/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Inspiration: Confit de canad
Fra : Kasper


Dato : 14-11-07 08:54

Kære gruppe!

Efter Mortens aften er der ofte en del ænder på tilbud, hvikjet har
givet mulighed for at eksperimentere lidt i køkkenet. Bl.a. med confit
de canard.

'Confire' betyder at konservere på fransk. Ordet stammer fra latin:
'conficere' (at gøre, at producere, at forberede). Det er traditionelt
betragtet bonderetter, vi taler om. Saltning, langtidskogning og
konservering i eget fedt.

Retten har ry for at være ekstremt fed, men det behøver den ikke være.
Meget af konserveringsfedten fjernes inden stegning/opvarmning/bruning
og resten smelter fra. Andefedt har gode stegeegenskaber - branker
ikke ved selv høje temperaturer og nyere forskning har vist, at de i
sin sammensætning (fler- vs. enkeltumættede fedtsyrer minder om
olivenolie). Altså en sund animalsk fedttype ift. svinefedt fx. Det
knytter an til det franske paradoks: At franskmændende spiser masser
af fedt og drikker gode portioner vin dagligt, men ikke har statistisk
større sandsynlighed (i visse områder faktisk tværtom) for
hjerte-/karsygdomme. I Sydvestfrankrig er levealderen høj - måske pga.
brugen af andefedt og vine med højt tanninniveau.

Opskrift og billeder her:
http://www.bergholt.net/confit_de_canard.html

--
Med venlig hilsen

Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net

 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177501
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408526
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste