On Tue, 18 Nov 2008 18:00:49 +0100, Jørgen Grandt wrote:
> Har nogen af jer konkrete erfaringer med fremstilling af slåensnaps?
>
> Jeg spørger, for når jeg søger i Google og ser opslagene dér, så siger
> opskrifterne skiftevis at bærrene skal trække i 2-3 måneder og i 2-3
> uger. Der er dog en vis forskel. Hvad er bedst?
Den store guru, P. V. Glob, skriver "et par måneder". Herefter sies væsken
fra og henstilles til klaring i en uges tid, hvorefter essensen hældes på
en ny flaske til lagring.
Bærrene smides ikke ud. Knus stenene og stød kærnerne i en morter og lad
dem trække nogle måneder i alkohol. En ypperlig dram!
Vent med plukningen til bærrene har fået noget frost, men vent ikke for
længe. Fuglene er vilde med dem. Smid dem evt. i fryseren i stedet. Den
sure og bitre smag dæmpes betragteligt og der fremkommer nogen sødme, som
dog aldrig bliver påtrængende, om jeg så må sige
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen