Kære gruppe!
Vagtlen er den mindste europæiske hønsefugl. Den ynglder sjældent i
Danmark og er oftest tilbage til varmen i oktober. De velhængte fugle
- og frostvarerne ses ofte i december. Så vidt jeg ved, jages vaglter
sjældent herhjemme længere, og de, der kan købes, er oftest opdrættede
fugle (særligt fra Frankrig). Det er ikke nødvendigvis af det onde.
Mange ganer har det lidt svært med vildtsmagen (måske særligt, fordi
vildt ofte bliver stegt helt igennem - med deraf følgende metallisk,
leveragtig smag og konsistens). -- men fuglen kan også være nøglen til
at åbne en ellers lukket vin.
Ingredienser:
2 vagtler
1/2 løg (gerne økologisk)
1 hvidløg
2 små skalotteløg
10-12 timiankviste
1 deciliter hvidvin
0,3 deciliter portvin
4 små, faste kartofler
Andefedt eller olivenolie
Lidt røget flæsk (bacon), gerne økolgisk og/eller tørrøget
Portvin (ruby/vintage)
Lidt balsamicoeddike
God sort peber (fx Kerala)
2 tomater
Evt. lidt sukker
Detaljeret opskrift & billeder her:
http://www.bergholt.net/vagtelbryst.html
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Seneste nyt: kort karakteristik af december).