/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Vegetarisk alternativ til pølsebrød mm
Fra : Louise


Dato : 20-09-09 03:22

Jeg er for nylig blevet vegetar, og synes det går fint med
madlavningen.
Nu er det sådan at jeg snart skal bruge noget til madpakken, og vil
gerne bage noget brød med fyld, a la pølsebrød, men synes ikke rigtig
jeg kan finde på noget at bruge som fyld.

Har nogle herinde nogle gode ideer???

Det skal lige siges at jeg spiser fisk, æg og mælkeprodukter.

På forhånd tak for hjælpen

Louise

 
 
Kim Schulz (20-09-2009)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 20-09-09 11:55

On Sun, 20 Sep 2009 02:21:46 -0700 (PDT)
Louise <krarup.louise@gmail.com> wrote:

> Jeg er for nylig blevet vegetar, og synes det går fint med
> madlavningen.
> Nu er det sådan at jeg snart skal bruge noget til madpakken, og vil
> gerne bage noget brød med fyld, a la pølsebrød, men synes ikke rigtig
> jeg kan finde på noget at bruge som fyld.
>
> Har nogle herinde nogle gode ideer???
>
> Det skal lige siges at jeg spiser fisk, æg og mælkeprodukter.
>
> På forhånd tak for hjælpen
>
> Louise


Hvad med en stav af ost? du kan også hakke nogle svampe eller lignede
og proppe i. mulighederne er mange.


Louise (20-09-2009)
Kommentar
Fra : Louise


Dato : 20-09-09 05:14

On 20 Sep., 12:54, Kim Schulz <k...@schulz.dk> wrote:
> On Sun, 20 Sep 2009 02:21:46 -0700 (PDT)
>
> Louise <krarup.lou...@gmail.com> wrote:
> > Jeg er for nylig blevet vegetar, og synes det går fint med
> > madlavningen.
> > Nu er det sådan at jeg snart skal bruge noget til madpakken, og vil
> > gerne bage noget brød med fyld, a la pølsebrød, men synes ikke rigtig
> > jeg kan finde på noget at bruge som fyld.
>
> > Har nogle herinde nogle gode ideer???
>
> > Det skal lige siges at jeg spiser fisk, æg og mælkeprodukter.
>
> > På forhånd tak for hjælpen
>
> > Louise
>
> Hvad med en stav af ost? du kan også hakke nogle svampe eller lignede
> og proppe i. mulighederne er mange.

Det med svampe havde jeg ikke tænkt på, tak for ideen.
Den med osten har jeg tænkt.

Louise

Max (20-09-2009)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 20-09-09 14:59

Hej Louise

> Det skal lige siges at jeg spiser fisk, æg og mælkeprodukter.

Så kan du jo bruge fiskestave, rejer, krebs, hummer, muslinger
og så vidre. Ost er jo også en mulighed, og indbagt æg er
heller ikke at kimse af.

--
Mvh Max


Ralph (20-09-2009)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 20-09-09 15:02

"Louise" <krarup.louise@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:69d02c43-4555-4ef6-8c73-8c3a9f8cf834@m20g2000vbp.googlegroups.com...
gerne bage noget brød med fyld, a la pølsebrød, men synes ikke rigtig
jeg kan finde på noget at bruge som fyld.
Det skal lige siges at jeg spiser fisk, æg og mælkeprodukter.

Hva' me' kyllingepølser, der er svjv ingen rigtig kød i - OK, det var for
sjov, men se her:

http://vegetarkontakt.dk/?opskrift-vegetar-poelser=80

http://vegetarkontakt.dk/?-findes-der-nogle-gode-vegetar-poelser-til-brunch=9856

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=21944

Der kommer ca. 180 links hvis du googler "vegetarpølser"

--
Ralph



Louise (20-09-2009)
Kommentar
Fra : Louise


Dato : 20-09-09 08:19

On 20 Sep., 16:02, "Ralph" <r...@post6.tele.dk> wrote:
> "Louise" <krarup.lou...@gmail.com> skrev i en meddelelsenews:69d02c43-4555-4ef6-8c73-8c3a9f8cf834@m20g2000vbp.googlegroups.com...
> gerne bage noget brød med fyld, a la pølsebrød, men synes ikke rigtig
> jeg kan finde på noget at bruge som fyld.
> Det skal lige siges at jeg spiser fisk, æg og mælkeprodukter.
>
> Hva' me' kyllingepølser, der er svjv ingen rigtig kød i - OK, det var for
> sjov, men se her:
>
> http://vegetarkontakt.dk/?opskrift-vegetar-poelser=80
>
> http://vegetarkontakt.dk/?-findes-der-nogle-gode-vegetar-poelser-til-...
>
> http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=21944
>
> Der kommer ca. 180 links hvis du googler "vegetarpølser"
>
> --
> Ralph

Tak for links - kendte ikke vegetarkontakt.dk
Det behøver ikke nødvendigvis være vegetariske pølser, men også alt
andet fyld

Ralph (20-09-2009)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 20-09-09 15:27

"Louise" <krarup.louise@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:ba3a8996-dc0e-407e-8ac0-2eac8c2ace27@k26g2000vbp.googlegroups.com...

Tak for links - kendte ikke vegetarkontakt.dk
Det behøver ikke nødvendigvis være vegetariske pølser,

Tænk på motion, i de 10 år jeg var "vegetar" lidt ligesom dig - tog jeg ca.
30 kg. på, nu er de 25 tabt igen - det tog så også 10 år, så hold øje med
vægten.

--
Ralph



Louise (20-09-2009)
Kommentar
Fra : Louise


Dato : 20-09-09 08:19

On 20 Sep., 15:58, "Max" <Max_J...@post9.tele.dk.invalid> wrote:
> Hej Louise
>
> > Det skal lige siges at jeg spiser fisk, æg og mælkeprodukter.
>
> Så kan du jo bruge fiskestave, rejer, krebs, hummer, muslinger
> og så vidre. Ost er jo også en mulighed, og indbagt æg er
> heller ikke at kimse af.
>
> --
> Mvh Max

Tak Max, havde ikke tænkt på det med fiskestave.

Erik Olsen (20-09-2009)
Kommentar
Fra : Erik Olsen


Dato : 20-09-09 15:27

Louise wrote:

> Jeg er for nylig blevet vegetar, og synes det går fint med
> madlavningen.
> Nu er det sådan at jeg snart skal bruge noget til madpakken, og vil
> gerne bage noget brød med fyld, a la pølsebrød, men synes ikke rigtig
> jeg kan finde på noget at bruge som fyld.
>
> Har nogle herinde nogle gode ideer???

Piroger kan laves med flere slags dej og mange slags fyld. Her er et par
opskrifter:

Samosas - piroger med grønsagsfyld (Pakistan)
Til dejen: 2 dl vand * 112 tsk salt * 3 spsk olie * 6 dl mel
Til fyld: 2 store kartofler * 2-3 gulerødder * nogle blomkålsbuketter *
olie * 1 løg * ca. 1 dl majskorn * 1 tsk sennepsfrø * 1 tsk gurkemeje *
1 ½ tsk stødt koriander . 1 lille stykke frisk ingefær eller 1 tsk stødt
ingefær . 3 spsk citronsaft * mel * vand
Til friteringen: olie
Hæld melet i en skål, rør olie og salt i og dernæst vandet, lidt ad
gangen. Ælt dejen smidig og lad den hvile, mens du laver fyldet. Fauzia
bruger ofte kun kartofler i sit fyld.
Skræl kartofler, løg og gulerødder og skær dem i småstykker. Blomkålen
ligeså. Varm olie i en stegepande og steg løgene heri sammen med
krydderierne et par minutter. Kom de øvrige grønsager i, hæld vand på,
så det står et par centimeter over bunden af stegepanden og lad
grønsagerne simre, til de er møre. Spæd med vand, hvis det er
nødvendigt. Smag til med citronsaft.
Del dejen i 10 eller 12 dele. Udrul hver del på et meldrysset bord til
en cirkel på størrelse med en underkop. Skær hver del midt over, så du
har to halvmåner. Læg en klat fyld på hver halvmåne, pensl kanterne med
lidt "klister" af mel og vand og fold dem sammen og tryk kanterne til.
Friter pirogerne i varm olie på begge sider, til de er gylden-brune.

Tyrkiske piroger (ca. 15 stk)
I Sverige har de tyrkiske indvandreres piroger bredt sig over hele
landet i løbet af et par år. Man kan købe dem dybfrosne eller nybagte og
varme i de fleste markedshaller, og alle elsker dem. Hvornår mon de
kommer til Danmark? De danske pølsevogne kunne godt trænge til lidt
konkurrence.
50 gr gær * 5 dl mælk * 112 dl olie * salt * 1 æg * 15-17 del hvedemel
Til pensling: 1 æg
Gæren smuldres i en skål, mælken varmes i en kasserolle (ikke over 37
gr) og hældes over gæren, som røres ud i mælken. Hæld olie, salt og det
piskede æg i og rør rundt. Tilsæt melet lidt ad gangen og arbejd dejen
igennem, til den er blank og smidig. Lad den hæve med et viskestykke
over i 30 minutter.
Arbejd dejen igennem med en håndfuld mel og del den i 15 dele. Rul hver
del ud til en firkant på et meldrysset bord.
Læg et par skefulde fyld på hver firkant. Rul dejen sammen om fyldet og
pres enderne sammen. Læg pirogrullerne på en meldrysset plade med
sammenføjningen nederst. Snit et par lufthuller i dem med en kniv. Sæt
ovnen på 225-250°.
Lad pirogerne hæve på pladen i 15-20 minutter, pensl dem med pisket æg
og bag dem 20-30 minutter, til de har fået en smuk farve og er
gennembagte.
Kødpiroger er mest almindelige, og dem kan de fleste lide. Lav en
almindelig kødsovs som til spaghetti med løg, hakket kød og tomater, men
den skal være temmelig tør. 250-300 gr kød er tilstrækkeligt til denne
portion dej, afhængig af mængden af løg. Smag til med koncentreret
tomatpuré.
Kombinationen ost-spinat er almindelig i Middelhavslandenes piroger.
Optø en pakke hel spinat og lad det løbe af. Steg et hakket løg i lidt
olie i en pande, læg spinaten i og lad den svede i varmen, så en del af
væsken damper af. Tag panden af varmen, smag til med salt, peber og lidt
revet muskatnød og rør 2 piskede æg i. Bland feta-ost i terninger i.

I stedet for eller sammen med kød kan f. eks. ris eller bønner anvendes.
Krydringen kan varieres efter smag.

--
Venlig hilsen/Best regards
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/


Louise (20-09-2009)
Kommentar
Fra : Louise


Dato : 20-09-09 08:53

On 20 Sep., 16:27, "Ralph" <r...@post6.tele.dk> wrote:
> "Louise" <krarup.lou...@gmail.com> skrev i en meddelelsenews:ba3a8996-dc0e-407e-8ac0-2eac8c2ace27@k26g2000vbp.googlegroups.com...
>
> Tak for links - kendte ikke vegetarkontakt.dk
> Det behøver ikke nødvendigvis være vegetariske pølser,
>
> Tænk på motion, i de 10 år jeg var "vegetar" lidt ligesom dig - tog jeg ca.
> 30 kg. på, nu er de 25 tabt igen - det tog så også 10 år, så hold øje med
> vægten.
>
> --
> Ralph

Jeg har faktisk tabt 10 kilo siden jeg helt droppede kødet

Jens Bruun (20-09-2009)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 20-09-09 15:59

"Louise" <krarup.louise@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:f3eab8f3-ba72-4745-9127-65e5f8480c69@g6g2000vbr.googlegroups.com

> Jeg har faktisk tabt 10 kilo siden jeg helt droppede kødet

Det er med 120% sikkerhed ikke kødet, der har gjort forskellen, men troen
kan selvfølgelig flytte bjerge.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Ralph (20-09-2009)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 20-09-09 16:06

"Louise" <krarup.louise@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:f3eab8f3-ba72-4745-9127-65e5f8480c69@g6g2000vbr.googlegroups.com...
Jeg har faktisk tabt 10 kilo siden jeg helt droppede kødet

Tjahm jeg tror nu heller ikke var så meget grønsager og bønner, men man er
lidt mere "hellig" (eller jeg var), hvis du har fået en stor bøf med
rødvinssauce så er man nok ikke så tilbøjelig til at få kage til kaffen "Nej
NU har jeg fået nok idag" Men hvis du har fået en linsesuppe, så er der da
også plads til en tofubøf, og så laver vi lige en ostekage til aftenkaffen,
og så lige lidt vin til maden. Og når jeg nu er så sund, hvorfor så tage
cyklen op til købmanden, der er jo altid modvind den ene vej.

--
Ralph



Den 9. (20-09-2009)
Kommentar
Fra : Den 9.


Dato : 20-09-09 16:20


"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> skrev i meddelelsen
news:h95gbu$odg$1@aioe.org...
> "Louise" <krarup.louise@gmail.com> skrev i en meddelelse
> news:f3eab8f3-ba72-4745-9127-65e5f8480c69@g6g2000vbr.googlegroups.com...
> Jeg har faktisk tabt 10 kilo siden jeg helt droppede kødet
>
> Tjahm jeg tror nu heller ikke var så meget grønsager og bønner, men man er
> lidt mere "hellig" (eller jeg var), hvis du har fået en stor bøf med
> rødvinssauce så er man nok ikke så tilbøjelig til at få kage til kaffen
> "Nej NU har jeg fået nok idag" Men hvis du har fået en linsesuppe, så er
> der da også plads til en tofubøf, og så laver vi lige en ostekage til
> aftenkaffen, og så lige lidt vin til maden. Og når jeg nu er så sund,
> hvorfor så tage cyklen op til købmanden, der er jo altid modvind den ene
> vej.
>
> --
> Ralph
>

og så lige en gevaldig sjat olie i maden så det da smager bare af lidt

men hvis det virker for dig er det jo godt


Louise (20-09-2009)
Kommentar
Fra : Louise


Dato : 20-09-09 08:55

On 20 Sep., 16:26, "Erik Olsen" <erik.ol...@ishoejby.dk> wrote:
> Louise wrote:
> > Jeg er for nylig blevet vegetar, og synes det går fint med
> > madlavningen.
> > Nu er det sådan at jeg snart skal bruge noget til madpakken, og vil
> > gerne bage noget brød med fyld, a la pølsebrød, men synes ikke rigtig
> > jeg kan finde på noget at bruge som fyld.
>
> > Har nogle herinde nogle gode ideer???
>
> Piroger kan laves med flere slags dej og mange slags fyld. Her er et par
> opskrifter:
>
> Samosas - piroger med grønsagsfyld (Pakistan)
> Til dejen: 2 dl vand * 112 tsk salt * 3 spsk olie * 6 dl mel
> Til fyld: 2 store kartofler * 2-3 gulerødder * nogle blomkålsbuketter *
> olie * 1 løg * ca. 1 dl majskorn * 1 tsk sennepsfrø * 1 tsk gurkemeje *
> 1 ½ tsk stødt koriander . 1 lille stykke frisk ingefær eller 1 tsk stødt
> ingefær . 3 spsk citronsaft * mel * vand
> Til friteringen: olie
> Hæld melet i en skål, rør olie og salt i og dernæst vandet, lidt ad
> gangen. Ælt dejen smidig og lad den hvile, mens du laver fyldet. Fauzia
> bruger ofte kun kartofler i sit fyld.
> Skræl kartofler, løg og gulerødder og skær dem i småstykker. Blomkålen
> ligeså. Varm olie i en stegepande og steg løgene heri sammen med
> krydderierne et par minutter. Kom de øvrige grønsager i, hæld vand på,
> så det står et par centimeter over bunden af stegepanden og lad
> grønsagerne simre, til de er møre. Spæd med vand, hvis det er
> nødvendigt. Smag til med citronsaft.
> Del dejen i 10 eller 12 dele. Udrul hver del på et meldrysset bord til
> en cirkel på størrelse med en underkop. Skær hver del midt over, så du
> har to halvmåner. Læg en klat fyld på hver halvmåne, pensl kanterne med
> lidt "klister" af mel og vand og fold dem sammen og tryk kanterne til.
> Friter pirogerne i varm olie på begge sider, til de er gylden-brune.
>
> Tyrkiske piroger (ca. 15 stk)
> I Sverige har de tyrkiske indvandreres piroger bredt sig over hele
> landet i løbet af et par år. Man kan købe dem dybfrosne eller nybagte og
> varme i de fleste markedshaller, og alle elsker dem. Hvornår mon de
> kommer til Danmark? De danske pølsevogne kunne godt trænge til lidt
> konkurrence.
> 50 gr gær * 5 dl mælk * 112 dl olie * salt * 1 æg * 15-17 del hvedemel
> Til pensling: 1 æg
> Gæren smuldres i en skål, mælken varmes i en kasserolle (ikke over 37
> gr) og hældes over gæren, som røres ud i mælken. Hæld olie, salt og det
> piskede æg i og rør rundt. Tilsæt melet lidt ad gangen og arbejd dejen
> igennem, til den er blank og smidig. Lad den hæve med et viskestykke
> over i 30 minutter.
> Arbejd dejen igennem med en håndfuld mel og del den i 15 dele. Rul hver
> del ud til en firkant på et meldrysset bord.
> Læg et par skefulde fyld på hver firkant. Rul dejen sammen om fyldet og
> pres enderne sammen. Læg pirogrullerne på en meldrysset plade med
> sammenføjningen nederst. Snit et par lufthuller i dem med en kniv. Sæt
> ovnen på 225-250°.
> Lad pirogerne hæve på pladen i 15-20 minutter, pensl dem med pisket æg
> og bag dem 20-30 minutter, til de har fået en smuk farve og er
> gennembagte.
> Kødpiroger er mest almindelige, og dem kan de fleste lide. Lav en
> almindelig kødsovs som til spaghetti med løg, hakket kød og tomater, men
> den skal være temmelig tør. 250-300 gr kød er tilstrækkeligt til denne
> portion dej, afhængig af mængden af løg. Smag til med koncentreret
> tomatpuré.
> Kombinationen ost-spinat er almindelig i Middelhavslandenes piroger.
> Optø en pakke hel spinat og lad det løbe af. Steg et hakket løg i lidt
> olie i en pande, læg spinaten i og lad den svede i varmen, så en del af
> væsken damper af. Tag panden af varmen, smag til med salt, peber og lidt
> revet muskatnød og rør 2 piskede æg i. Bland feta-ost i terninger i..
>
> I stedet for eller sammen med kød kan f. eks. ris eller bønner anvendes.
> Krydringen kan varieres efter smag.
>
> --
> Venlig hilsen/Best regards
> Erik Olsenhttp://www.modelbaneteknik.dk/

Tak for opskrifterne.
Kunne godt finde på at lave de pirogger

Louise (20-09-2009)
Kommentar
Fra : Louise


Dato : 20-09-09 09:04

On 20 Sep., 16:59, "Jens Bruun" <bruun_j...@hotmail.com> wrote:
> "Louise" <krarup.lou...@gmail.com> skrev i en meddelelsenews:f3eab8f3-ba72-4745-9127-65e5f8480c69@g6g2000vbr.googlegroups.com
>
> > Jeg har faktisk tabt 10 kilo siden jeg helt droppede kødet
>
> Det er med 120% sikkerhed ikke kødet, der har gjort forskellen, men troen
> kan selvfølgelig flytte bjerge.
>
> --
> -Jens B.
>
> D.e.f.f.e.s.

Nej, det er min generelle kostomlægning, men jeg tror på at det at jeg
ikke spiser kød, har gjort det nemmere for mig at tabe mig.

Jens Bruun (20-09-2009)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 20-09-09 16:12

"Louise" <krarup.louise@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:6489641a-7a3a-4a90-ab67-8e8a677f9a99@l31g2000vbp.googlegroups.com

> Nej, det er min generelle kostomlægning, men jeg tror på at det at jeg
> ikke spiser kød, har gjort det nemmere for mig at tabe mig.

Det skal jeg ikke gøre mig klog på, men din forklaring giver ikke
umiddelbart mening. Kød=protein. Det tager man ikke på af. Man tager på af
fedt og til dels kulhydrater. Det er da fint nok, du har tabt dig (forudsat,
at du ønskede at tabe dig), men det kunne du lettere have gjort ved at
opprioritere kødet.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Louise (20-09-2009)
Kommentar
Fra : Louise


Dato : 20-09-09 09:13

On 20 Sep., 17:05, "Ralph" <r...@post6.tele.dk> wrote:
> "Louise" <krarup.lou...@gmail.com> skrev i en meddelelsenews:f3eab8f3-ba72-4745-9127-65e5f8480c69@g6g2000vbr.googlegroups.com...
> Jeg har faktisk tabt 10 kilo siden jeg helt droppede kødet
>
> Tjahm jeg tror nu heller ikke var så meget grønsager og bønner, men man er
> lidt mere "hellig" (eller jeg var), hvis du har fået en stor bøf med
> rødvinssauce så er man nok ikke så tilbøjelig til at få kage til kaffen "Nej
> NU har jeg fået nok idag" Men hvis du har fået en linsesuppe, så er der da
> også plads til en tofubøf, og så laver vi lige en ostekage til aftenkaffen,
> og så lige lidt vin til maden. Og når jeg nu er så sund, hvorfor så tage
> cyklen op til købmanden, der er jo altid modvind den ene vej.
>
> --
> Ralph

Det synes jeg så ikke er det store problem.
Til hverdag er jeg kun mig selv, så styrer 100% hvad der er i skabene.
Jeg sørger for at spise mange grove grøntsager, som også giver en god
mæthedsfornemmelse. Og så tilbereder jeg det så det kommer til at
smage af noget - fx ved at bruge div soya, chili etc - så smagen også
"mætter"., hvis du forstår hvad jeg mener.
Og lidt OT: Jeg tæller kalorier, så hvis der er plads i
kalorieregnskabet kan jeg ikke se noget galt i at jeg fx tager et
stykke kage når jeg er ude. Og overskrider jeg en enkelt dag, tager
jeg bare et par dage hvor jeg strammer ekstra meget op.

Louise (20-09-2009)
Kommentar
Fra : Louise


Dato : 20-09-09 09:16

On 20 Sep., 17:11, "Jens Bruun" <bruun_j...@hotmail.com> wrote:
> "Louise" <krarup.lou...@gmail.com> skrev i en meddelelsenews:6489641a-7a3a-4a90-ab67-8e8a677f9a99@l31g2000vbp.googlegroups.com
>
> > Nej, det er min generelle kostomlægning, men jeg tror på at det at jeg
> > ikke spiser kød, har gjort det nemmere for mig at tabe mig.
>
> Det skal jeg ikke gøre mig klog på, men din forklaring giver ikke
> umiddelbart mening. Kød=protein. Det tager man ikke på af. Man tager på af
> fedt og til dels kulhydrater. Det er da fint nok, du har tabt dig (forudsat,
> at du ønskede at tabe dig), men det kunne du lettere have gjort ved at
> opprioritere kødet.
>
> --
> -Jens B.
>
> D.e.f.f.e.s.

Det er ikke pga ønske om vægttab at jeg er blevet vegetar, så den med
at opprioritere kødet var ikke en mulighed.
Men jeg er meget opmærksom på hvor meget protein jeg indtager, fx. fra
æg, fisk og mælkeprodukter.

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste