|
| Små pander på ca. 10 cm Fra : Heidi |
Dato : 06-04-08 09:58 |
|
Vi fik hos venner serveret en form for raclette i går, men hvor man
steger i hver sin lille pande på ca. 10 cm over en spritbrænder som ved
fondue, i stedet for på den elektriske raclette - og det var en stor
succes.
Kender i nogen steder hvor man kan købe pander på ca. 10 cm? Jeg ved
Tiger har nogle små nogen til feks. spejlæg, med bamseformet bund, men
de ser ikke særlig høje ud, og kanten skal helst være i hvert fald 3-4
cm høj, så der er plads til at lave sovs i også.
Hedder denne form for madlavning i øvrigt noget specielt, ligesom vi har
raclette og fondue?
--
Heidi
| |
Jens Bruun (06-04-2008)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 06-04-08 13:58 |
|
"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> skrev i en meddelelse
news:47f890b4$0$90266$14726298@news.sunsite.dk
> Hedder denne form for madlavning i øvrigt noget specielt, ligesom vi
> har raclette og fondue?
Raclette er det i hvert fald ikke. Raclette er navnet på en ost fra Valais i
Schweiz. Raclette benyttes nogen gange som navnet på en ret, hvor man
opvarmer denne ost, skraber den næsten flydende ost af og spiser den med
kartofler, diverse pølser, tørret kød og surt. Det smager rigtigt godt -
især efter en lang dag på pisterne - og mætter helt utroligt meget. Ordet
"raclette" kommer i øvrigt fra det franske ord for "at skrabe" (racler).
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Ralph Køster (06-04-2008)
| Kommentar Fra : Ralph Køster |
Dato : 06-04-08 16:54 |
|
Sikkert, men raclette er også navnet på den elktriske fondue fra "vist nok"
OBH...
| |
Heidi (06-04-2008)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 06-04-08 17:52 |
|
Ralph Køster wrote:
> Sikkert, men raclette er også navnet på den elktriske fondue fra
> "vist nok" OBH...
Netop - det eneste jeg lige kunne finde på at sammenligne med var netop
racletten, hvor man steger på en elektrisk plade øverst, og har hver en
lille trekantet pande nederst, og så fonduen.
--
Heidi
| |
Margrete Johansen (06-04-2008)
| Kommentar Fra : Margrete Johansen |
Dato : 06-04-08 17:27 |
|
">
> Hedder denne form for madlavning i øvrigt noget specielt, ligesom vi har
> raclette og fondue?
Spejdermad i stuen? Det lyder hyggeligt.
Margrete www.smagsuniverset.dk
| |
Heidi (06-04-2008)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 06-04-08 17:54 |
|
Margrete Johansen wrote:
> ">
>> Hedder denne form for madlavning i øvrigt noget specielt, ligesom vi
>> har raclette og fondue?
>
> Spejdermad i stuen? Det lyder hyggeligt.
Det var super hyggeligt - men spejdermad vil jeg nu nok ikke kalde det -
så får spejderne i hvert fald noget bedre mad end jeg regner med
--
Heidi
| |
Max (06-04-2008)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 06-04-08 18:18 |
|
Hej Heidi
> Det var super hyggeligt - men spejdermad vil jeg nu nok ikke kalde
> det - så får spejderne i hvert fald noget bedre mad end jeg regner
> med
Jeg kan så fortælle dig at noget af det bedste mad jeg nogensinde
har fået, ja det har jeg fået på vildmarksture med spejderne.
--
Mvh Max
| |
Jens Bruun (06-04-2008)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 06-04-08 19:28 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:47f905d5$0$15900$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk
> Jeg kan så fortælle dig at noget af det bedste mad jeg nogensinde
> har fået, ja det har jeg fået på vildmarksture med spejderne.
Jeg vælger at tro, at du har fået helt ekseptionel spejdermad.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Lars (06-04-2008)
| Kommentar Fra : Lars |
Dato : 06-04-08 18:15 |
|
Heidi skrev:
> Vi fik hos venner serveret en form for raclette i går, men hvor man
> steger i hver sin lille pande på ca. 10 cm over en spritbrænder som ved
> fondue, i stedet for på den elektriske raclette - og det var en stor
> succes.
> Kender i nogen steder hvor man kan købe pander på ca. 10 cm? Jeg ved
> Tiger har nogle små nogen til feks. spejlæg, med bamseformet bund, men
> de ser ikke særlig høje ud, og kanten skal helst være i hvert fald 3-4
> cm høj, så der er plads til at lave sovs i også.
>
> Hedder denne form for madlavning i øvrigt noget specielt, ligesom vi har
> raclette og fondue?
>
Det billigste er nok at købe sådan en raclette (eller hvad de nu rigtig
hedder) inkl. pander.
http://www.tefal.dk/All+Products/Cooking+appliances/Informal+meals/Products/Harmony/Harmony.htm
Men ellers sælger bl.a H.W. Larsen blinispander på 12 cm i dia. til
omkring 60-70 kr. stykket.
| |
Heidi (06-04-2008)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 06-04-08 19:51 |
|
Lars wrote:
>
> Det billigste er nok at købe sådan en raclette (eller hvad de nu
> rigtig hedder) inkl. pander.
>
> http://www.tefal.dk/All+Products/Cooking+appliances/Informal+meals/Products/Harmony/Harmony.htm
Men der er bare ikke den åbne ild og de "rigtige" pander.
> Men ellers sælger bl.a H.W. Larsen blinispander på 12 cm i dia. til
> omkring 60-70 kr. stykket.
Tak, det vil jeg kigge nærmere på - jeg har i mellemtiden også fundet ud
af at dem vi brugte i går nærmere var 14 cm end 10...
--
Heidi
| |
Bjarne Holm Lorenzen (04-05-2008)
| Kommentar Fra : Bjarne Holm Lorenzen |
Dato : 04-05-08 14:33 |
|
On Sun, 6 Apr 2008 10:58:26 +0200, "Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> wrote:
>Kender i nogen steder hvor man kan købe pander på ca. 10 cm? Jeg ved
>Tiger har nogle små nogen til feks. spejlæg, med bamseformet bund, men
>de ser ikke særlig høje ud, og kanten skal helst være i hvert fald 3-4
>cm høj, så der er plads til at lave sovs i også.
Hej
Jeg skal ikke gøre mig klog på navne og betegnelser, jeg vil foreslå
dig at kigge efter panderne hos HW Larsen eller kunst og Køkkentøj
/Bjarne
| |
|
|