/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
De nye Lite-øl
Fra : Jens Bruun


Dato : 17-04-08 20:11

De nye Carlsberg og Tuborg Lite-øl indeholder angiveligt 30% færre kalorier
sammenlignet med de "almindelige" udgaver. Samtidig holder de en
alkoholprocent på 4,1 vol. Hvordan hænger det sammen?

Mig bekendt er den eneste energikilde i dén slags øl alkoholen (ingen
restsukker af betydning), så jeg kan ikke få regnskabet til at hænge sammen.
Har nogen en forklaring?

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



 
 
Linde (17-04-2008)
Kommentar
Fra : Linde


Dato : 17-04-08 21:27


"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i meddelelsen
news:o-KdnXDVl6s-PZrVnZ2dnUVZ8qSnnZ2d@giganews.com...
> De nye Carlsberg og Tuborg Lite-øl indeholder angiveligt 30% færre
> kalorier sammenlignet med de "almindelige" udgaver. Samtidig holder de en
> alkoholprocent på 4,1 vol. Hvordan hænger det sammen?
>
> Mig bekendt er den eneste energikilde i dén slags øl alkoholen (ingen
> restsukker af betydning), så jeg kan ikke få regnskabet til at hænge
> sammen. Har nogen en forklaring?

Der har typisk været ca 2,5 % kulhydrat i almindelig pilsner, der er en
smule restsukker, delvist nedbrudte monosakkarider og rester fra
gærcellernes cellevægge. Dette sukker er i de nye øl fjernet på en eller
anden måde, enten ved enzymaktivitet eller ved nanofiltrering, for de nye
lite indeholder i følge dåsen kun 0,5 % kulhydrat. Tager man alkohols
energiindhold på 30kJ/g og kulhydrats på 17kJ/g passer regnskabet udmærket,
med "0-1 % protein" som joker til at få de sidste joule til at passe.

Mvh
Linde


Linde (17-04-2008)
Kommentar
Fra : Linde


Dato : 17-04-08 21:48


"Linde" <delinde@gmailfjern.com> skrev i meddelelsen
news:4807b28b$0$90276$14726298@news.sunsite.dk...
Dette sukker er i de nye øl fjernet på en eller
> anden måde, enten ved enzymaktivitet eller ved nanofiltrering, for de nye
> lite indeholder i følge dåsen kun 0,5 % kulhydrat.

Måske er der tale om en anden brygproces, der ikke efterlader så meget
stivelse fra malten, fremfor en filtreringsproces...for jeg kan da se på
dåsen, at der er brugt sukker og ikke råfrugt til at gære øllen med. Det
kunne egentlig også forklare den vandede, men i øvrigt meget forfriskende
smag. Den skal nok blive et hit i sommervarmen, men ikke for sine mange
smagsnuancer...

Mvh
Linde


Jens Bruun (20-04-2008)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 20-04-08 18:08

"Linde" <delinde@gmailfjern.com> skrev i en meddelelse
news:4807b768$0$90263$14726298@news.sunsite.dk

Fin forklaring. Den æder jeg.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177501
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408522
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste