Max ytrede sig i <47f4f85e$0$15873$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk> med
dette:
>Hej Jens
>
>> For pokker hvor er madlavning en ekstra stor fornøjelse med gode
>> værktøjer.
>
>Det gamle ordsprog "godt værktøj er det halve arbejde" er ikke
>helt ved siden af. Når vi taler om knive, så fik jeg en brødkniv i
>julegave, det har også været en kæmpe fornøjelse at have en
>sådan ting i køkkenskuffen, jå sådan en kan jeg kun anbefale.
>
>
http://www.razorsteel.com/broedkniv-victorinox-250-mm-p-256.html
Jeg må dog sige at jeg har af og til lidt problemer med mine nye 3*
Zwilling knive.
Jeg har i knap 20 år brugt kasserede slagte- og fileteringsknive, som vi
frit kunne tage med os hjem fra svineslagteriet i Herning, hvor jeg
arbejdede nogle somre som ferieafløser.
I januar var det så et tilbud i Salling på et sæt 3* Zvilling
køkkenknive med knivblok og strygestål til 800kr (normalpris er 2600kr)
og da jeg mente jeg egentlig burde have en god kokkekniv, samt havde
prøvet den 2* som et par af mine venner har, købte jeg sættet.
Jeg har siden da blødt et par gange, da jeg ikke er vant til en
grøntsagskniv der der så tynd og derved glider så let gennem grøntsager
og frugter. Jeg brugte tidligere en udbenerkniv til klargøring af
grøntsager og frugter, den er lige så skarp, men langt tykkere...
Må sige at det har været en fryd at skifte knive til alt arbejde med
grøntsager og frugter, men når det drejer sig om at arbejde med kød,
foretrækker jeg stadig slagterknivene.
En kokkeven har også anbefalet mig Tojiro Senkou-knive, som han selv
bruger privat, men han bruger dog Zwilling på arbejde.
--
Allan Stig Kiilerich Frederiksen
"When you try to change a mans paradigm, you must keep in mind that he
can hear you only through the filter of the paradigm he holds."
-Myron Tribus