/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvordan får man kogt klipfisk til at
Fra : Otto


Dato : 23-01-10 19:28

Jeg synes, det er en kedelig ret nu om dage, men husker den som en
festlig ret i gamle dage med hakkede æg, kogte kartofler og sennepssovs.


Otto


 
 
Marianne (24-01-2010)
Kommentar
Fra : Marianne


Dato : 24-01-10 00:05


"Otto" <ottostiedl@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:4b5b3fbf$0$56771$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
Jeg synes, det er en kedelig ret nu om dage, men husker den som en
festlig ret i gamle dage med hakkede æg, kogte kartofler og sennepssovs.


Otto


Sådan kender jeg kogt torsk.

Kogt torsk m.

- hårdkogte æg, hakkede
- stærk sennepssovs
- rødbeder
- kartofler
- persille


mvh
Marianne



Ukendt (24-01-2010)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 24-01-10 12:41


"Marianne" <mjanneh@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:4b5b8096$0$56782$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> "Otto" <ottostiedl@gmail.com> skrev i en meddelelse
> news:4b5b3fbf$0$56771$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Jeg synes, det er en kedelig ret nu om dage, men husker den som en
> festlig ret i gamle dage med hakkede æg, kogte kartofler og sennepssovs.
>
>
> Otto
>
>
> Sådan kender jeg kogt torsk.
>
> Kogt torsk m.
>
> - hårdkogte æg, hakkede
> - stærk sennepssovs
> - rødbeder
> - kartofler
> - persille
..............................................

Må jeg så tilføje stegte flæsketern, gerne de røgede - og også gerne lidt
rogn.



Jan Vestergaard (24-01-2010)
Kommentar
Fra : Jan Vestergaard


Dato : 24-01-10 10:11

"Otto" <ottostiedl@gmail.com> skrev i en meddelelse
> Jeg synes, det er en kedelig ret nu om dage, men husker den som en
> festlig ret i gamle dage med hakkede æg, kogte kartofler og
> sennepssovs.

Hvis du vil prøve noget nyt, så bruges klipfisk meget i bl.a. Spanien og
Portugal - og der findes et hav af opskrifter - start med disse:

http://www.google.dk/search?hl=da&source=hp&q=opskrift+klipfisk&btnG=Google-søgning&meta=&aq=f&oq=

Jan

--
Med venlig hilsen Jan Vestergaard
Web: www.jve.dk - email kan sendes via hjemmesiden
- men indlæg på Usenet bør normalt besvares i gruppen



Martin Larsen (24-01-2010)
Kommentar
Fra : Martin Larsen


Dato : 24-01-10 12:01

Jan Vestergaard wrote:

> Hvis du vil prøve noget nyt, så bruges klipfisk meget i bl.a. Spanien og
> Portugal

Ja, jeg er selv vild med Garbansoz con Bacalao - kikærker med klipfisk.
Det smager fantastisk!

Første gang vi var på Tenerife, besøgte vi Thor Heyerdals pyramider.
Efter besøget var vi sultne, og vi gik derfor ind på en lille, lokal
bodega. Menukortet kunne jeg ikke læse, men henne ved baren sad en mand
og spiste noget jeg kunne genkende som kikærter (som jeg er vild med).
Jeg bestilte derfor straks retten uden at ane hvad det var, og det viste
sig så at være kikærter med klipfisk. Og hvilken himmerigsmundfuld

Du skal bruge rigtig klipfisk for at få den autentiske smag, selv om jeg
tror alm. torsk kan bruges til nød.

Her er min egen opskrift. Det hele er cirkamål:

400-500 g kikærter
500 g klipfisk
1-2 løg
2 fed hvidløg
2-3 røde peberfrugter
3-4 modne tomater i både
4 spsk tomatkoncentrat
lidt mel til jævning
hakket persille til pynt
groft brød
Server godt brød til retten.

Kikærterne lægges i blød i rigeligt vand natten over. Kan godt stå ved
stuetemperatur.

Klipfisken skæres i ikke for små stykker (fx strimler på 4-5 cm bredde)
og lægges i en skål med rigeligt koldt vand. Stilles i køleskabet.
Engang imellem hældes vandet ud og erstattes med frisk vand, 5-6 gange
plejer at være passende. Fisken skal i alt trække mindst 10 timer,
ellers bliver den for salt.

Kikærterne koges meget møre, ca. 1 1/2 time. Tag evt. noget af
kogevandet fra så det kun lige dækker, men gem det til hvis retten
bliver for tør.

Klipfisken tages op og duppes tørre. Fjern skindet (nemmest med en skarp
kniv). Skær den i lidt mindre stykker.

Grøntsager minus tomat svitses i lidt olie.

De svitsede grøntsager, tomaterne og fisken hældes ned til kikærterne og
retten koges en halv times tid. Hvis der mangler væske, tilsættes lidt
af det gemte kogevand.

Til sidst laves en jævning af lidt mel og vand. Hældes i under omrøring
indtil retten tykner lidt, men det skal ikke være grød

Serveres i dybe tallerkener med masser af hakket persille og godt brød.

Velbekomme!

Martin

Martin Larsen (24-01-2010)
Kommentar
Fra : Martin Larsen


Dato : 24-01-10 12:23

Glemte lige:

Smages til med tomatkoncentrat. Kan udelades.

Uffe Bærentsen (24-01-2010)
Kommentar
Fra : Uffe Bærentsen


Dato : 24-01-10 15:56


"Otto" <ottostiedl@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:4b5b3fbf$0$56771$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
Jeg synes, det er en kedelig ret nu om dage, men husker den som en
festlig ret i gamle dage med hakkede æg, kogte kartofler og sennepssovs.

Otto



En nem måde at lave saltfisk på er denne:

Ingredienser:
Saltfisken skæres i ca. 4 cm brede stykker på tværs af fileten.
Der skal være nok saltfisk til 2 lag i et ildfast fad.
Kartoffler til 3 gode lag.
Løg til 2 tynde lag


I bunden af et ildfast fad lægges et tyndt lag skivede kartoffler.
Læg fisk ovenpå.
_Lidt_ salt og peber. (kun lidt da det gentages flere gange)
Læg løgskiver ovenpå.
_Lidt_ salt og peber.
Læg tomatskiver ovenpå.
_Lidt_ salt og peber.

Gentag lagene.
Der sluttes af med et lag kartoffler.
Hæld en smule vand i fadet, ca. op til halvdelen af første lag fisk.


Ca. 1 time ved 200 grader burde kunne klare kogningen.


Noget andet er så at det ikke er muligt at få ægte klipfisk længere.
Det der i dag sælges som klipfisk er kun saltfisk.
Ægte klipfisk skulle jo også være tørret på klippen, deraf navnet, og det
bliver saltfisken ikke i dag.



--
Uffe Bærentsen



Svend (24-01-2010)
Kommentar
Fra : Svend


Dato : 24-01-10 19:00


"Uffe Bærentsen" <leiti_NOSPAM_@hotmail.com> skrev i meddelelsen
news:4b5c5f86$0$36582$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> "Otto" <ottostiedl@gmail.com> skrev i en meddelelse
> news:4b5b3fbf$0$56771$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...

>
> Noget andet er så at det ikke er muligt at få ægte klipfisk længere.
> Det der i dag sælges som klipfisk er kun saltfisk.
> Ægte klipfisk skulle jo også være tørret på klippen, deraf navnet, og det
> bliver saltfisken ikke i dag.
>
>
>
> --
> Uffe Bærentsen
>

Hej

Nej, det er åbenbart efterhånden kun muligt at få salt torsk i Danmark

Der er vist for lidt efterspørgsel i vort lille land

Prøv alternativt : http://www.bacalao.com

De smager altså bedre!

Vh

Svend Åge


Lars (25-01-2010)
Kommentar
Fra : Lars


Dato : 25-01-10 23:43

Svend skrev:
> Hej
>
> Nej, det er åbenbart efterhånden kun muligt at få salt torsk i Danmark
>
> Der er vist for lidt efterspørgsel i vort lille land
>
> Prøv alternativt : http://www.bacalao.com
>
> De smager altså bedre!
>

....men er dog, hvis man skal tro kilder som Wikipedia, heller ikke
tørret i fri luft på klipperne, men derimod i indendørs tørrerum.
Mon ikke der er et fødevare-sikkerhedsaspekt i det? Mågerne kan trods
alt ikke skide på fisken, hvis den hænger indendøre

Kiggede iøvrigt på deres webshop, og blev lidt forvirret. Der er et link
øverst til venstre, der hedder "Delivery Nordic countries", og klikker
man der, vises kun 2 ud af alle varer. Betyder det mon, at det kun er
disse 2 varer, der sendes til de nordiske lande?

Hilsen Lars

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177549
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408820
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste