks. fin forskel på frikadeller og kødboller. Her kan man heller
> ikke på det færdige produkt se at det er samme råvare.
>
> finn
>
>
Det er vel nu afklaret hvad cous-cous er, så der er ikke tale om nogen
gråzone der. Men at det minder dig om semuljevælling kan du kun takke
dig selv eller kokken for
--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------
http://olelarsen.eu/htmlGallery/content/2006_02_22_012_large.html
| |
-V- (28-02-2010)
| Kommentar Fra : -V- |
Dato : 28-02-10 04:09 |
|
On Feb 27, 9:26 am, "3140 Abildgaard" <FJERNpialy...@get2net.dk>
wrote:
> Kan disse durumhvedekerner så anvendes i bagværk - erfaringer med bulgur i
> brød?
Ja.
Ligesom havregryn og andre permutationer af hvedefamilien fungerer
fint i brød.
-V-
| |
|
|