Jesper Mehlsen skrev:
> Trine Kornum Christiansen skrev:
>> Hej
>>
>> Kender I det, at man har gjort det hele klar til at bage og så viser
>> det sig at der er mug på gæren? Pisseirriterende. Heldigvis har jeg,
>> af samme grund, altid tørgær i huset. Det her var dog et halvt år over
>> mindst holdbar til, men mon ikke det går alligevel?
>>
>> Men hvordan er det med mug på gæren? Kan den bruges alligevel? Eller
>> skal det bare ud?
>>
>> Mvh Trine
> Hej Trine
>
> Ja, den er go nok. Det skal ud. Bagegær er en ren stamme af
> saccharomyces cerevisae og når der er mug på, så er det en fremmed svamp
> der har dannet skimmel. Visse skimmelsvampe danner forskellige
> giftstoffer og nogle af dem er varmeresistente så de ikke bliver
> uskadelige selvom de opvarmes. Oftest får man ingen symptomer af at
> spise det, men man kan få dårlig mave, nyrepåvirkning og
> centralnervesystemet kan blive påvirket.
>
Ud over at brødet kommer til at smage afskyeligt - har prøvet