On Tue, 8 Jan 2008 22:53:32 +0100
"Rasmus M. Jensen" <rmje03flafflaf@kom.aau.dk> wrote:
> Hej,
>
> i en opskrift på nogle boller står der at man skal bruge
> "cremortartari (vinsten)" - hvad er det og hvad gør ½ tsk. godt
> for...
>
> i øvrigt... hvor meget svarer en amerikansk "cup" til i ml??
>
Vinsten bruges som surhedregulator ved bagning hvor der bruges natron i
stedet for bagepulver. Natron reagerer med den sure vinsten og danner
co2 som får dejen til at hæve. Bagepulver virker på samme måde, men
der er det surhedsregulerende bare blandet i pulveret fra start af.
google er genial til at hjælpe dig til at omregne den slags mål. søg
efter "1 cup to ml" (uden ""):
http://www.google.com/search?hl=da&safe=off&q=1+cup+to+ml&btnG=S%C3%B8g&lr=
Så vil google calculator gå i gang og give dig resultatet i toppen. Den
kan omregne imellem en masse formater.
ellers kan denne side give dig et hint:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cooking_weights_and_measures
husk at der er forskel på cups når der snakkes om flydende og fast stof
og også om opskrift er fra USA eller England.
--
Kim Schulz | Blog:
http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work:
http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun :
http://www.chilifan.dk/