/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tjällknöl ? Elgsteg
Fra : Svend


Dato : 30-12-08 19:11

Hej gruppe

Jeg er inviteret i byen nytårsaften, og vi skal have elg.
De har selvfølgelig været inde på nettet og kikke opskrifter, da det er
første gang de prøver elg.
Skal stegen virkelig have 12 timer langtidsstegning? Det er selvfølgelig OK,
men hvad er idéen med at marienre den i 6 timer efter den er stegt? Jeg har
da altid marineret kødet INDEN det kom i ovnen!

Er der andre måder at stege dyret på uden at det risikere at blive tørt?

Nogen der har prøvet? -Eller skal man spise hjemmefra ? (o;

Hvad får man som tilbehør?

Godt nytår

Svend Åge


 
 
Grethe Hoff (31-12-2008)
Kommentar
Fra : Grethe Hoff


Dato : 31-12-08 13:05


"Svend" <svaageNOSPAM@post7.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:495a6419$0$15887$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej gruppe
>
> Jeg er inviteret i byen nytårsaften, og vi skal have elg.
> De har selvfølgelig været inde på nettet og kikke opskrifter, da det er
> første gang de prøver elg.
> Skal stegen virkelig have 12 timer langtidsstegning? Det er selvfølgelig
> OK, men hvad er idéen med at marienre den i 6 timer efter den er stegt?
> Jeg har da altid marineret kødet INDEN det kom i ovnen!
>
> Er der andre måder at stege dyret på uden at det risikere at blive tørt?
>
> Nogen der har prøvet? -Eller skal man spise hjemmefra ? (o;
>
> Hvad får man som tilbehør?
>
> Godt nytår
>
> Svend Åge

Sakset fra et annet innlegg jeg har skrevet:
Her er mitt lille bidrag, en norsk slottsstek av hjort eller annet vilt,
surret i bomullsgarn evt. i strømpe. Steken er på ca 1 - 1,3kg
Brun steken i smør, krydre med salt og pepper, hell på søtmelk og fløte + 1
spskj. creme fraiche (i mangel av norsk rømme), noen enerbær og la koke ca 1
1/4 - 1 3/4 time. Sil skyen, press den gjerne litt gjennom sikten, jevn den
med litt mel, ha i 1-2 skiver norsk geitost/mysost (tror Bilka har), knus
2-3 enerbær, litt god buljong, fløte og 1 spskj. creme fraiche. Sausen skal
ha en lett syrlig smak. Server med varme kartofler, rosenkål og
tyttebærsyltetøy.
Dette er alltid en av våre tradisjonelle julemiddager i min familie.

--
Grethe
deilig å være norsk i DK



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste