/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Københavneri, restauranter & Schackenborg ~
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 26-08-09 19:22

Kære gruppe!

Der har sådan på tværs af emner og tid lydt lidt kritiske røster
omkring københavneri og Kejserens Ny Klæder-tendenser.

Lad mig slå et slag for Jylland. Sønderjylland. Shackenborg Slotskro.

To dage før Prins Joachim og Prinsesse Maries søn blev døbt var jeg
forbi Shackenborg Slotskro, og jeg er sjældent gået så tilfreds fra et
bord.

Betjeningen var sublim — afslappet, præcis & imødekommende på én og
samme tid, maden klassisk og præget af lokalt terroir, dyb i
smagsnuancerne og menuen ekstremt flot sammensat. Vinmenuen var
rimeligt prissat og udbudet på helflasker var ikke verdens største,
men fornemt skruet sammen med lidt kræs for kendere af diverse
områder. Jeg snublede hurtigt over Knolls “Ried Loibenberg” Riesling
Smaragd med 7 år på bagen. En god alder for en riesling fra Wachau.
Tout se tient sagde poststrukturalisterne — alt hænger sammen — og
pudsigt nok skrev jeg lidt om Weingut Knolls aristokratisk
tilbageholdende stil i forbindelse med afstemingen om ændringen af
tronfølgeloven.

Læs mere her:
http://bergholt.net/gastronomi/schackenborg-slotskro-gastronomisk-erindring/

---
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter)

 
 
Kurt Hansen (26-08-2009)
Kommentar
Fra : Kurt Hansen


Dato : 26-08-09 20:11

On Wed, 26 Aug 2009 20:22:22 +0200, Kasper Bergholt wrote:

> Der har sådan på tværs af emner og tid lydt lidt kritiske røster
> omkring københavneri og Kejserens Ny Klæder-tendenser.
>
> Lad mig slå et slag for Jylland. Sønderjylland. Shackenborg Slotskro.

Kan kun være enig, selvom mit seneste og eneste besøg ligger nogle år
tilbage. Vi var så ubehøvlede at vi kun bestilte hovedret og dessert,
hvilket huset kvitterede med en hors d'euve on-the-house: et duelår på
salatblad, placeret i periferien af en i forvejen lunet kæmpestor
stegetallerken. Det så komisk ud, men låret var ypperligt; rent slik og
resten var til absolut ug - også betjeningen og den anbefalede vin.
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177459
Tips : 31964
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408195
Brugere : 218881

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste