| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Hvorfor skal vi spare på vandet? Fra : Jesper Lauridsen | 
  Dato :  13-08-08 12:28 |  
  |   
            På sådan en regnfuld onsdag (efter en regnfuld tirsdag og en regnfuld
 mandag og ..) spekulerer jeg på hvorfor vi her i Danmark skal spare på
 vandet. Jeg forstår godt at man i Spanien og lignende steder skal spare,
 men her i Danmark har vi har masser af nedbør og mange steder slås man
 med et forhøjet grundvandsspejl. Så hvorfor spare?
 
 Jeg forstår godt spareiveren mht. det varme vand - det koster jo energi
 at opvarme.
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Bertel Lund Hansen (13-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bertel Lund Hansen | 
  Dato :  13-08-08 13:15 |  
  |  
 
            Jesper Lauridsen skrev:
 > vandet. Jeg forstår godt at man i Spanien og lignende steder skal spare,
 > men her i Danmark har vi har masser af nedbør og mange steder slås man
 > med et forhøjet grundvandsspejl. Så hvorfor spare?
 Fordi det tager mange år (30?) for vandet at sive derned hvor vi
 henter det. Overfladesnask er ikke velegnet til drikkevand.
 -- 
 Bertel
 http://bertel.lundhansen.dk/      FIDUSO:  http://fiduso.dk/
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Preben Riis Sørensen (13-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen | 
  Dato :  13-08-08 18:22 |  
  |   
            
 "Bertel Lund Hansen" <unospamo@lundhansen.dk> skrev
 > Fordi det tager mange år (30?) for vandet at sive derned hvor vi
 > henter det.
 
 Nu er der så 29 andre års nedbør på vej derned, og sålænge man ikke bruger 
 mere end nedbøren på arealet hvert år, gør man ikke større skade end at hvis 
 alle gjorde det, ville åerne tørre ud.
 
 På vores 800 m2 have ville vi så kunne tappe 640 m3 hvis vi ser bort fra det 
 planter og fordampning tager. Det er dog klart at selv med fråds, er der 
 mange gange det vi har behov for til rådighed.
 
 >Overfladesnask er ikke velegnet til drikkevand.
 
 Der skal kun få meter sand til at vandet kan drikkes. Og vandet i disse 
 områder er dernede samme år det falder, overskuddet løber/siver i havet.
 
 -- 
            M.V.H.
 Preben Riis Sørensen
 Preben@esenet.dk
  
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Bertel Lund Hansen (13-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bertel Lund Hansen | 
  Dato :  13-08-08 20:27 |  
  |  
 
            Preben Riis Sørensen skrev:
 > Nu er der så 29 andre års nedbør på vej derned, og sålænge man ikke bruger 
 > mere end nedbøren på arealet hvert år, gør man ikke større skade end at hvis 
 > alle gjorde det, ville åerne tørre ud.
 Jeg ved ikke ret meget andet end at der er vandmangel nogle
 steder. Jeg har set trykket gå af vandhanerne fordi vandværket
 ikke kunne levere. Det var vist Langeland hvor sommerhusbeboerne
 og turisterne forøger befolkningen betragteligt om sommeren.
 -- 
 Bertel
 http://bertel.lundhansen.dk/      FIDUSO:  http://fiduso.dk/
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Preben Riis Sørensen (13-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen | 
  Dato :  13-08-08 21:56 |  
  |   
            
 "Bertel Lund Hansen" <unospamo@lundhansen.dk> skrev i en meddelelse 
 news:69d6a4d4srvhchi79u4bhhvjeatm0k2kll@news.stofanet.dk...
 > Preben Riis Sørensen skrev:
 >
 >> Nu er der så 29 andre års nedbør på vej derned, og sålænge man ikke 
 >> bruger
 >> mere end nedbøren på arealet hvert år, gør man ikke større skade end at 
 >> hvis
 >> alle gjorde det, ville åerne tørre ud.
 >
 > Jeg ved ikke ret meget andet end at der er vandmangel nogle
 > steder. Jeg har set trykket gå af vandhanerne fordi vandværket
 > ikke kunne levere. Det var vist Langeland hvor sommerhusbeboerne
 > og turisterne forøger befolkningen betragteligt om sommeren.
 
 Det siger jo kun noget om pumpekapacitet og/eller brøndkapacitet, og intet 
 om de tilgængelige mængder.
 
 Vi lever i et af de absolut rigeligst forsynede drikkevandsområder.
 -- 
            M.V.H.
 Preben Riis Sørensen
 Preben@esenet.dk 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             kaz (14-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : kaz | 
  Dato :  14-08-08 16:24 |  
  |   
            Bertel Lund Hansen wrote:
 > Preben Riis Sørensen skrev:
 >
 >> Nu er der så 29 andre års nedbør på vej derned, og sålænge man ikke
 >> bruger mere end nedbøren på arealet hvert år, gør man ikke større
 >> skade end at hvis alle gjorde det, ville åerne tørre ud.
 >
 > Jeg ved ikke ret meget andet end at der er vandmangel nogle
 > steder. Jeg har set trykket gå af vandhanerne fordi vandværket
 > ikke kunne levere. Det var vist Langeland hvor sommerhusbeboerne
 > og turisterne forøger befolkningen betragteligt om sommeren.
 
 Teorier om vandmangel, global opvarming, energimangel (olie) m.m. kan få 
 lette løbesko på afhængig af hvordan de er promoveret i medierne. 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Bertel Lund Hansen (14-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bertel Lund Hansen | 
  Dato :  14-08-08 16:58 |  
  |  
 
            kaz skrev:
 > Teorier om vandmangel, global opvarming, energimangel (olie) m.m. kan få 
 > lette løbesko på afhængig af hvordan de er promoveret i medierne. 
 Betyder det så nødvendigvis at de er forkerte?
 -- 
 Bertel
 http://bertel.lundhansen.dk/      FIDUSO:  http://fiduso.dk/
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Max (13-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  13-08-08 20:32 |  
  |   
            Hej
 
 > Der skal kun få meter sand til at vandet kan drikkes. Og vandet i
 
 
 Der skal også kun få liter kloarkvand sammen med det for at det
 hele er spoleret.
 
 -- 
 Mvh Max 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Uffe Kousgaard (13-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Uffe Kousgaard | 
  Dato :  13-08-08 13:20 |  
  |   
            "Jesper Lauridsen" <rorschak@sorrystofanet.dk> wrote in message 
 news:48a2c546$0$5959$ba624c82@nntp06.dk.telia.net...
 
 > Så hvorfor spare?
 
 Så sent som i maj/juni rapporterede et vandværk om, at en brønd var løbet 
 tør pga. for højt forbrug.
 
 I Kbh. henter de også vandet langt væk fra (>50 km), men der kan da godt 
 være nogle egne af landet, hvor det slet ikke er noget problem - selv i den 
 værste tørke.
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           PDA (13-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : PDA | 
  Dato :  13-08-08 14:46 |  
  |   
            
"Jesper Lauridsen" <rorschak@sorrystofanet.dk> skrev i en meddelelse 
 news:48a2c546$0$5959$ba624c82@nntp06.dk.telia.net...
 > På sådan en regnfuld onsdag (efter en regnfuld tirsdag og en regnfuld
 > mandag og ..) spekulerer jeg på hvorfor vi her i Danmark skal spare på
 > vandet. Jeg forstår godt at man i Spanien og lignende steder skal spare,
 > men her i Danmark har vi har masser af nedbør og mange steder slås man
 > med et forhøjet grundvandsspejl. Så hvorfor spare?
 >
 > Jeg forstår godt spareiveren mht. det varme vand - det koster jo energi
 > at opvarme.
 Der er masser af grundvand i Danmark generelt. Men enkelte steder, f.eks. 
 mindre øer kan der ske en indsivning af salt, der gør det mindre egnet. Og i 
 København skal vandet hentes langt væk.
 En af grundene, bort set fra ukendskab til vandmagasinernes størrelse, til 
 at spare på vandet er, at mængden af helt rent drikkevand er begrænset. Der 
 er en del boringer der lukkes på grund af forureninger.
 Se evt:  http://www.vandmodel.dk/ferskvands_2003_final.htm
Vh
 PDA 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Kristian Damm Jensen (13-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kristian Damm Jensen | 
  Dato :  13-08-08 14:57 |  
  |   
            Jesper Lauridsen wrote:
 > På sådan en regnfuld onsdag (efter en regnfuld tirsdag og en regnfuld
 > mandag og ..) spekulerer jeg på hvorfor vi her i Danmark skal spare på
 > vandet. Jeg forstår godt at man i Spanien og lignende steder skal
 > spare, men her i Danmark har vi har masser af nedbør og mange steder
 > slås man med et forhøjet grundvandsspejl.
 
 Gør man? Jeg mener ellers at huske at det forholder sig omvendt. Brønde 
 løber tør og i kystnære områder har man problemer med indsivende havvand.
 
 
 -- 
 Venlig hilsen /Best regards
 Kristian Damm Jensen 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Rado (15-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Rado | 
  Dato :  15-08-08 05:28 |  
  |  
 
            On 13 Aug 2008 11:28:06 GMT, Jesper Lauridsen
 <rorschak@sorrystofanet.dk> wrote:
 >På sådan en regnfuld onsdag (efter en regnfuld tirsdag og en regnfuld
 >mandag og ..) spekulerer jeg på hvorfor vi her i Danmark skal spare på
 >vandet. Jeg forstår godt at man i Spanien og lignende steder skal spare,
 >men her i Danmark har vi har masser af nedbør og mange steder slås man
 >med et forhøjet grundvandsspejl. Så hvorfor spare?
 Ja, på en planet hvor 2/3 af overfladen er dækket af vand? Det er blot
 et spørgsmål om den rigtige teknologi, men som i de fleste andre
 sammenhænge bliver den som regel ikke udviklet før man for alvor har
 kniven på struben. 
 --   
 Shake The Olympic Hand
 http://www.avaaz.org/en/handshake/97.php?cl_tf_sign=1
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Per A. Hansen (15-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Per A. Hansen | 
  Dato :  15-08-08 10:01 |  
  |   
            
 "Jesper Lauridsen" <rorschak@sorrystofanet.dk> skrev i en meddelelse 
 news:48a2c546$0$5959$ba624c82@nntp06.dk.telia.net...
 > På sådan en regnfuld onsdag (efter en regnfuld tirsdag og en regnfuld
 > mandag og ..) spekulerer jeg på hvorfor vi her i Danmark skal spare på
 > vandet. Jeg forstår godt at man i Spanien og lignende steder skal spare,
 
 > men her i Danmark har vi har masser af nedbør og mange steder slås man
 > med et forhøjet grundvandsspejl. Så hvorfor spare?
 >
 > Jeg forstår godt spareiveren mht. det varme vand - det koster jo energi
 > at opvarme.
 
 Godt spørgsmål.
 Sandheden er, at der ikke er mangel på drikkevand i Danmark, nedbøren er
 en del større end fordampningen.
 Ved at spare på vandet opnår man flere ting - mange får en god samvittighed 
 og får følelsen
 af at gøre noget for miljøet, Staten får penge i kassen og der strømmer lidt 
 mere vand til recipienten (havet.)
 Der spares en smule energi. Drikkevandet får en lidt dårligere kvalitet 
 p.g.a. der opløses mere tungmetaller pr. l
 En del drikkevandsboringer er lukkede, da de ikke opfylder de poltisk 
 fastsatte grænseværdier
 - men reelt er kvaliteten højere end det vand, man kan købe i flasker i 
 f.eks. Tenerife. Måske en ide til eksport?
 Lokalt kan der være grund til at spare på vandet. I Københavnsområdet er der 
 vandmangel, da man fortsat insisterer på at bruge klodens bedste drikkevand 
 til at skylle ud i toiletterne.
 Her ville et tostrenget system løse problemerne.
 Vandmangel i Danmark - nej.
 
 -- 
 Med venlig hilsen
 Per A. Hansen 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Bertel Lund Hansen (15-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bertel Lund Hansen | 
  Dato :  15-08-08 17:56 |  
  |  
 
            Per A. Hansen skrev:
 > - men reelt er kvaliteten højere end det vand, man kan købe i flasker i 
 > f.eks. Tenerife.
 Den er også højere end det vand man kan købe på flaske i Danmark.
 -- 
 Bertel
 http://bertel.lundhansen.dk/      FIDUSO:  http://fiduso.dk/
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Rado (18-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Rado | 
  Dato :  18-08-08 10:00 |  
  |  
 
            On Fri, 15 Aug 2008 18:56:14 +0200, Bertel Lund Hansen
 <unospamo@lundhansen.dk> wrote:
 >Per A. Hansen skrev:
 >
 >> - men reelt er kvaliteten højere end det vand, man kan købe i flasker i 
 >> f.eks. Tenerife.
 >
 >Den er også højere end det vand man kan købe på flaske i Danmark.
 Ikke når det gælder smagen. Jeg har endnu ikke oplevet vandværksvand
 noget sted i landet der kan måle sig med f.ex. Denice eller Harilds i
 smag.  
 Bakterieindholdet har efter min mening ikke rigtig noget med
 kvaliteten at gøre, ikke mindst fordi der normalt er tale om harmløse
 bakterier som vi alle i forvejen render rundt med et par kilo af i
 maven. 
 -- 
 Shake The Olympic Hand
 http://www.avaaz.org/en/handshake/97.php?cl_tf_sign=1
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Preben Riis Sørensen (18-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen | 
  Dato :  18-08-08 19:10 |  
  |   
            
 "Rado" <rado@fjernpost1.tele.dk> skrev
 > Bakterieindholdet har efter min mening ikke rigtig noget med
 > kvaliteten at gøre, ikke mindst fordi der normalt er tale om harmløse
 > bakterier som vi alle i forvejen render rundt med et par kilo af i
 > maven.
 
 Der er bare den ubehagelige ting, at hvis der er bakterier i vandet, er det 
 tegn på at der ligger forskelligt og rådner, alt for tæt på hvor der tages 
 vand. Evt. bare en konstatering af at boringen ikke er dyb nok, eller 
 brønddæksel og de første meter i åbne brønde er for ringe.
 
 -- 
            M.V.H.
 Preben Riis Sørensen
 Preben@esenet.dk 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Per A. Hansen (19-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Per A. Hansen | 
  Dato :  19-08-08 07:58 |  
  |   
            
 "Rado" <rado@fjernpost1.tele.dk> skrev i en meddelelse 
 news:l3eia454smc24tbb65lbg3r95lr6pcl5jv@4ax.com...
 > On Fri, 15 Aug 2008 18:56:14 +0200, Bertel Lund Hansen
 > <unospamo@lundhansen.dk> wrote:
 >
 >>Per A. Hansen skrev:
 >>
 >>> - men reelt er kvaliteten højere end det vand, man kan købe i flasker i
 >>> f.eks. Tenerife.
 >>
 >>Den er også højere end det vand man kan købe på flaske i Danmark.
 >
 > Ikke når det gælder smagen. Jeg har endnu ikke oplevet vandværksvand
 > noget sted i landet der kan måle sig med f.ex. Denice eller Harilds i
 > smag.
 
 Evt. smag skyldes urenheder i vandet. Det kan være opløste stoffer og
 CO2.
 
 > Bakterieindholdet har efter min mening ikke rigtig noget med
 > kvaliteten at gøre, ikke mindst fordi der normalt er tale om harmløse
 > bakterier som vi alle i forvejen render rundt med et par kilo af i
 > maven.
 
 Det er altafgørende for kvaliteten, at der ikke er bakterier i vandet.
 Der er normalt ikke tale om harmløse bakterier, idet bakterier er
  er tegn på forurening fra f.eks. utætte kloakledninger eller fra
 overfladevand.
 Der er ingen grænseværdier for bakterier - indholdet skal være 0 (nul).
 Selv om coliforme bakterier ikke altid er skadelige, så følges de ofte af
 patogene bakterier.
 Bakteriel forurening er langt farligere for kvaliteten end f.eks.
 mikroskopiske mængder af harmløse metabolitter. De danske værdier er jo
 ikke fastsatte ud fra sundhedsmæssige kriterier.
 
 -- 
 Med venlig hilsen
 Per A. Hansen
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Ole Geisler (19-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ole Geisler | 
  Dato :  19-08-08 22:04 |  
  |   
            On Tue, 19 Aug 2008 08:57:57 +0200, "Per A. Hansen"
 <xperhansen@energimail.dk> wrote:
 
 >Det er altafgørende for kvaliteten, at der ikke er bakterier i vandet.
 >Der er normalt ikke tale om harmløse bakterier, idet bakterier er
 > er tegn på forurening fra f.eks. utætte kloakledninger eller fra
 >overfladevand.
 
 Ja.
 
 >Der er ingen grænseværdier for bakterier - indholdet skal være 0 (nul).
 >Selv om coliforme bakterier ikke altid er skadelige, så følges de ofte af
 >patogene bakterier.
 
 Mnjah - for coliforme er den 0 - men "kimtallet" er svjh 200/ml. Det
 sjover så hvis man begynder at kigge på kimtal i et glas vand fra en
 "købeflaske" vand - altså et glas der har stået i skabet et par dage
 efter maskinopvask.
 
 >Bakteriel forurening er langt farligere for kvaliteten end f.eks.
 >mikroskopiske mængder af harmløse metabolitter. De danske værdier er jo
 >ikke fastsatte ud fra sundhedsmæssige kriterier.
 
 hvad er de så fastsat ud fra ?
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Per A. Hansen (21-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Per A. Hansen | 
  Dato :  21-08-08 08:17 |  
  |   
            
 "Ole Geisler" <reptech@mail.dk> skrev i en meddelelse 
 news:c4dma4pufj29t1og7rn6s39ckfhb3dvkpj@4ax.com...
 > On Tue, 19 Aug 2008 08:57:57 +0200, "Per A. Hansen"
 > <xperhansen@energimail.dk> wrote:
 >
 >>Det er altafgørende for kvaliteten, at der ikke er bakterier i vandet.
 >>Der er normalt ikke tale om harmløse bakterier, idet bakterier er
 >> er tegn på forurening fra f.eks. utætte kloakledninger eller fra
 >>overfladevand.
 >
 > Ja.
 >
 >>Der er ingen grænseværdier for bakterier - indholdet skal være 0 (nul).
 >>Selv om coliforme bakterier ikke altid er skadelige, så følges de ofte af
 >>patogene bakterier.
 >
 > Mnjah - for coliforme er den 0 - men "kimtallet" er svjh 200/ml. Det
 > sjover så hvis man begynder at kigge på kimtal i et glas vand fra en
 > "købeflaske" vand - altså et glas der har stået i skabet et par dage
 > efter maskinopvask.
 
 Du har ret - blot dækker kimtal over andet end bare bakterieindhold.
 Et kimtal kan være en indikator for forurening af overfladevand.
 
 >>Bakteriel forurening er langt farligere for kvaliteten end f.eks.
 >>mikroskopiske mængder af harmløse metabolitter. De danske værdier er jo
 >>ikke fastsatte ud fra sundhedsmæssige kriterier.
 >
 > hvad er de så fastsat ud fra ?
 
 Detektionsgrænsen på det tidspunkt man fastlagde grænseværdierne.
 De af WHO anbefalede guidelines er oftest en del større end de danske
 (og EU-fastsatte) grænseværdier.
 Det giver nogle sære resultater, f.eks. er grænseværdierne for visse 
 tungmetaller
 mellem 20-1000 gange større, end mange harmløse metabolitter fra f.eks.
 pesticider. Der må være langt mere arsenik i drikkevand, end det ugiftige
 BAM.
 ADI-værdierne er et langt bedre som kriterie for sundheden.
 (Acceptabel Dagligt Indtag). Det er den laveste grænse for en effekt på
 mennesket - gange med en faktor på 10 a.h.t. børn.
 Hvis drikkevand f.eks. er "forurenet" med pesticidrester op til 
 grænseværdien, vil
 giftindtaget for en person gennem hele livsforløbet svare til den 
 giftmængde, der
 er i en enkelt øl eller en enkelt kop kaffe. Altså ikke en kop kaffe pr. 
 dag,
 men en kop kaffe i alt. (sv.t. indholdet i 50-80 t drikkevand)
 
 -- 
 Med venlig hilsen
 Per A. Hansen 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Martin M. S. Pederse~ (23-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Martin M. S. Pederse~ | 
  Dato :  23-08-08 09:26 |  
  |   
            Per A. Hansen wrote:
 > "Rado" <rado@fjernpost1.tele.dk> skrev i en meddelelse 
 > news:l3eia454smc24tbb65lbg3r95lr6pcl5jv@4ax.com...
 >> On Fri, 15 Aug 2008 18:56:14 +0200, Bertel Lund Hansen
 >> <unospamo@lundhansen.dk> wrote:
 >>
 >>> Per A. Hansen skrev:
 >>>
 >>>> - men reelt er kvaliteten højere end det vand, man kan købe i flasker i
 >>>> f.eks. Tenerife.
 >>> Den er også højere end det vand man kan købe på flaske i Danmark.
 >> Ikke når det gælder smagen. Jeg har endnu ikke oplevet vandværksvand
 >> noget sted i landet der kan måle sig med f.ex. Denice eller Harilds i
 >> smag.
 > 
 > Evt. smag skyldes urenheder i vandet. Det kan være opløste stoffer og
 > CO2.
 
 Hvad med mineraler ? Smager de også ?
 Anyway der er vist også flere sunde mineraler i postevand end flaskevand.
 Bare det at flaskevandet har ligget i en plastikflaske i flere uger, før
 folk drikker den, betyder på at det er mindre sundt.
 
 /Martin
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Bo Warming (23-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bo Warming | 
  Dato :  23-08-08 14:43 |  
  |   
            "Martin M. S. Pedersen" <traxplayer@gmail.com> skrev i en meddelelse 
 news:48afc94a$0$15879$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Per A. Hansen wrote:
 >> "Rado" <rado@fjernpost1.tele.dk> skrev i en meddelelse 
 >> news:l3eia454smc24tbb65lbg3r95lr6pcl5jv@4ax.com...
 >>> On Fri, 15 Aug 2008 18:56:14 +0200, Bertel Lund Hansen
 >>> <unospamo@lundhansen.dk> wrote:
 >>>
 >>>> Per A. Hansen skrev:
 >>>>
 >>>>> - men reelt er kvaliteten højere end det vand, man kan købe i flasker 
 >>>>> i
 >>>>> f.eks. Tenerife.
 >>>> Den er også højere end det vand man kan købe på flaske i Danmark.
 >>> Ikke når det gælder smagen. Jeg har endnu ikke oplevet vandværksvand
 >>> noget sted i landet der kan måle sig med f.ex. Denice eller Harilds i
 >>> smag.
 >>
 >> Evt. smag skyldes urenheder i vandet. Det kan være opløste stoffer og
 >> CO2.
 >
 > Hvad med mineraler ? Smager de også ?
 > Anyway der er vist også flere sunde mineraler i postevand end flaskevand.
 > Bare det at flaskevandet har ligget i en plastikflaske i flere uger, før
 > folk drikker den, betyder på at det er mindre sundt.
 
 De store firmaer har smagsdommerpaneler og udfører dobbeltblind og må vide 
 om nogen kan smage forskel på om det har liget i plastflaske længe
 
 Jeg tror ikke smagen påvirkes, objektivt set
 
 Sundhed er klart i top uanset det blødgører der er i polyethylen og som ikke 
 er phatalat.
 
 Kender nogen tegn på at nogen er skadet af phatalat - mon ikke kun 
 forsøgsdyr der fik det i enorm dosis fik kræft? 
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Per A. Hansen (24-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Per A. Hansen | 
  Dato :  24-08-08 11:51 |  
  |   
            
 "Martin M. S. Pedersen" <traxplayer@gmail.com> skrev i en meddelelse 
 news:48afc94a$0$15879$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Per A. Hansen wrote:
 >> "Rado" <rado@fjernpost1.tele.dk> skrev i en meddelelse 
 >> news:l3eia454smc24tbb65lbg3r95lr6pcl5jv@4ax.com...
 >>> On Fri, 15 Aug 2008 18:56:14 +0200, Bertel Lund Hansen
 >>> <unospamo@lundhansen.dk> wrote:
 >>>
 >>>> Per A. Hansen skrev:
 >>>>
 >>>>> - men reelt er kvaliteten højere end det vand, man kan købe i flasker 
 >>>>> i
 >>>>> f.eks. Tenerife.
 >>>> Den er også højere end det vand man kan købe på flaske i Danmark.
 >>> Ikke når det gælder smagen. Jeg har endnu ikke oplevet vandværksvand
 >>> noget sted i landet der kan måle sig med f.ex. Denice eller Harilds i
 >>> smag.
 >>
 >> Evt. smag skyldes urenheder i vandet. Det kan være opløste stoffer og
 >> CO2.
 >
 > Hvad med mineraler ? Smager de også ?
 Visse mineraler kan påvirke smagsløgene - oftest i den dårlige ende.
 
 > Anyway der er vist også flere sunde mineraler i postevand end flaskevand.
 Sunde mineraler må være nødvendige mineraler, som man har fået for lidt af?
 Mineralindholdet i drikkevand er så lille, at man vist må betegne denne 
 kilde
 som ignorabel - bortset fra de skadelige tungmetaller.
 
 > Bare det at flaskevandet har ligget i en plastikflaske i flere uger, før
 > folk drikker den, betyder på at det er mindre sundt.
 
 Det tror jeg du har ret i. De opløste phthalater o.a. miljøfremmede stoffer
 er ganske vist mikroskopiske, men det danske drikkevand fra hanen må
 betegnes som værende bedre end drikkevand fra flaske.
 Men hvis nogle føler sig bedre af at købe vand af en lidt dårligere 
 kvalitet,
 så der det da udmærket.
 I forhold til det, man efterfølgende putter i vandet i form af saft, te, 
 kaffe
 m.v., så er det i småtingsafdelingen, hvad der evt. kan findes i 
 drikkevandet -
 uanset om det komemr fra flaske eller hane.
 
 -- 
 Med venlig hilsen
 Per A. Hansen 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                Bo Warming (28-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bo Warming | 
  Dato :  28-08-08 08:18 |  
  |   
            "Per A. Hansen" <xperhansen@energimail.dk> skrev i en meddelelse 
 news:48b13d2c$0$90271$14726298@news.sunsite.dk...
 >
 > "Martin M. S. Pedersen" <traxplayer@gmail.com> skrev i en meddelelse 
 > news:48afc94a$0$15879$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 >> Per A. Hansen wrote:
 >>> "Rado" <rado@fjernpost1.tele.dk> skrev i en meddelelse 
 >>> news:l3eia454smc24tbb65lbg3r95lr6pcl5jv@4ax.com...
 >>>> On Fri, 15 Aug 2008 18:56:14 +0200, Bertel Lund Hansen
 >>>> <unospamo@lundhansen.dk> wrote:
 >>>>
 >>>>> Per A. Hansen skrev:
 >>>>>
 >>>>>> - men reelt er kvaliteten højere end det vand, man kan købe i flasker 
 >>>>>> i
 >>>>>> f.eks. Tenerife.
 >>>>> Den er også højere end det vand man kan købe på flaske i Danmark.
 >>>> Ikke når det gælder smagen. Jeg har endnu ikke oplevet vandværksvand
 >>>> noget sted i landet der kan måle sig med f.ex. Denice eller Harilds i
 >>>> smag.
 >>>
 >>> Evt. smag skyldes urenheder i vandet. Det kan være opløste stoffer og
 >>> CO2.
 >>
 >> Hvad med mineraler ? Smager de også ?
 > Visse mineraler kan påvirke smagsløgene - oftest i den dårlige ende.
 >
 >> Anyway der er vist også flere sunde mineraler i postevand end flaskevand.
 > Sunde mineraler må være nødvendige mineraler, som man har fået for lidt 
 > af?
 > Mineralindholdet i drikkevand er så lille, at man vist må betegne denne 
 > kilde
 > som ignorabel - bortset fra de skadelige tungmetaller.
 >
 >> Bare det at flaskevandet har ligget i en plastikflaske i flere uger, før
 >> folk drikker den, betyder på at det er mindre sundt.
 >
 > Det tror jeg du har ret i. De opløste phthalater o.a. miljøfremmede 
 > stoffer
 > er ganske vist mikroskopiske, men det danske drikkevand fra hanen må
 > betegnes som værende bedre end drikkevand fra flaske.
 > Men hvis nogle føler sig bedre af at købe vand af en lidt dårligere 
 > kvalitet,
 > så der det da udmærket.
 > I forhold til det, man efterfølgende putter i vandet i form af saft, te, 
 > kaffe
 > m.v., så er det i småtingsafdelingen, hvad der evt. kan findes i 
 > drikkevandet -
 > uanset om det komemr fra flaske eller hane.
 
 Fare v phtalat er skrivebbordsteori udfra forsøgsdyr
 
 Intet smagspanel har kunne fornemme om vand var på flaske med afsmitning af 
 disse blødgørere 
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             PeterBP (20-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : PeterBP | 
  Dato :  20-08-08 13:15 |  
  |  
 
            Rado <rado@fjernpost1.tele.dk> wrote:
 > On Fri, 15 Aug 2008 18:56:14 +0200, Bertel Lund Hansen
 > <unospamo@lundhansen.dk> wrote:
 > 
 > >Per A. Hansen skrev:
 > >
 > >> - men reelt er kvaliteten højere end det vand, man kan købe i flasker i
 > >> f.eks. Tenerife.
 > >
 > >Den er også højere end det vand man kan købe på flaske i Danmark.
 > 
 > Ikke når det gælder smagen. Jeg har endnu ikke oplevet vandværksvand
 > noget sted i landet der kan måle sig med f.ex. Denice eller Harilds i
 > smag.  
 Hvad smager disse så af? Og hvad gør at de smager sådan?
 > 
 > Bakterieindholdet har efter min mening ikke rigtig noget med
 > kvaliteten at gøre,
 *host*
 > ikke mindst fordi der normalt er tale om harmløse
 > bakterier som vi alle i forvejen render rundt med et par kilo af i
 > maven. 
 > 
 -- 
 - Peter ***  http://titancity.com/blog/
"Don't go around saying the world owes you a living. The world owes
 you nothing. It was here first." - Mark Twain
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Per A. Hansen (21-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Per A. Hansen | 
  Dato :  21-08-08 08:18 |  
  |   
            
 "Bertel Lund Hansen" <unospamo@lundhansen.dk> skrev i en meddelelse 
 news:f8dba4ttosl8aqu84qptreu7feg5d6tf0r@news.stofanet.dk...
 > Per A. Hansen skrev:
 >
 >> - men reelt er kvaliteten højere end det vand, man kan købe i flasker i
 >> f.eks. Tenerife.
 >
 > Den er også højere end det vand man kan købe på flaske i Danmark.
 
 En god pointe. Der er f.eks. lidt pthalather, hvir der er tale en blød
 plastflaske.
 
 -- 
 Med venlig hilsen
 Per A. Hansen 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Bo Warming (22-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bo Warming | 
  Dato :  22-08-08 04:36 |  
  |   
            "Per A. Hansen" <xperhansen@energimail.dk> skrev i en meddelelse 
 news:48ad177b$0$90268$14726298@news.sunsite.dk...
 >
 > "Bertel Lund Hansen" <unospamo@lundhansen.dk> skrev i en meddelelse 
 > news:f8dba4ttosl8aqu84qptreu7feg5d6tf0r@news.stofanet.dk...
 >> Per A. Hansen skrev:
 >>
 >>> - men reelt er kvaliteten højere end det vand, man kan købe i flasker i
 >>> f.eks. Tenerife.
 >>
 >> Den er også højere end det vand man kan købe på flaske i Danmark.
 >
 > En god pointe. Der er f.eks. lidt pthalather, hvir der er tale en blød
 > plastflaske.
 Jeg kender ingen der er blevet syg af de phatalater Gør du? 
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jesper Lauridsen (17-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jesper Lauridsen | 
  Dato :  17-08-08 19:54 |  
  |   
            On Fri, 15 Aug 2008 06:27:37 +0200, Rado wrote:
 
 > On 13 Aug 2008 11:28:06 GMT, Jesper Lauridsen
 > <rorschak@sorrystofanet.dk> wrote:
 > 
 >>På sådan en regnfuld onsdag (efter en regnfuld tirsdag og en regnfuld
 >>mandag og ..) spekulerer jeg på hvorfor vi her i Danmark skal spare på
 >>vandet. Jeg forstår godt at man i Spanien og lignende steder skal spare,
 >>men her i Danmark har vi har masser af nedbør og mange steder slås man
 >>med et forhøjet grundvandsspejl. Så hvorfor spare?
 > 
 > Ja, på en planet hvor 2/3 af overfladen er dækket af vand?
 
 Desværre er det stort set altsammen saltvand.
 
 > Det er blot
 > et spørgsmål om den rigtige teknologi, men som i de fleste andre
 > sammenhænge bliver den som regel ikke udviklet før man for alvor har
 > kniven på struben.
 
 At fjerne salt fra vand er energikrævende.
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Rado (18-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Rado | 
  Dato :  18-08-08 09:53 |  
  |  
 
            On 17 Aug 2008 18:53:50 GMT, Jesper Lauridsen
 <rorschak@sorrystofanet.dk> wrote:
 >On Fri, 15 Aug 2008 06:27:37 +0200, Rado wrote:
 >
 >> On 13 Aug 2008 11:28:06 GMT, Jesper Lauridsen
 >> <rorschak@sorrystofanet.dk> wrote:
 >> 
 >>>På sådan en regnfuld onsdag (efter en regnfuld tirsdag og en regnfuld
 >>>mandag og ..) spekulerer jeg på hvorfor vi her i Danmark skal spare på
 >>>vandet. Jeg forstår godt at man i Spanien og lignende steder skal spare,
 >>>men her i Danmark har vi har masser af nedbør og mange steder slås man
 >>>med et forhøjet grundvandsspejl. Så hvorfor spare?
 >> 
 >> Ja, på en planet hvor 2/3 af overfladen er dækket af vand?
 >
 >Desværre er det stort set altsammen saltvand.
 >
 >> Det er blot
 >> et spørgsmål om den rigtige teknologi, men som i de fleste andre
 >> sammenhænge bliver den som regel ikke udviklet før man for alvor har
 >> kniven på struben.
 >
 >At fjerne salt fra vand er energikrævende.
 Det er næsten alting jo. Og man kan sikkert udvikle mindre
 energikrævende metoder, det har man gjort på mange andre områder. 
 -- 
 Shake The Olympic Hand
 http://www.avaaz.org/en/handshake/97.php?cl_tf_sign=1
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Poul E Hansen (18-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Poul E Hansen | 
  Dato :  18-08-08 13:44 |  
  |   
            On 18 Aug., 20:10, "Preben Riis Sørensen" <pre...@esenet.dk> wrote:
 > "Rado" <r...@fjernpost1.tele.dk> skrev
 >
 > > Bakterieindholdet har efter min mening ikke rigtig noget med
 > > kvaliteten at gøre, ikke mindst fordi der normalt er tale om harmløse
 > > bakterier som vi alle i forvejen render rundt med et par kilo af i
 > > maven.
 >
 > Der er bare den ubehagelige ting, at hvis der er bakterier i vandet, er det
 > tegn på at der ligger forskelligt og rådner, alt for tæt på hvor der tages
 > vand. Evt. bare en konstatering af at boringen ikke er dyb nok, eller
 > brønddæksel og de første meter i åbne brønde er for ringe.
 
 Prøv at drikke af en skovsø med klart vand. Det er ikke ubehageligt,
 tværtimod. Det er noget andet end bare vandværksvand. Der skal ok være
 ting i søen incl. mere eller mindre nedbrudte organismer, der afgiver
 stoffer, men hvis det er en sund sø er der balance i den - jeg ved
 godt det er et upræcist ord, men jeg må bare konstatere, at der ikke
 er noget ulækkert ved vandet. Der er også masser af bakterier i ymer.
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Per A. Hansen (04-09-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Per A. Hansen | 
  Dato :  04-09-08 08:14 |  
  |   
            
 "Poul E Hansen" <ook@ofir.dk> skrev i en meddelelse 
 news:b4473b77-52ed-4932-b08b-d15ad46f5978@z72g2000hsb.googlegroups.com...
 On 18 Aug., 20:10, "Preben Riis Sørensen" <pre...@esenet.dk> wrote:
 > "Rado" <r...@fjernpost1.tele.dk> skrev
 >
 > > Bakterieindholdet har efter min mening ikke rigtig noget med
 > > kvaliteten at gøre, ikke mindst fordi der normalt er tale om harmløse
 > > bakterier som vi alle i forvejen render rundt med et par kilo af i
 > > maven.
 >
 > Der er bare den ubehagelige ting, at hvis der er bakterier i vandet, er 
 > det
 > tegn på at der ligger forskelligt og rådner, alt for tæt på hvor der tages
 > vand. Evt. bare en konstatering af at boringen ikke er dyb nok, eller
 > brønddæksel og de første meter i åbne brønde er for ringe.
 
 >Prøv at drikke af en skovsø med klart vand. Det er ikke ubehageligt,
 >tværtimod. Det er noget andet end bare vandværksvand. Der skal ok være
 >ting i søen incl. mere eller mindre nedbrudte organismer, der afgiver
 >stoffer, men hvis det er en sund sø er der balance i den - jeg ved
 >godt det er et upræcist ord, men jeg må bare konstatere, at der ikke
 >er noget ulækkert ved vandet. Der er også masser af bakterier i ymer.
 
 I ymer er der tale om gærkulturer, der sammen med mælkesyrebakterier
  udelukker angreb af skadelige bakterier.
 Faktisk er mælk landgtidsholdbar p.g.a. meget lav kimtal. Mange bakterier
 vil nedbryde mælk og danne mere eller mindre giftige forbindelser.
 I en skovsø er der tale om overfladevand, der kan indeholde patogene
 bakterier - f.eks. fra døde dyr o. lign.
 At drikke vand fra en skovsø kan være endog meget sundhedsfarligt.
 Her bør man også anvende forsigtighedsprincippet.
 
 
 -- 
 Med venlig hilsen
 Per A. Hansen 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jesper Lauridsen (19-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jesper Lauridsen | 
  Dato :  19-08-08 12:00 |  
  |   
            On Mon, 18 Aug 2008 10:52:50 +0200, Rado wrote:
 
 > On 17 Aug 2008 18:53:50 GMT, Jesper Lauridsen
 > <rorschak@sorrystofanet.dk> wrote:
 > 
 >>At fjerne salt fra vand er energikrævende.
 > 
 > Det er næsten alting jo. Og man kan sikkert udvikle mindre
 > energikrævende metoder, det har man gjort på mange andre områder.
 
 SÃ¥ er det jo bare med at komme igang. Der er et rigtigt stort marked
 for en effektiv rensning af havvand.
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Poul E Hansen (20-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Poul E Hansen | 
  Dato :  20-08-08 06:05 |  
  |   
            On 18 Aug., 21:44, Poul E Hansen <o...@ofir.dk> wrote:
 > On 18 Aug., 20:10, "Preben Riis Sørensen" <pre...@esenet.dk> wrote:
 >
 > > "Rado" <r...@fjernpost1.tele.dk> skrev
 >
 > > > Bakterieindholdet har efter min mening ikke rigtig noget med
 > > > kvaliteten at gøre, ikke mindst fordi der normalt er tale om harmløse
 > > > bakterier som vi alle i forvejen render rundt med et par kilo af i
 > > > maven.
 >
 > > Der er bare den ubehagelige ting, at hvis der er bakterier i vandet, er det
 > > tegn på at der ligger forskelligt og rådner, alt for tæt på hvor der tages
 > > vand. Evt. bare en konstatering af at boringen ikke er dyb nok, eller
 > > brønddæksel og de første meter i åbne brønde er for ringe.
 >
 > Prøv at drikke af en skovsø med klart vand. Det er ikke ubehageligt,
 > tværtimod. Det er noget andet end bare vandværksvand. Der skal ok være
 > ting i søen incl. mere eller mindre nedbrudte organismer,
 
 Rettelse: organisk materiale.
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Poul E Hansen (22-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Poul E Hansen | 
  Dato :  22-08-08 14:29 |  
  |   
            On 22 Aug., 05:35, "Bo Warming" <b...@bwng.dk> wrote:
 > "Per A. Hansen" <xperhan...@energimail.dk> skrev i en meddelelsenews:48ad177b$0$90268$14726298@news.sunsite.dk...
 >
 > > "Bertel Lund Hansen" <unosp...@lundhansen.dk> skrev i en meddelelse
 > >news:f8dba4ttosl8aqu84qptreu7feg5d6tf0r@news.stofanet.dk...
 > >> Per A. Hansen skrev:
 >
 > >>> - men reelt er kvaliteten højere end det vand, man kan købe i flasker i
 > >>> f.eks. Tenerife.
 >
 > >> Den er også højere end det vand man kan købe på flaske i Danmark.
 >
 > > En god pointe. Der er f.eks. lidt pthalather, hvir der er tale en blød
 > > plastflaske.
 >
 > Jeg kender ingen der er blevet syg af de phatalater
 
 Det skal du ikke være sikker på.
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Poul E Hansen (22-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Poul E Hansen | 
  Dato :  22-08-08 14:33 |  
  |   
            On 21 Aug., 09:18, "Per A. Hansen" <xperhan...@energimail.dk> wrote:
 > "Bertel Lund Hansen" <unosp...@lundhansen.dk> skrev i en meddelelsenews:f8dba4ttosl8aqu84qptreu7feg5d6tf0r@news.stofanet.dk...
 >
 > > Per A. Hansen skrev:
 >
 > >> - men reelt er kvaliteten højere end det vand, man kan købe i flasker i
 > >> f.eks. Tenerife.
 >
 > > Den er også højere end det vand man kan købe på flaske i Danmark.
 >
 > En god pointe. Der er f.eks. lidt pthalather, hvir der er tale en blød
 > plastflaske.
 
 Ja hvis plastiken er PVC. Men der findes vel andre plasttyper som kan
 bruges og hvor flasker af dem kan presses sammen selvom der ikke er
 tilsat blødgørere?
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Poul E Hansen (26-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Poul E Hansen | 
  Dato :  26-08-08 04:45 |  
  |   
            On 23 Aug., 15:43, "Bo Warming" <b...@bwng.dk> wrote:
 
 > Kender nogen tegn på at nogen er skadet af phatalat - mon ikke kun
 > forsøgsdyr der fik det i enorm dosis fik kræft?- Skjul tekst i anførselstegn -
 
 Du går selv op i at man skal bruge sin egen vurderingsevne. Det
 forekommer mig umiddelbart usmart at 'tilsætte' blødgørere i hård
 plast som så bliver blød hvorefter det tilsatte skidt ligeså langsomt
 siver ud. Hvis du ikke kan smage dem kan det være fordi phtalaterne
 forekommer i 'for små' mængder - og at drikke fra en dårlig-
 plastikflaske giver måske ikke umiddelbart ubehag, fordi man styrkes
 ved det øvrige indhold, og fordi man udsættes for så mange skadelige
 stoffer forskellige steder - dermed bliver det sværere at erfare hvad
 der skader. Der findes måske uskadelige blødgørere (der er blevet
 udviklet vegetabilske blødgørere), men phtalater er skadelige og hvis
 du skule smage dig frem ved at  snuse til rent phtalat, ville du
 formentlig skynde dig væk.
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Poul E Hansen (29-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Poul E Hansen | 
  Dato :  29-08-08 03:36 |  
  |   
            On 28 Aug., 09:18, "Bo Warming" <b...@bwng.dk> wrote:
 > "Per A. Hansen" <xperhan...@energimail.dk> skrev i en meddelelsenews:48b13d2c$0$90271$14726298@news.sunsite.dk...
 >
 >
 >
 >
 >
 >
 >
 > > "Martin M. S. Pedersen" <traxpla...@gmail.com> skrev i en meddelelse
 > >news:48afc94a$0$15879$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > >> Per A. Hansen wrote:
 > >>> "Rado" <r...@fjernpost1.tele.dk> skrev i en meddelelse
 > >>>news:l3eia454smc24tbb65lbg3r95lr6pcl5jv@4ax.com...
 > >>>> On Fri, 15 Aug 2008 18:56:14 +0200, Bertel Lund Hansen
 > >>>> <unosp...@lundhansen.dk> wrote:
 >
 > >>>>> Per A. Hansen skrev:
 >
 > >>>>>> - men reelt er kvaliteten højere end det vand, man kan købe i flasker
 > >>>>>> i
 > >>>>>> f.eks. Tenerife.
 > >>>>> Den er også højere end det vand man kan købe på flaske i Danmark.
 > >>>> Ikke når det gælder smagen. Jeg har endnu ikke oplevet vandværksvand
 > >>>> noget sted i landet der kan måle sig med f.ex. Denice eller Harilds i
 > >>>> smag.
 >
 > >>> Evt. smag skyldes urenheder i vandet. Det kan være opløste stoffer og
 > >>> CO2.
 >
 > >> Hvad med mineraler ? Smager de også ?
 > > Visse mineraler kan påvirke smagsløgene - oftest i den dårlige ende.
 >
 > >> Anyway der er vist også flere sunde mineraler i postevand end flaskevand.
 > > Sunde mineraler må være nødvendige mineraler, som man har fået for lidt
 > > af?
 > > Mineralindholdet i drikkevand er så lille, at man vist må betegne denne
 > > kilde
 > > som ignorabel - bortset fra de skadelige tungmetaller.
 >
 > >> Bare det at flaskevandet har ligget i en plastikflaske i flere uger, før
 > >> folk drikker den, betyder på at det er mindre sundt.
 >
 > > Det tror jeg du har ret i. De opløste phthalater o.a. miljøfremmede
 > > stoffer
 > > er ganske vist mikroskopiske, men det danske drikkevand fra hanen må
 > > betegnes som værende bedre end drikkevand fra flaske.
 > > Men hvis nogle føler sig bedre af at købe vand af en lidt dårligere
 > > kvalitet,
 > > så der det da udmærket.
 > > I forhold til det, man efterfølgende putter i vandet i form af saft, te,
 > > kaffe
 > > m.v., så er det i småtingsafdelingen, hvad der evt. kan findes i
 > > drikkevandet -
 > > uanset om det komemr fra flaske eller hane.
 >
 > Fare v phtalat er skrivebbordsteori udfra forsøgsdyr
 >
 > Intet smagspanel har kunne fornemme om vand var på flaske med afsmitning af
 > disse blødgørere
 
 Ret det til: du har ikke hørt om...
 Jeg har tidligere lagt mærke til at Coca Cola fra dåse smagt bedre fra
 flaske. Jeg tænkte dengang, at det nok var en placebovirkning ved at
 jeg mærkede det kolde rene metal. Jeg ville nok heller ikke have bidt
 nærmere mærke i det da jeg for et kvarters tid siden drak vand fra en
 tom sodavandsflaske, hvis ikke vi havde haft denne diskussion; at
 vandet smagte ringere end vand fra vandhanen, var tydeligt, og nu
 viser det sig så, at nogle flasker indeholder phtalater. Jeg ved ikke
 om sodavandsflasker gør. Men de er jo bløde - de kan presse lidt samme
 uden at de ligesom brækker - tyder det på at det er PVC med blødgørere
 i?
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Bo Warming (29-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bo Warming | 
  Dato :  29-08-08 14:51 |  
  |   
            "Poul E Hansen" <ook@ofir.dk> skrev i en meddelelse 
 news:701c9360-ee7b-4396-9214-4d1b9dd0d16a@z72g2000hsb.googlegroups.com...
 On 28 Aug., 09:18, "Bo Warming" <b...@bwng.dk> wrote:
 > "Per A. Hansen" <xperhan...@energimail.dk> skrev i en 
 > meddelelsenews:48b13d2c$0$90271$14726298@news.sunsite.dk...
 >
 > > "Martin M. S. Pedersen" <traxpla...@gmail.com> skrev i en meddelelse
 > >news:48afc94a$0$15879$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > >> Per A. Hansen wrote:
 > >>> "Rado" <r...@fjernpost1.tele.dk> skrev i en meddelelse
 > >>>news:l3eia454smc24tbb65lbg3r95lr6pcl5jv@4ax.com...
 > >>>> On Fri, 15 Aug 2008 18:56:14 +0200, Bertel Lund Hansen
 > >>>> <unosp...@lundhansen.dk> wrote:
 >
 > >>>>> Per A. Hansen skrev:
 >
 > >>>>>> - men reelt er kvaliteten højere end det vand, man kan købe i 
 > >>>>>> flasker
 > >>>>>> i
 > >>>>>> f.eks. Tenerife.
 > >>>>> Den er også højere end det vand man kan købe på flaske i Danmark.
 > >>>> Ikke når det gælder smagen. Jeg har endnu ikke oplevet vandværksvand
 > >>>> noget sted i landet der kan måle sig med f.ex. Denice eller Harilds i
 > >>>> smag.
 >
 > >>> Evt. smag skyldes urenheder i vandet. Det kan være opløste stoffer og
 > >>> CO2.
 >
 > >> Hvad med mineraler ? Smager de også ?
 > > Visse mineraler kan påvirke smagsløgene - oftest i den dårlige ende.
 >
 > >> Anyway der er vist også flere sunde mineraler i postevand end 
 > >> flaskevand.
 > > Sunde mineraler må være nødvendige mineraler, som man har fået for lidt
 > > af?
 > > Mineralindholdet i drikkevand er så lille, at man vist må betegne denne
 > > kilde
 > > som ignorabel - bortset fra de skadelige tungmetaller.
 >
 > >> Bare det at flaskevandet har ligget i en plastikflaske i flere uger, 
 > >> før
 > >> folk drikker den, betyder på at det er mindre sundt.
 >
 > > Det tror jeg du har ret i. De opløste phthalater o.a. miljøfremmede
 > > stoffer
 > > er ganske vist mikroskopiske, men det danske drikkevand fra hanen må
 > > betegnes som værende bedre end drikkevand fra flaske.
 > > Men hvis nogle føler sig bedre af at købe vand af en lidt dårligere
 > > kvalitet,
 > > så der det da udmærket.
 > > I forhold til det, man efterfølgende putter i vandet i form af saft, te,
 > > kaffe
 > > m.v., så er det i småtingsafdelingen, hvad der evt. kan findes i
 > > drikkevandet -
 > > uanset om det komemr fra flaske eller hane.
 >
 > Fare v phtalat er skrivebbordsteori udfra forsøgsdyr
 >
 > Intet smagspanel har kunne fornemme om vand var på flaske med afsmitning 
 > af
 > disse blødgørere
 
 Ret det til: du har ikke hørt om...
 Jeg har tidligere lagt mærke til at Coca Cola fra dåse smagt bedre fra
 flaske. Jeg tænkte dengang, at det nok var en placebovirkning ved at
 jeg mærkede det kolde rene metal. Jeg ville nok heller ikke have bidt
 nærmere mærke i det da jeg for et kvarters tid siden drak vand fra en
 tom sodavandsflaske, hvis ikke vi havde haft denne diskussion; at
 vandet smagte ringere end vand fra vandhanen, var tydeligt, og nu
 viser det sig så, at nogle flasker indeholder phtalater. Jeg ved ikke
 om sodavandsflasker gør. Men de er jo bløde - de kan presse lidt samme
 uden at de ligesom brækker - tyder det på at det er PVC med blødgørere
 i?
 Hæld fra den bløde plastflaske over i glas med isterninger og erfar at DET 
 ER PLACEBOEFFEKT DER NARRER DIG TIL AT TRO AT DU KAN SMAGE FEM 
 PHATALATMMOLEKYLER
 
 Skal vi vædde - vi udfører eksperimentet Bjelkes Alle 46. Jeg har cola på 
 glasflaske i køleskabet og det hælder vi i en ren blød gennemsigtig 
 plastflaske og så på glas
 Hvad tør du sætte på højkant mht at blødgører ikke kan smages? 
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Per A. Hansen (04-09-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Per A. Hansen | 
  Dato :  04-09-08 08:18 |  
  |   
            
 "Poul E Hansen" <ook@ofir.dk> skrev i en meddelelse 
 news:701c9360-ee7b-4396-9214-4d1b9dd0d16a@z72g2000hsb.googlegroups.com...
 On 28 Aug., 09:18, "Bo Warming" <b...@bwng.dk> wrote:
 > "Per A. Hansen" <xperhan...@energimail.dk> skrev i en 
 > meddelelsenews:48b13d2c$0$90271$14726298@news.sunsite.dk...
 > > "Martin M. S. Pedersen" <traxpla...@gmail.com> skrev i en meddelelse
 > >news:48afc94a$0$15879$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > >> Per A. Hansen wrote:
 > >>> "Rado" <r...@fjernpost1.tele.dk> skrev i en meddelelse
 > >>>news:l3eia454smc24tbb65lbg3r95lr6pcl5jv@4ax.com...
 > >>>> On Fri, 15 Aug 2008 18:56:14 +0200, Bertel Lund Hansen
 > >>>> <unosp...@lundhansen.dk> wrote:
 >
 > >>>>> Per A. Hansen skrev:
 >
 > >>>>>> - men reelt er kvaliteten højere end det vand, man kan købe i 
 > >>>>>> flasker
 > >>>>>> i
 > >>>>>> f.eks. Tenerife.
 > >>>>> Den er også højere end det vand man kan købe på flaske i Danmark.
 > >>>> Ikke når det gælder smagen. Jeg har endnu ikke oplevet vandværksvand
 > >>>> noget sted i landet der kan måle sig med f.ex. Denice eller Harilds i
 > >>>> smag.
 >
 > >>> Evt. smag skyldes urenheder i vandet. Det kan være opløste stoffer og
 > >>> CO2.
 >
 > >> Hvad med mineraler ? Smager de også ?
 > > Visse mineraler kan påvirke smagsløgene - oftest i den dårlige ende.
 >
 > >> Anyway der er vist også flere sunde mineraler i postevand end 
 > >> flaskevand.
 > > Sunde mineraler må være nødvendige mineraler, som man har fået for lidt
 > > af?
 > > Mineralindholdet i drikkevand er så lille, at man vist må betegne denne
 > > kilde
 > > som ignorabel - bortset fra de skadelige tungmetaller.
 >
 > >> Bare det at flaskevandet har ligget i en plastikflaske i flere uger, 
 > >> før
 > >> folk drikker den, betyder på at det er mindre sundt.
 >
 > > Det tror jeg du har ret i. De opløste phthalater o.a. miljøfremmede
 > > stoffer
 > > er ganske vist mikroskopiske, men det danske drikkevand fra hanen må
 > > betegnes som værende bedre end drikkevand fra flaske.
 > > Men hvis nogle føler sig bedre af at købe vand af en lidt dårligere
 > > kvalitet,
 > > så der det da udmærket.
 > > I forhold til det, man efterfølgende putter i vandet i form af saft, te,
 > > kaffe
 > > m.v., så er det i småtingsafdelingen, hvad der evt. kan findes i
 > > drikkevandet -
 > > uanset om det komemr fra flaske eller hane.
 >
 > Fare v phtalat er skrivebbordsteori udfra forsøgsdyr
 >
 > Intet smagspanel har kunne fornemme om vand var på flaske med afsmitning 
 > af
 > disse blødgørere
 
 >........tom sodavandsflaske, hvis ikke vi havde haft denne diskussion; at
 >vandet smagte ringere end vand fra vandhanen, var tydeligt, og nu
 >viser det sig så, at nogle flasker indeholder phtalater. Jeg ved ikke
 >om sodavandsflasker gør. Men de er jo bløde - de kan presse lidt samme
 >uden at de ligesom brækker - tyder det på at det er PVC med blødgørere
 >i?
 
 Blødt plast indeholder phthalater af den langkædede type, d.v.s. de er
 både cancerogene og mutagene i modsætning til de kortkædede phthalater,
 som der har været en del blæst om, da en af stråforkorterne indeholder lidt 
 af
 denne uskadelige art af phtalat.
 Jeg tror ikke du kan smage stoffet - men blødt plast bør ikke anvendes til
 fødevarer.
 
 
 -- 
 Med venlig hilsen
 Per A. Hansen
 
 
 
 
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Poul E Hansen (05-09-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Poul E Hansen | 
  Dato :  05-09-08 11:35 |  
  |   
            On 4 Sep., 09:18, "Per A. Hansen" <xperhan...@energimail.dk> wrote:
 > "Poul E Hansen" <o...@ofir.dk> skrev i en meddelelsenews:701c9360-ee7b-4396-9214-4d1b9dd0d16a@z72g2000hsb.googlegroups.com...
 > On 28 Aug., 09:18, "Bo Warming" <b...@bwng.dk> wrote:
 >
 >
 >
 >
 >
 > > "Per A. Hansen" <xperhan...@energimail.dk> skrev i en
 > > meddelelsenews:48b13d2c$0$90271$14726298@news.sunsite.dk...
 > > > "Martin M. S. Pedersen" <traxpla...@gmail.com> skrev i en meddelelse
 > > >news:48afc94a$0$15879$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > > >> Per A. Hansen wrote:
 > > >>> "Rado" <r...@fjernpost1.tele.dk> skrev i en meddelelse
 > > >>>news:l3eia454smc24tbb65lbg3r95lr6pcl5jv@4ax.com...
 > > >>>> On Fri, 15 Aug 2008 18:56:14 +0200, Bertel Lund Hansen
 > > >>>> <unosp...@lundhansen.dk> wrote:
 >
 > > >>>>> Per A. Hansen skrev:
 >
 > > >>>>>> - men reelt er kvaliteten højere end det vand, man kan købe i
 > > >>>>>> flasker
 > > >>>>>> i
 > > >>>>>> f.eks. Tenerife.
 > > >>>>> Den er også højere end det vand man kan købe på flaske i Danmark.
 > > >>>> Ikke når det gælder smagen. Jeg har endnu ikke oplevet vandværksvand
 > > >>>> noget sted i landet der kan måle sig med f.ex. Denice eller Harilds i
 > > >>>> smag.
 >
 > > >>> Evt. smag skyldes urenheder i vandet. Det kan være opløste stoffer og
 > > >>> CO2.
 >
 > > >> Hvad med mineraler ? Smager de også ?
 > > > Visse mineraler kan påvirke smagsløgene - oftest i den dårlige ende.
 >
 > > >> Anyway der er vist også flere sunde mineraler i postevand end
 > > >> flaskevand.
 > > > Sunde mineraler må være nødvendige mineraler, som man har fået for lidt
 > > > af?
 > > > Mineralindholdet i drikkevand er så lille, at man vist må betegne denne
 > > > kilde
 > > > som ignorabel - bortset fra de skadelige tungmetaller.
 >
 > > >> Bare det at flaskevandet har ligget i en plastikflaske i flere uger,
 > > >> før
 > > >> folk drikker den, betyder på at det er mindre sundt.
 >
 > > > Det tror jeg du har ret i. De opløste phthalater o.a. miljøfremmede
 > > > stoffer
 > > > er ganske vist mikroskopiske, men det danske drikkevand fra hanen må
 > > > betegnes som værende bedre end drikkevand fra flaske.
 > > > Men hvis nogle føler sig bedre af at købe vand af en lidt dårligere
 > > > kvalitet,
 > > > så der det da udmærket.
 > > > I forhold til det, man efterfølgende putter i vandet i form af saft, te,
 > > > kaffe
 > > > m.v., så er det i småtingsafdelingen, hvad der evt. kan findes i
 > > > drikkevandet -
 > > > uanset om det komemr fra flaske eller hane.
 >
 > > Fare v phtalat er skrivebbordsteori udfra forsøgsdyr
 >
 > > Intet smagspanel har kunne fornemme om vand var på flaske med afsmitning
 > > af
 > > disse blødgørere
 > >........tom sodavandsflaske, hvis ikke vi havde haft denne diskussion; at
 > >vandet smagte ringere end vand fra vandhanen, var tydeligt, og nu
 > >viser det sig så, at nogle flasker indeholder phtalater. Jeg ved ikke
 > >om sodavandsflasker gør. Men de er jo bløde - de kan presse lidt samme
 > >uden at de ligesom brækker - tyder det på at det er PVC med blødgørere
 > >i?
 >
 > Blødt plast indeholder phthalater af den langkædede type,
 
 Er det plastik sodavandsflasker består af 'blødt plastik'.
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Poul E Hansen (06-09-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Poul E Hansen | 
  Dato :  06-09-08 11:28 |  
  |   
            On 4 Sep., 09:18, "Per A. Hansen" <xperhan...@energimail.dk> wrote:
 
 > Blødt plast indeholder phthalater af den langkædede type, d.v.s. de er
 > både cancerogene og mutagene i modsætning til de kortkædede phthalater,
 > som der har været en del blæst om, da en af stråforkorterne indeholder lidt
 > af
 > denne uskadelige art af phtalat.
 
 Jeg ved af personlige erfaringer, at den maling man bruger i dag er
 skadelig. Sommetider, fremhæver folk, at de har brugt vandbaseret
 maling, selvom næssten al maling i dag er vandbaseret og selvom den
 indeholder masser af skadelige stoffer som afdamper også efter den har
 tørret. Det er alligevel tilladt; måske tager lovgiverne også fejl når
 det gælder stråforkortere og andre kortkædede ptalater. At dømme udfra
 den virkning det har på kornet, er det et farligt stof. Det virker
 forrykt, at man (nogle) som en selvfølge på den måde gør kornet
 mindre. De må fremavle sorter med mindre strå eller give afkald på
 noget af høstvolumenen.
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Poul E Hansen (06-09-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Poul E Hansen | 
  Dato :  06-09-08 11:57 |  
  |   
            On 4 Sep., 09:13, "Per A. Hansen" <xperhan...@energimail.dk> wrote:
 
 > I ymer er der tale om gærkulturer, der sammen med mælkesyrebakterier
 >  udelukker angreb af skadelige bakterier.
 > Faktisk er mælk landgtidsholdbar p.g.a. meget lav kimtal.
 
 som betyder ... ?
 
 > I en skovsø er der tale om overfladevand, der kan indeholde patogene
 > bakterier - f.eks. fra døde dyr o. lign.
 > At drikke vand fra en skovsø kan være endog meget sundhedsfarligt.
 > Her bør man også anvende forsigtighedsprincippet.
 
 Jeg vil nok her følge min personlige vurdering - men det er måske også
 det du mener.
 Hvis vandet er uklart, er der i hvert fald et eller andet i det i
 større mængder.
 Hvis det er klart, kan man håbe på det skyldes, at søen er i balance,
 så den indeholder de dyr, planter og baktereier der skal til for at
 skadelige stoffer og bakterier højst findes i små koncentrationer i
 vandet. Måske er det da ligefrem vaccinerende at drikke vandet.
 
 Det jeg tænker mest på, er om der er blevet brugt pesticider i skoven
 omkring søen. Du har skrevet, at pesticidrester i vandløb er i
 ubetydelige mængder ((de overholder vist nok som regel grænseværdierne
 for drikkevand) hvad jeg ikke hermed har anerkendt). Det er ikke
 sikkert det samme gælder overfaldevand - hvor stor mon risikoen er,
 kort efter der er blevet sprøjtet?
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |