On Sun, 2 Mar 2008 20:16:05 +0100, Jens Bruun wrote:
> "Kurt Hansen" <kurt@fjerndettetowle.dk> skrev i en meddelelse
> news:gglpr7oclsum.zq9bzs5m1cm0.dlg@40tude.net
>
>> I opskriften står der "et lille bundt" estragon (finthakkes), men hvor
>> meget er et lille bundt?
>
> Jeg vil gætte på, din potte indeholder fire maks. fem små forkrøblede
> estragonstængler?
Jow, det det er rigtigt. Der var kun to tilbage og de havde begge flere
visne bladspidser, men estragon _skulle_ jeg jo have. Jeg pynede det meste
af planten og - som du også foreslår - lader resten voxe sig stor og stærk
i potten.
>> Urten er vel ret kraftig i smagen.
>
> Næppe. Den er kraftig, når den er dyrket på friland og/eller længere henne
> på sæsonen. Den, du har købt, er nok bare en svag afglans (jeg må selv nøjes
> med dén type på denne årstid).
Jeg blev positivt overrasket over duften og smagen og den var ganske
rigtigt ikke voldsomt kraftig. Til en halv torskeside på 250 gram, var det
passende og meget pikant uden at dominere.
Opskriften havde jeg fra en, tilsyneladende, ny publikation fra
Fiskebranchens Oplysningsudvalg. Den hedder "fisk #1" og uddeles gratis.
Jeg fik den i SuperBest. Retten hedder "Torsk i estragon" og var lidt af et
eksperiment, men vi er helt kulrede i hovedet af begejstring.
Ved seancens begyndelse bredte panikken sig imidlertid, idet en dressing
skulle tilberedes med et fed finthakket hvidløg. Det absolut sidste hvidløg
i huset viste sig at være i spiring og halvråddent, så det blev skilt ad og
de spirende fed proppet ned i et højbed uden for køkkenvinduet. Vi fandt et
glas syltede hvidløg i skabet og brugte 4-5 fed af dem, smagte til med salt
og peber og det blev en vidunderlig sauce/dressing til kartoflerne og
fisken. Panikken startede egentlig allerede i Brugsen, idet de ikke havde
Gaio, som der stod i opskriften. Jeg satsede så på Acido fra Thise og det
var et lykketræf. Prima, siger jeg bare.
Med bugen spilet ud af laber torsk og Acido-kultur, samt en New Zealandsk
Selaks hvidvin, vil vi nu vederkvæge mavesækken med et klat vanilieis,
overhældt med en sauce af passionsfrugt og ingefær fra Dessertcirkus
(
http://www.dessertcirkus.dk/).
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen