"Louise" <louise.krarupSNABELAprivat.dk> skrev i en meddelelse
news:47a742f0$0$90271$14726298@news.sunsite.dk
>
> Når der er tale om en nakkesteg med svær vil jeg stege den som en
> alm flæskesteg.
> Dvs. jeg ville bruge flgn fremgangsmåde:
> - Sværen koges i nogle få minutter (Lægger stegen med sværen
> nedad i en stegepande, og hælder kogende vand i så sværen lige
> nøjagtig er dækket)
Det med at "koge" sværen har jeg aldrig brugt, og jeg får alligevel
den dejligste sprøde svær.
Jeg salter bare sværen godt og kommer lidt laurbærblade ned i sværen
med mellemrum - en 5-6 stykker alt efter stegens størrelse. Derpå
sætter jeg mit stegetermometer i og sætter den i en kold ovn ved 160
grader sammen med ½-1 l. vand alt efter bradepandens størrelse. Så
får stegen lov til at passe sig selv (dryppes ind imellem), og når
stegetermometeret viser temperaturen for flæsk, tager jeg den ud og
hælder skyen fra. Jeg skruer op til 250 grader med ovndøren lidt på
klem og lader sværen brune til den bobler en smule op på overfladen.
Stegen skal stå tildækket ca. 20 minutter førend den skæres ud. Jeg
har endnu aldrig haft problemer hvor sværen har været blød.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats