Emil skrev:
> Det kommer snart 'Hørblomst' æg på markedet. Eller er de der
> allerede? Hønsene bliver fodret med stor andel hørfrø, så
> fedtindholdet i deres æg bliver en stor andel af omega-3
> fedtsyrer, som størstedelen af befolkningen i DK mangler.
Jeg vil anbefale at man selv spiser hørfrøene, fremfor at fodre
hønsene med dem - så springer man da et led i fødekæden over.
Ud over omega-3-fedtsyrerne, indeholder hørfrø store mængder
værdifulde kostfibre - de såkaldte lignaner.
Prøv fx en blåbær-smoothie med hørfrø:
·
http://knoter.zone237.dk/2007/05/blbr-smoothie-med-hrfr.html
Man kan evt. erstatte nogle af hørfrøene med hampefrø.
> Hørfrøolie er neutralt smagende, så [...]
Måske når det har været gennem en høne, men bestemt ikke i sin
naturlige form. Hørfrøolie har en meget karakteristisk smag, som
jeg under ingen omstændigheder vil kalde 'neutral'.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/