Heidi skrev:
> Jeg vil gerne have indført brugen af hørfrø i min kost, og
> regner med til en start at kunne bruge dem knust på mine
> havregryn eller havregrød.
Havregrøden skal nok være temmelig lind så, ellers bliver den
meget bastant når hørfrøene kommes i.
Nogle nybegyndere har lettere ved at spise de gyldne hørfrø end
de brune, men det kan være sværere at finde de gyldne.
Jeg laver ofte en smoothie med hørfrø (eller hampefrø):
·
http://knoter.zone237.dk/2007/05/blbr-smoothie-med-hrfr.html
Nogle gange tilsætter jeg osse banan, avocado, mango og/eller
spinatblade.
> Men hvilken dims skal der til for at kværne frøene - kan det
> gøre det med en minihakker, evt. en peber/krydderikværn, eller
> skal man have fat i en kaffekværn (vi drikker ikke kaffe, så
> det ville være det eneste den skulle bruges til).
Jeg har spist malede hørfrø næsten dagligt i 5-6 år, og jeg benytter
en elektrisk kaffemølle [¹]. En kaffemølle koster under 200 kr, og
kan ofte fås på tilbud til 100 kr. Min har sin faste plads oven på
mikrobølgeovnen, men den fylder ikke meget i et køkkenskab hvis man
ikke ønsker at have den stående fremme,
> Jeg har læst lidt om at hvis man bruger frøene i feks. boller,
> så kan de blive gummiagtige i smagen - er det fordi frøene ikke
> kan tåle opvarmningen?
Hørfrøolie har en helt speciel smag. Jeg har ikke brugt malede
hørfrø i bagværk, men jeg gætter på at det er hørfrøolien man kan
smage.
Mvh
Klaus
[¹] Noget i stil med
http://www.krups.dk/NR/rdonlyres/49D46A40-4EB9-4D1B-BC3B-795CE167E58F/14553/moyen_coffee_milk.jpg
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/