sbay skrev:
> On 15 Jun., 12:41, "Allan Soerensen" <nosp...@nospame.nospame> wrote:
>> "sbay" <b...@flyingfish.dk> skrev i en meddelelsenews:3692f902-ec11-4933-a810-ed37468cb40b@y7g2000yqa.googlegroups.com...
>>
>>
>>
>>> Hvis man nu går med en lille brygger i maven, og kunne tænke sig at
>>> sælge vidunderlig øl til andre, hvad skal man så være opmærksom på?
>>> Jeg tænker mest på salg af hjemmebrygget flaskeøl ved markeder o lign.
>>> 1. Afgifter - skal der svares afgifter til staten?
>> Du skal have fat i Øl- og vinafgiftsloven.
>> Øl med et etanolindhold på under 2,8 pct. vol. er fritaget for afgift, men
>> det kan/vil du nok ikke holde dig under
>>
>>> 2. Er der levnedsmiddelsregler der skal overholdes?
>> Ja. Dine lokaler og produktionsapparat skal bla. godkendes af
>> Fødevarestyrelsens
>
> OK - og det er sikkert for kompliceret sammenlignet med at jeg måske
> laver 50 liter hver anden uge (og ville sælge ca det halve
)
>
Glem det...
Hvis du begynder at regne priser på det, der skal sælges bliver det
nogen dyre flasker.
Læg dertil bøvlet med pant, godkendelse af faciliteter, papir og
regnskab og at du er TVUNGET til at holde et helt andet renheds niveau
end hvis du bare brygger til dig selv.
Find dig nogen brygger venner og lav så en spand hveranden uge.