/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Re: God kokkekniv
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 04-08-08 17:48

Ole Laresn <olenospam@nospam.dk> on mandag 4. august 2008 at 18:20 +0100
wrote:
>Kan ikke undlade et lille suk: Hvis "folk" brugte tiden og pengene, de
>bruger på designer-køkken-dimser, på gode råvarer og tilberedning af
>dem, ville meget se anderledes ud.

Hvad får dig til at tro at det er det, der sker?
Hvis du kaster et hurtigt blik ned over de aktive skribenter i denne
gruppe, vil du da netop opleve mennesker, der faktisk lægger vægt på de
gode råvarer, tilberedningen osv.
>
>Det er vist velkendt, at i takt med at folk bruger stigende formuer på
>køkken (incl. udstyr), bruger de tilsvarende mindre tid på at tilberede
>mad. Og det er naturligvis deres egen sag, men sjovt, synes jeg.
>
>En gammel stålkniv til kr. 60 er min bedste. Slibes vel 2 x år og kan
>barbere hår af armen.

Jamen det er jo fint - men der nu noget besynderligt ulogisk i den
sammenstilling du laver - valg af ordentligt værktøj = ligegyldighed
overfor det, det skal bruges til.
Den kunne du have brugt, hvis nogle - Gud forbyde det - havde foreslået en
elkniv ))
>
>
>Har med egne øjne konstateret, at nogle rustfrie ikke holder skæret i 1
>md. om de kommer i en opvaskemaskine.

Almen viden for langt de fleste her i gruppen - tror sgu ikke jeg har en
eneste rustfri kniv

>
>Og vel er en Sabattier eller Zwilling lækre sager - at skære en pizza
>fra Alis grillbar over med

Jow jow


--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





 
 
Ole Laresn (04-08-2008)
Kommentar
Fra : Ole Laresn


Dato : 04-08-08 18:46

Frank Løkkegaard skrev:
> Ole Laresn <olenospam@nospam.dk> on mandag 4. august 2008 at 18:20 +0100
> wrote:
>> Kan ikke undlade et lille suk: Hvis "folk" brugte tiden og pengene, de
>> bruger på designer-køkken-dimser, på gode råvarer og tilberedning af
>> dem, ville meget se anderledes ud.
>
> Hvad får dig til at tro at det er det, der sker?
> Hvis du kaster et hurtigt blik ned over de aktive skribenter i denne
> gruppe, vil du da netop opleve mennesker, der faktisk lægger vægt på de
> gode råvarer, tilberedningen osv.


Tror bestemt ikke at gruppen udgør et repræsentativt udsnit af
befolkningen.

Sammenhold af den tid, folk bruger i køkkennet med omsætningen på køkken
og -udstyr har forlængst vist den nævnte sammenhæng

Kasper Bergholt (04-08-2008)
Kommentar
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 04-08-08 19:34

On Mon, 04 Aug 2008 19:46:02 +0200, Ole Laresn <olenospam@nospam.dk>
wrote:

>Frank Løkkegaard skrev:
>> Ole Laresn <olenospam@nospam.dk> on mandag 4. august 2008 at 18:20 +0100
>> wrote:
>>> Kan ikke undlade et lille suk: Hvis "folk" brugte tiden og pengene, de
>>> bruger på designer-køkken-dimser, på gode råvarer og tilberedning af
>>> dem, ville meget se anderledes ud.
>>
>> Hvad får dig til at tro at det er det, der sker?
>> Hvis du kaster et hurtigt blik ned over de aktive skribenter i denne
>> gruppe, vil du da netop opleve mennesker, der faktisk lægger vægt på de
>> gode råvarer, tilberedningen osv.
>
>
>Tror bestemt ikke at gruppen udgør et repræsentativt udsnit af
>befolkningen.
>
>Sammenhold af den tid, folk bruger i køkkennet med omsætningen på køkken
>og -udstyr har forlængst vist den nævnte sammenhæng

Der kan sikkert ekstraheres et håndgribeligt tal for den anden
størrelse. Den første derimod er nok svær at opgøre. Jeg ville ikke
være så skråsikker i min sammenstilling.

Du har ret, gruppen her er ikke repræsentativ. Det er få
usenetgrupper, og det er sgu nok meget godt (ta' tonen tonen i
dk.politik til eksempel).

Tidligere har det været diskuteret, om alting vitterligt var bedre i
gamle dage. Kartoflernes smag og konsistens, saucens smag, kødets
struktur og smag, osv. osv.

Jeg hælder til den tolkning at visse ting, men kun visse, var bedre i
gamle dage. Udbudet af råvarer i dag er enomrt i forhold til forne
tider. Videnskaben og kogekunsten har rykket sig markant.

Jeg tror, at der blev serveret meget dårligt kød og dårlig melopbagt
sovs tidligere. Vinen var ikke, hvad den er nu. Principperne bag
kultur-& naturgær, koldgæring, geologi, osv. er blotlagt markant mere
præcist i dag, end de var tidligere.

Men det ville være fantastisk med en tidsmaskine, så man kunne prøve
selv.


---
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter -- fjerkræ,
bornholmerhane, kantareller, riesling fra A. Boxler)




Ole Larsen (04-08-2008)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 04-08-08 21:38

Kasper Bergholt skrev:

>
> Tidligere har det været diskuteret, om alting vitterligt var bedre i
> gamle dage. Kartoflernes smag og konsistens, saucens smag, kødets
> struktur og smag, osv. osv.
>
> Jeg hælder til den tolkning at visse ting, men kun visse, var bedre i
> gamle dage. Udbudet af råvarer i dag er enomrt i forhold til forne
> tider. Videnskaben og kogekunsten har rykket sig markant.
>
> Jeg tror, at der blev serveret meget dårligt kød og dårlig melopbagt
> sovs tidligere. Vinen var ikke, hvad den er nu. Principperne bag
> kultur-& naturgær, koldgæring, geologi, osv. er blotlagt markant mere
> præcist i dag, end de var tidligere.
>
> Men det ville være fantastisk med en tidsmaskine, så man kunne prøve
> selv.
>
Noget var bedre og noget var ikke - jeg er gammel nok til at være
tidsmaskine og min barndoms grydestegte kylling (poulard var ikke
opfundet) stoppet med persille og æggeblomme kartofter er svær at
gentage i dag hvis man ikke lige selv dyrker/opdrætter

Kasper Bergholt (04-08-2008)
Kommentar
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 04-08-08 22:16

On Mon, 04 Aug 2008 22:37:50 +0200, Ole Larsen <olenospam@nospam.dk>
wrote:

>Kasper Bergholt skrev:
>
>>
>> Tidligere har det været diskuteret, om alting vitterligt var bedre i
>> gamle dage. Kartoflernes smag og konsistens, saucens smag, kødets
>> struktur og smag, osv. osv.
>>
>> Jeg hælder til den tolkning at visse ting, men kun visse, var bedre i
>> gamle dage. Udbudet af råvarer i dag er enomrt i forhold til forne
>> tider. Videnskaben og kogekunsten har rykket sig markant.
>>
>> Jeg tror, at der blev serveret meget dårligt kød og dårlig melopbagt
>> sovs tidligere. Vinen var ikke, hvad den er nu. Principperne bag
>> kultur-& naturgær, koldgæring, geologi, osv. er blotlagt markant mere
>> præcist i dag, end de var tidligere.
>>
>> Men det ville være fantastisk med en tidsmaskine, så man kunne prøve
>> selv.
>>
>Noget var bedre og noget var ikke - jeg er gammel nok til at være
>tidsmaskine og min barndoms grydestegte kylling (poulard var ikke
>opfundet) stoppet med persille og æggeblomme kartofter er svær at
>gentage i dag hvis man ikke lige selv dyrker/opdrætter

Du skal have fat i en 12 uger Plymouth-Rock-kylling og nogle
lammefjordskartofler fra en af de bedre producenter (fx Søren Viuff)
-- nå ja, det var det du skrev, hvis man ikke selv
dyrker/producerer/opdrætter.

Men det gjorde flertallet vel heller ikke i gamle dage.... Langt fra!

Og så vil jeg lige slå et slag for én af mine egne opskrifter --
bornholmerhane med smørstegte kantareller og pommes sarladaises:

http://www.bergholt.net/bornholmerhane_kantareller.html

-- lavet i en af de unges køkkener -- med en Zwillingkniv, inkl.
snitningen af kartoflerne.

---
Mvh.
Kasper Bergholt
http:///www.berggholt.net (Bergholts opskrifter)

Ole Larsen (04-08-2008)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 04-08-08 22:53

Kasper Bergholt skrev:

>>>
>> Noget var bedre og noget var ikke - jeg er gammel nok til at være
>> tidsmaskine og min barndoms grydestegte kylling (poulard var ikke
>> opfundet) stoppet med persille og æggeblomme kartofter er svær at
>> gentage i dag hvis man ikke lige selv dyrker/opdrætter
>
> Du skal have fat i en 12 uger Plymouth-Rock-kylling og nogle
> lammefjordskartofler fra en af de bedre producenter (fx Søren Viuff)
> -- nå ja, det var det du skrev, hvis man ikke selv
> dyrker/producerer/opdrætter.
>
> Men det gjorde flertallet vel heller ikke i gamle dage.... Langt fra!

Nej, da var det en del af sortimentet hos den alm. detailhandler.

>
> ---
> Mvh.
> Kasper Bergholt
> http:///www.berggholt.net (Bergholts opskrifter)

Steen Jakobsen (05-08-2008)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 05-08-08 14:25


"Ole Laresn" <olenospam@nospam.dk> skrev i meddelelsen
news:4897405a$0$90274$14726298@news.sunsite.dk...
>
> Tror bestemt ikke at gruppen udgør et repræsentativt udsnit af
> befolkningen.

Forhåbentligt ikke. Det ville da godt nok være et trælst liv at skulle
omgåes den slags mennesker til hverdag.
Og til dem der spørger hvorfor: Læs tilbage i tråden, magen til ordkløveri
og snopperi findes der næppe i nogen andre fora på hverken usenet eller i
det virkelige liv. Og ja jeg ved det JensB, jeg har taget en tudekiks.

Steen.


ASKF (04-08-2008)
Kommentar
Fra : ASKF


Dato : 04-08-08 22:02

Frank Løkkegaard ytrede sig i
<fc.0073fb6b085c4c553b9aca00d8572600.85c4c5e@net.dialog.dk> med dette:

>Ole Laresn <olenospam@nospam.dk> on mandag 4. august 2008 at 18:20 +0100
>wrote:
[snip]
>Jamen det er jo fint - men der nu noget besynderligt ulogisk i den
>sammenstilling du laver - valg af ordentligt værktøj = ligegyldighed
>overfor det, det skal bruges til.
>Den kunne du have brugt, hvis nogle - Gud forbyde det - havde foreslået en
>elkniv ))

En elkniv kan da være fremragende, hvis man har behov for at skære i
dybfrosne varer. Min far fandt også god brug for den i sit
hobbyværksted, hvilket min mor blev godt sur over, for den var ofte
besværlig at gøre ren de par gange om året hun skulle bruge den til at
skære bøffer af en frossen steg.
--
Allan Stig Kiilerich Frederiksen
"When you try to change a mans paradigm, you must keep in mind that he
can hear you only through the filter of the paradigm he holds."
-Myron Tribus

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste