On Mon, 04 Aug 2008 19:46:02 +0200, Ole Laresn <olenospam@nospam.dk>
wrote:
>Frank Løkkegaard skrev:
>> Ole Laresn <olenospam@nospam.dk> on mandag 4. august 2008 at 18:20 +0100
>> wrote:
>>> Kan ikke undlade et lille suk: Hvis "folk" brugte tiden og pengene, de
>>> bruger på designer-køkken-dimser, på gode råvarer og tilberedning af
>>> dem, ville meget se anderledes ud.
>>
>> Hvad får dig til at tro at det er det, der sker?
>> Hvis du kaster et hurtigt blik ned over de aktive skribenter i denne
>> gruppe, vil du da netop opleve mennesker, der faktisk lægger vægt på de
>> gode råvarer, tilberedningen osv.
>
>
>Tror bestemt ikke at gruppen udgør et repræsentativt udsnit af
>befolkningen.
>
>Sammenhold af den tid, folk bruger i køkkennet med omsætningen på køkken
>og -udstyr har forlængst vist den nævnte sammenhæng
Der kan sikkert ekstraheres et håndgribeligt tal for den anden
størrelse. Den første derimod er nok svær at opgøre. Jeg ville ikke
være så skråsikker i min sammenstilling.
Du har ret, gruppen her er ikke repræsentativ. Det er få
usenetgrupper, og det er sgu nok meget godt (ta' tonen tonen i
dk.politik til eksempel).
Tidligere har det været diskuteret, om alting vitterligt var bedre i
gamle dage. Kartoflernes smag og konsistens, saucens smag, kødets
struktur og smag, osv. osv.
Jeg hælder til den tolkning at visse ting, men kun visse, var bedre i
gamle dage. Udbudet af råvarer i dag er enomrt i forhold til forne
tider. Videnskaben og kogekunsten har rykket sig markant.
Jeg tror, at der blev serveret meget dårligt kød og dårlig melopbagt
sovs tidligere. Vinen var ikke, hvad den er nu. Principperne bag
kultur-& naturgær, koldgæring, geologi, osv. er blotlagt markant mere
præcist i dag, end de var tidligere.
Men det ville være fantastisk med en tidsmaskine, så man kunne prøve
selv.
---
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter -- fjerkræ,
bornholmerhane, kantareller, riesling fra A. Boxler)