|
| Ideer til mad med hakket lammekød Fra : Louise |
Dato : 17-11-07 18:38 |
|
I min fryser har jeg et kilo hakket lam, som jeg skal have tilberedt, på
den ene eller anden måde.
Har tidligere lavet frikadeller af lam, men vil prøve noget andet denne
gang.
Har søgt på nettet, men har ikke fundet noget der virkede tiltalende, ud
over en græsk lasagne med lam og aubergine.
Så derfor kunne jeg godt tænke mig at høre jeres favorit-opskrifter med
hakket lam..
Det må ikke indeholde peberfrugt, kan ikke tåle det.
På forhånd tak
Louise
| |
Erik Olsen DK (17-11-2007)
| Kommentar Fra : Erik Olsen DK |
Dato : 17-11-07 18:41 |
|
Louise wrote:
> I min fryser har jeg et kilo hakket lam, som jeg skal have tilberedt,
> på den ene eller anden måde.
> Har tidligere lavet frikadeller af lam, men vil prøve noget andet
> denne gang.
>
> Har søgt på nettet, men har ikke fundet noget der virkede tiltalende,
> ud over en græsk lasagne med lam og aubergine.
>
> Så derfor kunne jeg godt tænke mig at høre jeres favorit-opskrifter
> med hakket lam..
> Det må ikke indeholde peberfrugt, kan ikke tåle det.
Bland kødet med hakket persille og presset hvidløg, form til bøffer,
krydr med lidt salt og peber og steg på en pande, men ikke for hårdt.
--
Venlig hilsen
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/
| |
Kurt Lund (18-11-2007)
| Kommentar Fra : Kurt Lund |
Dato : 18-11-07 01:00 |
|
Louise wrote:
> I min fryser har jeg et kilo hakket lam, som jeg skal have tilberedt,
> på den ene eller anden måde.
> Har tidligere lavet frikadeller af lam, men vil prøve noget andet
> denne gang.
Det er godt nok frikadeller, men nedenstående laver jeg jævnligt - faktisk
så sent som i dag:
Lammefrikadeller
Ingredienser:
a.. 500 g. lammefars
b.. 1 æg
c.. En skive franskbrød uden skorpe
d.. 1 dl. piskefløde
e.. 1 spsk. tomatpuré
f.. 1 hakket løg
g.. 100 g. bacon i tern
h.. 2 fed hvidløg
i.. Merian
j.. Hakket persille
k.. Salt og peber
l.. ½ l. Mornaysauce
m.. 1½ tsk. paprika
n.. 1 spsk. hakket løg
Fremgangsmåde
Opblød franskbrødet i fløden. Steg bacon og bland alle ingredienserne
sammen. Form farsen som bøffer/frikadeller.
Bøfferne steges til de er næsten gennemstegte.
Rød sauce
Mornaysaucen varmes op og tilsættes paprika og løg.
Smag til med peber.
Hertil råstegte kartofler.
Bon appetit.
--
Kurt Lund
| |
Jesper Mehlsen (18-11-2007)
| Kommentar Fra : Jesper Mehlsen |
Dato : 18-11-07 01:45 |
|
Louise skrev:
> I min fryser har jeg et kilo hakket lam, som jeg skal have tilberedt, på
> den ene eller anden måde.
> Har tidligere lavet frikadeller af lam, men vil prøve noget andet denne
> gang.
>
> Har søgt på nettet, men har ikke fundet noget der virkede tiltalende, ud
> over en græsk lasagne med lam og aubergine.
>
> Så derfor kunne jeg godt tænke mig at høre jeres favorit-opskrifter med
> hakket lam..
> Det må ikke indeholde peberfrugt, kan ikke tåle det.
>
> På forhånd tak
> Louise
Jeg har nogle gange lavet nogle lammedeller med hakkede mandler og sød
chili. Dybest set er det en frikadellefars lavet på lammekød, og deri
puttes et par fed presset hvidløg, et par tsk sød chili og 75 g hakkede
smuttede mandler. De steges som frikadeller og kommes i et fad.
I fadet plejer jeg at hælde en tomatsovs udover lavet på fløde, flåede
tomater og smagt til med basilikum og hvidløg. Derefter lige 15 min i
ovnen så det kan blive kogt sammen.
Smager godt med pasta eller ris til.
| |
Jesper Lützhøft (18-11-2007)
| Kommentar Fra : Jesper Lützhøft |
Dato : 18-11-07 11:09 |
|
Mousaka; men det er måske den græske lasagne du taler om ? Den er rigtig
god - og brug champignon også !
eller
Indisk Curry minced meat
--
Jesper Lützhøft
Baunevang 11
3460 Birkerød
"Louise" <louiseDOTkrarup@privatDOTdk> skrev i en meddelelse
news:473f26f7$0$90263$14726298@news.sunsite.dk...
>I min fryser har jeg et kilo hakket lam, som jeg skal have tilberedt, på
>den ene eller anden måde.
> Har tidligere lavet frikadeller af lam, men vil prøve noget andet denne
> gang.
>
> Har søgt på nettet, men har ikke fundet noget der virkede tiltalende, ud
> over en græsk lasagne med lam og aubergine.
>
> Så derfor kunne jeg godt tænke mig at høre jeres favorit-opskrifter med
> hakket lam..
> Det må ikke indeholde peberfrugt, kan ikke tåle det.
>
> På forhånd tak
> Louise
| |
Heidi (18-11-2007)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 18-11-07 14:56 |
|
Louise wrote:
> I min fryser har jeg et kilo hakket lam, som jeg skal have tilberedt,
> på den ene eller anden måde.
Karolines opskrift på græsk farsbrød.
--
Heidi
| |
Louise (19-11-2007)
| Kommentar Fra : Louise |
Dato : 19-11-07 22:42 |
|
Louise skrev:
> I min fryser har jeg et kilo hakket lam, som jeg skal have tilberedt, på
> den ene eller anden måde.
> Har tidligere lavet frikadeller af lam, men vil prøve noget andet denne
> gang.
>
> Har søgt på nettet, men har ikke fundet noget der virkede tiltalende, ud
> over en græsk lasagne med lam og aubergine.
>
> Så derfor kunne jeg godt tænke mig at høre jeres favorit-opskrifter med
> hakket lam..
> Det må ikke indeholde peberfrugt, kan ikke tåle det.
>
> På forhånd tak
> Louise
Takker for forslagene..
Den lasagne jeg nævnte var ikke en typisk mousakka, da der også skal
alm. lasagneplader i.
Frikadellevariationerne lyder også fine.
Vil tage i Bazar Vest en af dagen og finde nogle gode krydderier etc, og
så få lavet njoget mad med mit lam.
Louise
| |
Jens Bruun (22-11-2007)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 22-11-07 23:14 |
|
"Louise" <louiseDOTkrarup@privatDOTdk> skrev i en meddelelse
news:473f26f7$0$90263$14726298@news.sunsite.dk
> Så derfor kunne jeg godt tænke mig at høre jeres favorit-opskrifter
> med hakket lam..
Bedre sent end aldrig og ingen opskrift, men jeg har netop fået en
lamme-moussaka. Den var godt nok god. Den virkede meget traditionel, men
havde som sagt hakket lammekød som hovedingrediens. Og så havde den et
strejf af kanel, der klædte den rigtigt godt.
> Det må ikke indeholde peberfrugt, kan ikke tåle det.
Der er ikke peberfrugt i moussaka. Til gengæld skal der godt med
kartofelskiver og auberginer i.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
|
|