"MetteM" <metteskalfjernes@fjernesogsaamarmet.dk> skrev i en meddelelse
news:MOWdnXVDOLukchnWnZ2dnUVZ8gWdnZ2d@giganews.com...
> Hej NG.
> Søger efter ideer til mad/opskrifter der kan række til to dage; er ved at
> være træt af lasagne og kødsovs
..............................
Jeg foretrækker at omformulere dit ønke ldt...
Du vil have mad, hvor resterne kn anvendes til hurtig mad på dag to, ikke?
Farsbrød + grønt og ovnkartofler
Dag to bliver så med enten koldt farsbrød og salat eller det kan skives og
smides på panden elleren grill. Afhængigt af temperament kan suppleres med
brasede kartofler af resterne fra dag 1 og evt et spejlæg..
Farsbrød kan være enten alm. elelr fyldt - blandet kød eller "bare"
svinekød.
Fyld kan varieres efter ønske - feta, persille, tomater, svesker, grønsager
Ellers er grønsagstærter en mulighed - de kan sagtens spises som koldt
tilbehør dag to.
Her kan man så vælge strimlet kød den ene dag - og fisk dag to - suppler med
salat.
Så er der de traditionelle - supper fx.
Lav en ordentlig balje suppe, som du udportioneer i passende mængder - der
skal blot tilsættes grønsager og kød efter ønske, når det skal bruges - evt
fra færdigposer med kød og melboller.
Er det grønsager kan man lave meget og tilsætte moderat dag et - dag to
tilsættes en favorit - fx ærter - og det hele pureres - kød efter ønske.
Steg - og anden dag labskovs.
Stuvet kål - tilbehør varieres fx sylte, frikadeller, sprængt okse etc
Svensk pølseret -
Kødsovs kan sagtens anvendes til restemad -
Du kan evt bruge det som topping på pizza - kan evt anvende de færdigedeje,
der kan fås for omkring en tier De kan også rulles til at lave pizzasnegle
af.. Eller du kan købe tortillas, fylde dem og gratinere i ovn
Her kan faktisk de fleste middagsrester få ny liv.
Filodej er også en mulighed til små pakker af rester fra dagen før.
Dag et - boller i karry med løse ris -
Kog rigelig ris.
Dag to ristes risene på en pande med hakket løg, æg og rejer - krydres efter
behov.
Mange gange kan en rest også anvendes som fyld i en "toast" - det kunne lige
så godt være et stykke groft brød
Af andet der kan lette hverdagen vil jeg slå et slag for couscous - det
tager ingen tid og er kan krydres og varieres som tilbehør.
Og ellers er der jo det mere traditionelle - brunkål, irsk stuvning, kød i
kål.
Endelig er der jo muligheden for at udnytte en rest risengrød til at lave
klatkager til dagen efter.
Det var lige hvad jeg hurtigt kunne komme i tanker om -
MVH Leopold