"Andreas Værge" <andreas03@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:47373cec$0$2084$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
> Jeg er på jagt efter en opskrift på brunekager. Jeg har kigger på
> dk- kogebogen, og der er sådanset en der ligner den jeg husker
> som værende god. Eneste problem er at den har fået bundkarakter
> ;). Den jeg husker er med sukat og / eller pomeransskal (er lidt
> i tvivl), andet kan jeg ikke huske. Er der nogen der har en god
> med de to ingredienser? Ellers kan jeg jo altid lave en lille
> portion af den jeg fandt og se om jeg selv synes om den, smag
> varierer jo :).
Hej Andreas.
Jeg fandt en opskrift i min gamle sylte- og bagebog fra 1955:
250 g. smør/margarine
250 g. mørk farin
125 g. sirup
3 tskf. kanel
1½ tskf. nelliker
2 tskf. kardemomme
1 tskf. allehånde
50 g. fint hakket sukat
25 g. fint hakket pomeransskal
Reven skal af 1 citron
8 g. potaske
65 g. mandler
500 g. hvedemel
Smør, puddersukker og sirup kommes i et lerfad og smeltes over damp.
Tages fra varmen, og krydderierne og de grofthakkede mandler blandes
i sammen med potasken, der er udrørt i et par spskf. koldt vand.
Når det er lidt afkølet sigtes melet i, lidt ad gangen idet der
røres med en træske. Efterhånden bliver dejen så fast, at den kan
æltes på bordet. Den formes i lange tykke pølser, det lægges på et
fladt fad, drysset let med mel. Dejen skal stå meget koldt i ca. 3-4
timer, eller endnu bedre til næste dag.
Kagerne skæres i papirtynde skiver, der sættes (ikke for tæt) på en
smurt plade og bages ved jævn varme i ca. 8 minutter. Under
udskæringen skal pølsen stadig stå så koldt som muligt, for hvis
dejen bliver varm, kan den ikke skæres i tynde skiver.
LOL Jeg skal love for at opskrifterne var udførlige dengang, det
var meget svært at gøre noget forkert, når det nærmest var skåret ud
i pap.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats