/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Inspiration: Ovntørret æble, cremefraiche ~
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 13-03-08 15:06

Kære gruppe!


Lillesøster var på besøg i går. Hun har en sød tand, så ovenpå et par
forkostretter - sild med cremefraiche, kapers og rødløg, frokostbøf af
kalv med løgkompot og fiskefrikadeller med mayonnaise rørt med
karrypickles fra Smagen af Læsøserien -- mere om noget af det senere
-- var det tid til at prøve at lave noget sødt.

Jeg var meget tilfreds med resultatet. Tynde skiver af æble bagt i
ovnen med lidt sukker. Cremefraiche fra Thise mejeri rørt med indkogt
hvidvin og vanilje - og så lidt karamelsuppe på rørsukker og mælk.

Opskrift, billeder og forslag til matchende vin her:

http://www.bergholt.net/aeble_vanilje_cremefraiche_karamel_dessert.html


--
Mvh.

Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (På vej: Frokostbøf med løg i Honningale).


 
 
Kent Oldhøj (14-03-2008)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 14-03-08 17:22

Kasper Bergholt <mxnxgx@tiscali.dk> wrote in
news:b0dit39pe4v6987s5hamjrjp3cm4unlop5@4ax.com:

> Jeg var meget tilfreds med resultatet. Tynde skiver af æble bagt i
> ovnen med lidt sukker.

Prøvede at lave dem til mine unger som snacks istedet for chips. Nogle fik
lidt sukker, nogle en knivspids kanel og enkelte blev bagt au naturel.

Et hit! (dem uden noget havde jeg dog stortset for mig selv).

> Cremefraiche fra Thise mejeri

Æææælsger Thise Creme Fraiche! Hvis man gerne vil spare på fedtet, kan det
anbefales at vælge Thise med nummeret lavere fedtprocent end anbefalet i en
given opskrift, fremfor en tilfældig almindelig creme fraiche. Tabet af
smag er minimalt.

Kasper Bergholt (16-03-2008)
Kommentar
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 16-03-08 18:15

On 14 Mar 2008 16:22:22 GMT, "Kent Oldhøj" <oldhoj@gmail.com> wrote:

>Kasper Bergholt <mxnxgx@tiscali.dk> wrote in
>news:b0dit39pe4v6987s5hamjrjp3cm4unlop5@4ax.com:
>
>> Jeg var meget tilfreds med resultatet. Tynde skiver af æble bagt i
>> ovnen med lidt sukker.
>
>Prøvede at lave dem til mine unger som snacks istedet for chips. Nogle fik
>lidt sukker, nogle en knivspids kanel og enkelte blev bagt au naturel.
>
>Et hit! (dem uden noget havde jeg dog stortset for mig selv).

Det var en god idé at bruge æbleskiverne som snack/slik. Ingen
kemikalier og mulighed for at styre sukkermængderne ganske stramt.
Hvis æblerne er tilpas søde, burde det være nødvendigt med meget små
mængder.

>> Cremefraiche fra Thise mejeri
>
>Æææælsger Thise Creme Fraiche! Hvis man gerne vil spare på fedtet, kan det
>anbefales at vælge Thise med nummeret lavere fedtprocent end anbefalet i en
>given opskrift, fremfor en tilfældig almindelig creme fraiche. Tabet af
>smag er minimalt.

Helt enig. Jeg er generelt vild med Øllingegårds produkter, men deres
cremefraiche er underligt vandet -- til trods for, at det holder 38%
fedt. Smagen er ok, men Thises slår den med længder, synes jeg.

--
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net


Kim S (14-03-2008)
Kommentar
Fra : Kim S


Dato : 14-03-08 20:01

"Kasper Bergholt" <mxnxgx@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:b0dit39pe4v6987s5hamjrjp3cm4unlop5@4ax.com...
>
> Tynde skiver af æble bagt i
> ovnen med lidt sukker. Cremefraiche fra Thise mejeri rørt med indkogt
> hvidvin og vanilje - og så lidt karamelsuppe på rørsukker og mælk.
>
> Opskrift, billeder og forslag til matchende vin her:
>
> http://www.bergholt.net/aeble_vanilje_cremefraiche_karamel_dessert.html
>
Har du brugt 4 hele vanillestænger til én plade æbler ?? Det bliver
jo en formue.....
Hvad gør det, at lægge vanillestængerne mellem æblerne ?

Mvh, Kim



Kasper Bergholt (16-03-2008)
Kommentar
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 16-03-08 18:22

On Fri, 14 Mar 2008 20:01:26 +0100, "Kim S" <Not@valid.dk> wrote:

>"Kasper Bergholt" <mxnxgx@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
>news:b0dit39pe4v6987s5hamjrjp3cm4unlop5@4ax.com...
>>
>> Tynde skiver af æble bagt i
>> ovnen med lidt sukker. Cremefraiche fra Thise mejeri rørt med indkogt
>> hvidvin og vanilje - og så lidt karamelsuppe på rørsukker og mælk.
>>
>> Opskrift, billeder og forslag til matchende vin her:
>>
>> http://www.bergholt.net/aeble_vanilje_cremefraiche_karamel_dessert.html
>>
>Har du brugt 4 hele vanillestænger til én plade æbler ?? Det bliver
>jo en formue.....

Jeg brugte én stang i alt -- og den kostede i omegnen af 2 kroner og
50 øre. Jeg har med en vis undren i mange år betalt mellem 15 og 69
kroner for vaniljestænger.

Efter at have bestilt peber hjem fra en netshop (thespiceshop.co.uk)
og fået en ekstraordinærk kvalitet ift., hvad der sælges herhjemme,
blev vanilje det næste eksperiment.

Madagascarvaniljen - som jeg har købt 10 stænger af - stod for skud i
denne omgang. Jeg må indtil videre konstatere, at træerne ikke vokser
ind i himlem. Vaniljen er økologisk, og pakken siger AAAAA-kvalitet.

Den er skam ok, men duften er en anelse bitter og vaniljemassen en
anelse indtørret. Smagen er ok, uden dog på nogen måde at være
prangende. Slet ikke elegant og rund og på samme tid afsindigt
aromatisk som nogle af de bedste vaniljer fra fx Réunion (Polynesisk
vanilje).

Jeg har ikke prøvet den polynesiske vanilje, jeg købte, endnu. Den har
jeg tyve stænger af. 30 stænger i alt kostede 102 kroner inkl. fragt
(fra UK).

>Hvad gør det, at lægge vanillestængerne mellem æblerne ?

Vaniljemassen blev kogt ind med hvidvin, stængerne kogte med.
Efterfølgende kom jeg dem med i ovnen for at dels at se, hvordan de
klarede tørringen, dels give smag til æblerne. Den tørrede
vaniljestang kan knuses/mortes og blandes med sukker - eller den kan
bruges som pynt ved serveringen.

I en anden tråd om vanilje blev det vist også foreslået at komme
stængerne ned i en flaske slavewhiskey, men det var måske "friske"
stænger.


--
Mvh.

Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Mad & vin - seneste smagenote: Flor de
Pingus, 2003)


Frank Løkkegaard (16-03-2008)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 16-03-08 20:09

"Kent Oldh¯j" <oldhoj@gmail.com> on fredag 14. marts 2008 at 17:22 +0100
wrote:
>Æææælsger Thise Creme Fraiche! Hvis man gerne vil spare på fedtet, kan
>det
>anbefales at vælge Thise med nummeret lavere fedtprocent end anbefalet i
>en
>given opskrift, fremfor en tilfældig almindelig creme fraiche. Tabet af
>smag er minimalt.

I en hel del tilfælde kan man med fordel bruge Thieses Skyrr - smager
fantastisk, men tåler ikke opvarmning.

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Trine Kornum Christi~ (16-03-2008)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 16-03-08 20:59

"Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> writes:

> I en hel del tilfælde kan man med fordel bruge Thieses Skyrr - smager
> fantastisk, men tåler ikke opvarmning.

Heller ikke hvis man rører det med en anelse maizena? Thises 0,1%
yoghurt skiller i hvert fald ikke når man gør det på den måde.

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

N/A (16-03-2008)
Kommentar
Fra : N/A


Dato : 16-03-08 20:59



Frank Løkkegaard (17-03-2008)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 17-03-08 08:04

Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> on søndag 16. marts 2008 at
20:59 +0100 wrote:
>Heller ikke hvis man rører det med en anelse maizena? Thises 0,1%
>yoghurt skiller i hvert fald ikke når man gør det på den måde.

Det ved jeg faktisk ikke - mne her i huset bruges det som hovedregel
koldt, både som erstatning for creme fraiche og som selvstændig ingrediens
- Fruen laver nogle desserter hvor det er skyrr der er basis for cremen -
huiii hvor de smager(og jeg er ellers ikke specielt til desserter...)

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste