Tove Krieger wrote:
> Der er én på miniflødeboller på deres hjemmeside:
>
>
http://www.summerbird.dk/index.php?lng=dk&sc=1&cn=23&ti=10&ti1=23&st=4&sh=10&sh1=23
Det er stort set samme opskrift jeg bruger (som stammer fra et eller
andet dameblad), blot er mængden på hjemmesiden halveret. Dvs. i min
opskrift hedder det 150 g sukker og 100 g æggehvide osv.
Men jeg vil gerne kommentere den, for der er en ALVORLIG fejl i
fremgangsmåden i begge opskrifter!
De skriver:
- Kog sukkerlagen til 117 gr.
- Pisk æggehviderne stive
- Hæld sukkerlagen over i æggemassen
Forkert!!!
Hvis man gør som de skriver, altså koger sukkerlagen og derefter pisker
hviderne, når sukkerlagen at blive så kold og stiv at man ikke får den
ud af gryden.
Derfor:
- Pisk æggehviderne stive
- Kog sukkerlagen til 117 gr.
- Hæld sukkerlagen over i æggemassen I EN TYND STRÅLE
Bemærk det med den tynde stråle.
Når man pisker, så pisk i 8 minutter, basta! Tro ikke at du kan slippe
med 3 minutter, bare fordi massen føles ok. Der sker et eller anden når
man når op omkring de 6-7 minutter, massen ændrer karakter og bliver
stabil. Snyder man, får man flødeboller som skvatter sammen med mindre
man spiser dem hurtigt.
Chokoladen smelter jeg i mikroovnen på optøningsprogrammet. Jeg hælder
det over flødebollerne i et tyndt lag. Evt. huller lapper jeg ved at
"male" med fingrene.
Hæld evt. kokos over mens chokoladen er flydende.
Jeg synes at marcipanbunde er en vildfarelse til flødeboller. Det skal i
al fald være en supergod marcipan uden ret meget sukker, ellers bliver
det for sødt.
Man kan købe rigtige bunde i specialbutikker (eller måske i den lokale
chokoladebutik), men jeg bruger nogle gode tynde, belgiske
"småkage-vafler". De er virkeligt gode til formålet.
Martin