|
| Holdbarhed på ost Fra : mew2k |
Dato : 16-11-07 18:14 |
|
Jeg har en cheasy 13% ost i køleskabet, hvor der står den kan holde sig ca.
14 dage i åbnet emballage.
Men passer dette nu også, eller kan den stadig spises længe efter?
Jeg mener ganske bestemt den har været åbnet i ca. 14 dage nu, og den
hverken 'sveder', lugter eller andet - men kan der ske en form for skjult
gæring inde i osten som man kan blive skidt tilpas af?
Hvad gør I med oste som ikke bliver spist i løbet af 7-14 dage?
| |
Herluf Holdt, 3140 (16-11-2007)
| Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 |
Dato : 16-11-07 18:25 |
|
mew2k skrev:
> Jeg har en cheasy 13% ost i køleskabet, hvor der står den kan
> holde sig ca. 14 dage i åbnet emballage.
> Men passer dette nu også, eller kan den stadig spises længe efter?
> Jeg mener ganske bestemt den har været åbnet i ca. 14 dage nu,
> og den hverken 'sveder', lugter eller andet - men kan der ske en
> form for skjult gæring inde i osten som man kan blive skidt tilpas af?
> Hvad gør I med oste som ikke bliver spist i løbet af 7-14 dage?
Jeg spiser osten uden frygt - efter lige at have udsat den for
syns-, lugt- og fornuftsansen.
--
Herluf :·)
| |
Inger Pedersen (16-11-2007)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 16-11-07 18:53 |
|
"Herluf Holdt, 3140" <herlufholdtFJERN@privat.dk> skrev i en meddelelse
>
> Jeg spiser osten uden frygt - efter lige at have udsat den for
> syns-, lugt- og fornuftsansen.
samme her.
Hilsen Inger
| |
Klaus Alexander Seis~ (16-11-2007)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 16-11-07 18:57 |
|
Inger Pedersen skrev:
>> Jeg spiser osten uden frygt - efter lige at have udsat den
>> for syns-, lugt- og fornuftsansen.
>
> samme her.
Jeg tilslutter mig koret.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
Erik Olsen DK (16-11-2007)
| Kommentar Fra : Erik Olsen DK |
Dato : 16-11-07 19:31 |
|
Klaus Alexander Seistrup wrote:
> Inger Pedersen skrev:
>
>>> Jeg spiser osten uden frygt - efter lige at have udsat den
>>> for syns-, lugt- og fornuftsansen.
>>
>> samme her.
>
> Jeg tilslutter mig koret.
Ditto.
Min yngste datter smider til gengæld alt ud efter sidste salgsdag
--
Venlig hilsen
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/
| |
Max (16-11-2007)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 16-11-07 19:34 |
|
Hej Erik
> Min yngste datter smider til gengæld alt ud efter sidste salgsdag
Du er heldig, min smider det ud længe før :)
--
Mvh Max
| |
Peter Loumann (16-11-2007)
| Kommentar Fra : Peter Loumann |
Dato : 16-11-07 20:07 |
|
On Fri, 16 Nov 2007 19:30:58 +0100, Erik Olsen DK wrote:
> Min yngste datter smider til gengæld alt ud efter sidste salgsdag
Sådan er folk forskellige. Jeg køber ost efter sidste salgsdag.
--
hilsen pl (peloda hos tiscali her i landet)
http://huse-i-naestved.dk
| |
Peter Knutsen (17-11-2007)
| Kommentar Fra : Peter Knutsen |
Dato : 17-11-07 18:27 |
|
Erik Olsen DK wrote:
> Klaus Alexander Seistrup wrote:
>>Jeg tilslutter mig koret.
>
>
> Ditto.
>
> Min yngste datter smider til gengæld alt ud efter sidste salgsdag
Jeg køber Riberhus (skiveskåren) når det er på tilbud i Superspar, og de
kan holde sig en 4-7 uger fra købsdatoen.
For 1-2 år siden spiste jeg mindre brød og pålæg (herunder ost), og jeg
var engang ude for at jeg en dag havde spist noget ost fra en pakke der
næsten var færdig, uden at have kunnet se noget eller smage noget, men
næste dag da jeg igen skulle have ost fra pakken, da var den godt muggen.
Nu kigger jeg lidt grundigere efter, og lugter til osten, før jeg spiser
den, men jeg har aldrig siden haft problemer. Jeg er dog holdt op med at
købe deres økonomipakker på 450 gram, og køber i stedet de lidt dyrere
på 250 gram. Det er nok derfor.
I øvrigt går jeg med overvejelser om at prøve en fedtfattigere ost, når
det nærværende læs er spist. Er der nogen der kan anbefale noget
skiveskåret til en fornuftig pris? Gerne hos Superspar, Netto eller
Føtex, eller til nød Fakta. Det er de butikker jeg har i nærheden...
--
Peter Knutsen
sagatafl.org
| |
Jan Boegh (18-11-2007)
| Kommentar Fra : Jan Boegh |
Dato : 18-11-07 22:55 |
|
Peter Knutsen skrev i 473f244d$0$7603$157c6196@dreader2.cybercity.dk
dette:
> Jeg køber Riberhus (skiveskåren) når det er på tilbud i Superspar, og
> de kan holde sig en 4-7 uger fra købsdatoen.
Er det ost?
vh
Jan
--
--
Jan Bøgh | http://jan.boegh.net
In the beginning God made 'the light.' Shortly thereafter God made three big
mistakes. The first mistake was called MAN, the second mistake was called
WO-MAN, and the third mistake was the invention of THE POODLE.
| |
Peter Knutsen (19-11-2007)
| Kommentar Fra : Peter Knutsen |
Dato : 19-11-07 02:39 |
|
Jan Boegh wrote:
> Peter Knutsen skrev i 473f244d$0$7603$157c6196@dreader2.cybercity.dk
> dette:
>> Jeg køber Riberhus (skiveskåren) når det er på tilbud i Superspar, og
>> de kan holde sig en 4-7 uger fra købsdatoen.
>
> Er det ost?
Tidligere købte jeg noget discount-ost som smagte meget dårligt.
Sammenlignet med det, så synes jeg Riberhus smager rigtig godt.
--
Peter Knutsen
sagatafl.org
| |
Max (16-11-2007)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 16-11-07 18:33 |
|
Hej
> Hvad gør I med oste som ikke bliver spist i løbet af 7-14 dage?
Spiser dem.
--
Mvh Max
| |
Jens Bruun (16-11-2007)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 16-11-07 21:24 |
|
"mew2k" <gg@gg.gg> skrev i en meddelelse
news:473dcfee$0$7607$157c6196@dreader2.cybercity.dk
> Jeg har en cheasy 13% ost i køleskabet
Allerede der hopper kæden af. En Cheasy 13% er ikke en ost.
> Men passer dette nu også, eller kan den stadig spises længe efter?
Spis den lige så længe, du har lyst til.
> Jeg mener ganske bestemt den har været åbnet i ca. 14 dage nu, og den
> hverken 'sveder', lugter eller andet - men kan der ske en form for
> skjult gæring inde i osten som man kan blive skidt tilpas af?
Næppe.
> Hvad gør I med oste som ikke bliver spist i løbet af 7-14 dage?
Spiser dem efterfølgende. Men nu spiser du så ikke ost, men Cheasy 13%, så
det er lidt svært at sammenligne.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Linde (17-11-2007)
| Kommentar Fra : Linde |
Dato : 17-11-07 10:43 |
|
"mew2k" <gg@gg.gg> skrev i en meddelelse
news:473dcfee$0$7607$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Jeg har en cheasy 13% ost i køleskabet, hvor der står den kan holde sig
> ca. 14 dage i åbnet emballage.
Det er et lovkrav, at man angiver en mindste holdbarhed under forhold, man
må antage at den tænkte forbruger kan opbevare produktet under. Det giver
også mening med ost selvom den kan holde sig længere, for under uheldige
omstændigheder under opbevaring kan der godt komme lidt pletter eller slim
på osten, og for at minimere reklamationer på produktet giver man den så en
forholdsvis kort holdbarhed.
Problemet med fedtreducerede oste er, at de har højt vandindhold for at
virke blødere. Det kan gøre at de hurtigt bliver tørre og får en tyk skorpe,
når der efterhånden fordamper vand fra osten på bordet eller i køleskabet.
Der er som sådan ikke den store risiko for at den rådner, selvom der foregår
en vis modningsproces i osten. Den vil sandsynligvis blive som en skosål før
den modner derud, hvor almindelige mennesker ikke vil spise den. Pak den
godt ind, lad den ikke stå frit fremme på bordet, og stil den på køl hurtigt
efter brug, så er der ingen problemer overhovedet.
> Hvad gør I med oste som ikke bliver spist i løbet af 7-14 dage?
Jeg lader den ligge nogle uger endnu og håber på, den når til et højere
stadie af velsmag.
Mvh
Linde
| |
|
|