On Tue, 26 Feb 2008 00:56:11 +0100, Emil <emilsen@nowhere.invalid>
wrote:
>Kasper Bergholt wrote:
>
>>Heston Blumenthal fra The Fat Duck lidt uden for London er berømt for
>>sin is på bacon. Så radikalt er mit forslag dog ikke i denne omgang -
>>men det snerper der henad. Is på rygeost.
>
>Jeg har eksperimenteret lidt med is på bacon og æg. De bedste
>resultater opnåedes med "Back bone Bacon" fra Netto og æggeblommer fra
>helt nylagte (endnu lune) æg. De pastioriserede blommer smager ikke af
>meget.
Jeg har set Nettos backbone-bacon. Hvordan fik du is ud af det?
>I stedet kreerede han en "Varm Hotdog-is", som blev et hit, men kun i
>inderkredsen, for intet fornuftsvæsen ville have en varm is, som
>smagte af 'pølse med brød og hele svineriet'.
>
>Opskriften er simpel:
>Lav en 'Hot Dog' med hele svineriet. Blend den i en blender sammen med
>lidt 'meget stærkt' chili samt sødmælk til konsistensen passer, og
>frys til is.
>
>Isen serveres med mørkt ristede pølsebrød.
Hvis en anden laver isen, ville jeg ikke have noget imod at smage --
men jeg tror ikke, jeg gider selv.
>Man vil opleve de forskellige smagsnuancer passere efter tur. Hov, nu
>kom smagen af ketchup, hej, her kom smagen af løg - og således videre.
>Kulmationen er oplevelsen af varme (forårsaget af chillien) som
>bringer alle smagsindtryk frem igen, og efterlader nyderen med en
>oplevelse af, at have spist en varm hotdog, selv om det blot var en
>lille servering is.
Og så alligevel. Chilieffekten lyder spændende.
>Nu kommer du så så frem med 'Is på rygeost', og jeg synes det er
>modigt gjort (husk radisserne og purløggene som bilag eller
>ingrediens).
Måske kunne de to elementer frysetørres - sprænges efterfølgende -
eller før - glaceres i kraftigt indkogt dessertvin med højt
sukkerindhold og serveres som farverigt drys.
>Jeg ser sommerens dille for mig: 'Is på uspecifiseret smørrebrød'.
>Mulighederne er uendelige, alle retter kan laves til is (næsten da).
Hehe. Mange børn vil sikkert blive fælt skuffede.
--
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Vin & mad -- smagenoter & illustrerede
opskrifter)