/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Salpeter til maden
Fra : Jørgen


Dato : 21-08-09 14:31

Min kone vil have salpeter til at lave en nakkekam og give den lidt
farve.Hun kan ikke købe det, for er blevet ulovligt at sælge, siges det. De
professionelle bruger det, men private må ikke mere. Når vi køber mad med
salpeter i, er det betegnet E252 og meget lovligt.

Nu er salpeter jo ikke gået ud af produktionen, så det må vel være til at
købe et eller andet sted.

Er der nogen, der ved, hvor det købes?

Jeg har læst mig til, at der er flere salte, der kaldes salpeter. Der et
Norgessalpeter, Chileselpeter og Kalisalpeter. Vi må jo hellere få det
rigtige, så vi ikke ryger i luften i stedet for.

Jørgen





 
 
Max (21-08-2009)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 21-08-09 15:52

Hej Jørgen

> Er der nogen, der ved, hvor det købes?

Er det ikke nitrit hun vil have ?

Nitrit fåes i 25 kg sække i Metro.

Hvor bor du ?

--
Mvh Max


jos (21-08-2009)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 21-08-09 18:28

Max wrote:
> Hej Jørgen
>
>> Er der nogen, der ved, hvor det købes?
>
> Er det ikke nitrit hun vil have ?
>
> Nitrit fåes i 25 kg sække i Metro.

Er det ikke nitrat?
- som omdannes til nitrit når det fortæres!

finn



Jørgen (21-08-2009)
Kommentar
Fra : Jørgen


Dato : 21-08-09 23:08


"jos" <jos@her.dk> skrev i en meddelelse
news:4a8ed8f6$0$36558$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Max wrote:
>> Hej Jørgen
>>
>>> Er der nogen, der ved, hvor det købes?
>>
>> Er det ikke nitrit hun vil have ?
>>
>> Nitrit fåes i 25 kg sække i Metro.
>
> Er det ikke nitrat?
> - som omdannes til nitrit når det fortæres!
>
> finn
>
*******************************

Det er nitrat af en eller anden art.
Enten Kaliumnitrat, KNO3 eller
Calciumnitrat eller Norgessalpeter, Ca(NO3)2

Fruen siger, at hvis vi kan få bare et halv kilo, har hun nok til sresten af
vores tilværelse. Der bruges kun en spiseskefuld hver gang.

Jørgen



Kim (22-08-2009)
Kommentar
Fra : Kim


Dato : 22-08-09 07:22

"Jørgen" <skjelm@hotmail.com> skrev i meddelelsen
news:4a8ea19a$0$56780$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Min kone vil have salpeter til at lave en nakkekam

---- En hel mase tekst ----

> Er der nogen, der ved, hvor det købes?


Prøv at gå til bagdøren på en af dine lokale restaurant'er
og tal med kokken, det kan være han er flink og godt vil
sælge dig lidt.

- Kim


Henrik (23-08-2009)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 23-08-09 09:03


"Jørgen" skrev i en meddelelse
> Min kone vil have salpeter til at lave en nakkekam og give den lidt farve.

Gi den 30 min med grill i ovnen, så skal den nok få farve

Af ren og skær nysgerrighed, hvordan virker salpeter (gør det kødet rødere,
mørkere eller ...)?

Mvh
H
Jeg søger forskellige LP Singler MC CD og CD singler - alle danske, fra slut
80'erne og op til 2002.
Se mere her http://www.123hjemmeside.dk/hallo_derude
(opdateret 16.08.2009)



Jørgen (26-08-2009)
Kommentar
Fra : Jørgen


Dato : 26-08-09 22:56


> Af ren og skær nysgerrighed, hvordan virker salpeter (gør det kødet
> rødere,
> mørkere eller ...)?
>
> Mvh
> H

******************************

Min kone siger:
Kødet lagges i et kar natten over med lagen.

Lagen består af salpeter og alm kogsalt. Saltet giver smagen og gør det
"sprængt". Salpeteret fjerner den kedelige grå farve og giver i stedet kødet
en rødlig farve - ikke andet. Det er ren kosmetik.

Mvh
Jørgen



Jens Bruun (27-08-2009)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 27-08-09 20:40

"Jørgen" <skjelm@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4a95af80$0$56785$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk

> Lagen består af salpeter og alm kogsalt. Saltet giver smagen og gør
> det "sprængt". Salpeteret fjerner den kedelige grå farve og giver i
> stedet kødet en rødlig farve - ikke andet. Det er ren kosmetik.

Ikke for at være hellig eller noget, men hvorfor pokker tilsætte kemikalier,
der bevisligt er kræftfremkaldende, blot af kosmetiske hensyn?

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



jos (30-08-2009)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 30-08-09 13:12

Jens Bruun wrote:
> "Jørgen" <skjelm@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:4a95af80$0$56785$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
>
>> Lagen består af salpeter og alm kogsalt. Saltet giver smagen og gør
>> det "sprængt". Salpeteret fjerner den kedelige grå farve og giver i
>> stedet kødet en rødlig farve - ikke andet. Det er ren kosmetik.
>
> Ikke for at være hellig eller noget, men hvorfor pokker tilsætte
> kemikalier, der bevisligt er kræftfremkaldende, blot af kosmetiske
> hensyn?
Fordi kosmetikken også er en del af smagsoplevelelsen!

oldefar og oldemor blev begge 96, og de brugte nitrat i stort set al deres
hjemmeslagtede mad - og det var det meste!
Uhm - jeg husker stadig deres rullpølse og rullesylte!

finn



Ukendt (23-08-2009)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 23-08-09 19:49

Hej Jørgen,
Den salpeter, du skal have er kalisalpeter - kaliumnitrat - de andre er ikke
til madbrug, men fx til gødning.
Og jo - i antiterrorlovgivningens hellige navn er det sikkert rigtigt at du
ikke længere må lave rullepølse og sprængt nakkekam.
Problemet med kaliumnitrat er at det også indgår i sortkrudt - men det er jo
næppe det, en terrorist vil anvende.

Den 'nitrit' de sælger i Metro kender jeg ikke - salpeterens nitrat omdannes
til nitrit - men nitrit er giftigt, derfor skal brugen begrænses.

Prøv at kontakte en materialist eller måske på apoteket.




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste