|
| Hvad hedder denne teknik på "fint" kokkesp~ Fra : Peter eller Line |
Dato : 26-10-07 23:37 |
|
Hej alle
Havde i aften en rigtig dejlig kulinarisk oplevelse. Da jeg spurgte kokken
om hvordan han havde lavet den dejlige lakridssovs han serverede til
andeleveren, svarede han: "Den er lavet af kalvefond, lakridspulver og XXX
der er reduceret meget længe". XXX var brunt farin, eddike og soya sovs, men
han brugte et eller andet fint navn. Er her nogen der er lidt mere bekendt
med hvad den korrekte teknik hedder? Jeg forstod på ham at det var en
"standard" sammenblanding.
Venligst
Peter
| |
Marianne (26-10-2007)
| Kommentar Fra : Marianne |
Dato : 26-10-07 23:54 |
|
>
> Havde i aften en rigtig dejlig kulinarisk oplevelse. Da jeg spurgte kokken
> om hvordan han havde lavet den dejlige lakridssovs han serverede til
> andeleveren, svarede han: "Den er lavet af kalvefond, lakridspulver og XXX
> der er reduceret meget længe". XXX var brunt farin, eddike og soya sovs,
> men han brugte et eller andet fint navn. Er her nogen der er lidt mere
> bekendt med hvad den korrekte teknik hedder? Jeg forstod på ham at det var
> en "standard" sammenblanding.
>
Hoisin sauce?
mvh
Marianne
| |
Peter eller Line (27-10-2007)
| Kommentar Fra : Peter eller Line |
Dato : 27-10-07 00:10 |
|
Var også i mine tanker, men det lød mere fransk end asiatisk....
"Marianne" <handel@fjerndettelundbak.dk> skrev i en meddelelse
news:47226ffa$0$2110$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> >
>> Havde i aften en rigtig dejlig kulinarisk oplevelse. Da jeg spurgte
>> kokken om hvordan han havde lavet den dejlige lakridssovs han serverede
>> til andeleveren, svarede han: "Den er lavet af kalvefond, lakridspulver
>> og XXX der er reduceret meget længe". XXX var brunt farin, eddike og soya
>> sovs, men han brugte et eller andet fint navn. Er her nogen der er lidt
>> mere bekendt med hvad den korrekte teknik hedder? Jeg forstod på ham at
>> det var en "standard" sammenblanding.
>>
>
>
> Hoisin sauce?
>
> mvh
> Marianne
>
| |
Davidsen (27-10-2007)
| Kommentar Fra : Davidsen |
Dato : 27-10-07 08:45 |
|
"Peter eller Line" <peterline@mobilixnet.dk> skrev i meddelelsen
news:47226c25$0$7610$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Hej alle
>
> Havde i aften en rigtig dejlig kulinarisk oplevelse. Da jeg spurgte kokken
> om hvordan han havde lavet den dejlige lakridssovs han serverede til
> andeleveren, svarede han: "Den er lavet af kalvefond, lakridspulver og XXX
> der er reduceret meget længe". XXX var brunt farin, eddike og soya sovs,
> men han brugte et eller andet fint navn. Er her nogen der er lidt mere
> bekendt med hvad den korrekte teknik hedder? Jeg forstod på ham at det var
> en "standard" sammenblanding.
>
> Venligst
> Peter
>
Det lyder som en teriyaki-sauce.
Men det lyder jo ikke særligt fransk kan jeg godt selv høre...
Mvh
Davidsen
| |
Anders Halskov-Jense~ (27-10-2007)
| Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~ |
Dato : 27-10-07 11:10 |
|
"Peter eller Line" <peterline@mobilixnet.dk> skrev i en meddelelse
news:47226c25$0$7610$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Hej alle
>
> Havde i aften en rigtig dejlig kulinarisk oplevelse. Da jeg spurgte kokken
> om hvordan han havde lavet den dejlige lakridssovs han serverede til
> andeleveren, svarede han: "Den er lavet af kalvefond, lakridspulver og XXX
> der er reduceret meget længe". XXX var brunt farin, eddike og soya sovs,
> men han brugte et eller andet fint navn. Er her nogen der er lidt mere
> bekendt med hvad den korrekte teknik hedder? Jeg forstod på ham at det var
> en "standard" sammenblanding.
>
> Venligst
> Peter
>
Det hedder gastrique...
Anders
| |
Simon Olsen (27-10-2007)
| Kommentar Fra : Simon Olsen |
Dato : 27-10-07 11:18 |
|
"Peter eller Line" <peterline@mobilixnet.dk> wrote in message
news:47226c25$0$7610$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Hej alle
>
> Havde i aften en rigtig dejlig kulinarisk oplevelse. Da jeg spurgte kokken
> om hvordan han havde lavet den dejlige lakridssovs han serverede til
> andeleveren, svarede han: "Den er lavet af kalvefond, lakridspulver og XXX
> der er reduceret meget længe". XXX var brunt farin, eddike og soya sovs,
> men han brugte et eller andet fint navn. Er her nogen der er lidt mere
> bekendt med hvad den korrekte teknik hedder? Jeg forstod på ham at det var
> en "standard" sammenblanding.
En gastrik?
| |
Peter eller Line (27-10-2007)
| Kommentar Fra : Peter eller Line |
Dato : 27-10-07 11:47 |
|
Det var da det han sagde...tak for det :)
"Simon Olsen" <simon@olsen.invalid> skrev i en meddelelse
news:ffv2l1$sdq$1@news.net.uni-c.dk...
> "Peter eller Line" <peterline@mobilixnet.dk> wrote in message
> news:47226c25$0$7610$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
>> Hej alle
>>
>> Havde i aften en rigtig dejlig kulinarisk oplevelse. Da jeg spurgte
>> kokken om hvordan han havde lavet den dejlige lakridssovs han serverede
>> til andeleveren, svarede han: "Den er lavet af kalvefond, lakridspulver
>> og XXX der er reduceret meget længe". XXX var brunt farin, eddike og soya
>> sovs, men han brugte et eller andet fint navn. Er her nogen der er lidt
>> mere bekendt med hvad den korrekte teknik hedder? Jeg forstod på ham at
>> det var en "standard" sammenblanding.
>
> En gastrik?
>
| |
kjaer (28-10-2007)
| Kommentar Fra : kjaer |
Dato : 28-10-07 11:41 |
|
> Det var da det han sagde...tak for det :)
>
> "Simon Olsen" <simon@olsen.invalid> skrev i en meddelelse
> news:ffv2l1$sdq$1@news.net.uni-c.dk...
>> "Peter eller Line" <peterline@mobilixnet.dk> wrote in message
>> news:47226c25$0$7610$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
>>> Hej alle
>>>
>>> Havde i aften en rigtig dejlig kulinarisk oplevelse. Da jeg spurgte
>>> kokken om hvordan han havde lavet den dejlige lakridssovs han
>>> serverede til andeleveren, svarede han: "Den er lavet af kalvefond,
>>> lakridspulver og XXX der er reduceret meget længe". XXX var brunt
>>> farin, eddike og soya sovs, men han brugte et eller andet fint
>>> navn. Er her nogen der er lidt mere bekendt med hvad den korrekte
>>> teknik hedder? Jeg forstod på ham at det var en "standard"
>>> sammenblanding.
>>
>> En gastrik?
Altså fransk mavesår? Det lyder fint.
| |
|
|